Ik denk dat Marlin mij dwars zit maar ik kom er niet uit.

Discussie in '3D Printen' gestart door HugoW, 12 aug 2017.

 1. HugoW

  HugoW

  Lid geworden:
  30 aug 2007
  Berichten:
  3.372
  Locatie:
  Wijk bij Duurstede
  Hoi,

  zo heel langzaam (ben al een half jaar bezig, zo af en aan...) begint mijn CoreXY printer vorm te krijgen. Ik heb nu het CoreXY deel mechanisch klaar en sinds van morgen ook alle electronica, op de eindschakelaars na, aangesloten. De Z motor staat nog wat zielig naast het frame, maar is wel aangesloten.

  [​IMG]

  Maar, "hij doet het niet". Dat wil zeggen, alles start op. De LCD meldt "3D printer ready". Via Pronterface kan ik met de printer communiceren, hij leest terug welke steps / mm settings en zo ik heb. Ik kan via Pronterface zelfs de hotend temperatuur uitlezen en veranderen. Ik heb mijn vingers al gebrand! Maar dan nu het probleem; de motoren draaien niet. Er zit geen enkel leven in.

  Op de A4988s en de externe drivers heb ik 24V op de VMOT, minpool is ook idd de minpool, VCC en Enable zijn beide keurig 5V. Maar bewegen ho maar. Wat ik wel gek vind is dat als ik via Pronterface vraag om de X, Y of Z positie met 10 te verhogen, dan gaat de positie waarde op de LCD wel keurig omhoog. Hij denkt dus dat hij het gedaan heeft. Ik heb deze video:  over de firmware, plus de daarin gelinkte, doorlopen. Ik ben aan het zoeken maar ik kan het niet vinden. Ergens wordt het signaal naar de drivers onderbroken, denk ik, en ik gok in de firmware. Maar waar...

  Wie-o-wie heeft de briljante en o zo simpele oplossing?

  Dank,

  Hugo
   
 2. toostbeek

  toostbeek

  Lid geworden:
  6 dec 2014
  Berichten:
  184
  Die Enable is geinverteerd als ik de aanduiding bij de A4988 zo bekijk.

  Je ziet een streep boven de aanduiding Enable. Dit betekend een geinverteerde aansluiting. Dus geen 5volt om te enablen maar aan massa leggen

  Leg ze maar eens aan massa en je zal zien dat hij het doet.
   
 3. HugoW

  HugoW

  Lid geworden:
  30 aug 2007
  Berichten:
  3.372
  Locatie:
  Wijk bij Duurstede
  Dank. Uiteindelijk bleek één van de drivers gaar, die lekte 5V naar de enable pin en dat werd dan kennelijk met de andere drivers gedeeld. Nu heb ik die ene driver even verwijderd en de rest doet het goed. Ook nog even motoren gewisseld, die zijn ook allemaal goed. Alleen die ene stomme driver.

  Hugo
   

Deel Deze Pagina