Mijn ervaring met de Vbar Control

Discussie in 'Electronica' gestart door Tf-zuid, 6 jul 2014.

  1. jjdehaan

    jjdehaan

    Lid geworden:
    20 okt 2008
    Berichten:
    1.519
    Locatie:
    Blijham,Groningen
    Thx voor de link,ik ga eens zoeken
     
  2. Rhelie

    Rhelie Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 sep 2004
    Berichten:
    9.268
    Locatie:
    Nootdorp
    Ik zou wel met een pult blijven vliegen, wellicht heeft Mikado een pult voor die zender ? Ik heb mijn FF9 ook in een deftige pult zitten.
     
  3. jjdehaan

    jjdehaan

    Lid geworden:
    20 okt 2008
    Berichten:
    1.519
    Locatie:
    Blijham,Groningen
    Dat is juist het probleem van Mikado, deze leveren geen tray voor de Vbar control.
    ik vlieg ook al jaren met een handzender Futaba T12FG in een tray en daarvoor de FC18
     
  4. pach1977

    pach1977

    Lid geworden:
    11 mrt 2010
    Berichten:
    333
    Locatie:
    breda
    RuudM en jjdehaan vinden dit leuk.
  5. pach1977

    pach1977

    Lid geworden:
    11 mrt 2010
    Berichten:
    333
    Locatie:
    breda
  6. jjdehaan

    jjdehaan

    Lid geworden:
    20 okt 2008
    Berichten:
    1.519
    Locatie:
    Blijham,Groningen
    TOPPIE
    Thanks Patriek
     
  7. jjdehaan

    jjdehaan

    Lid geworden:
    20 okt 2008
    Berichten:
    1.519
    Locatie:
    Blijham,Groningen
    Komt ie weer.

    Nog even een vraagje:

    Buddy boxing?
    iemand daar al ervaring mee?
    Nu geef ik les en ben KNVvL instructeur en brevet examinator
    Met mijn huidige Futaba T12FG kan ik afzonderlijk mijn leerling zender elk kanaal apart geven (eerst tuimelschijf,daarna de tail en daarna pitch/gas met de schakelaars vrij in te delen ) maar MIJN zender is ten allertijde altijd overstuurbaar tov de leerlingzender (leerling heeft bijvoorbeeld 75% stick uitslag en ik 150%) en ik heb ook een master schakelaar voor als het echt uit de hand loop dat ik de leerling compleet uit kan zetten.

    Hoe werkt dat bij Vbar control?

    kan je alleen schakelen van master naar slave? en dat de slave (leerlingzender dus) alleen vlieg en dat de master dan niet kan corrigeren tenzij je hem weer terug zet op master??
    ik heb wel enige filmpjes op YouTube bekeken maar kom hier niet uit, Jullie ervaring hier mee??

    Mvg
    Jeroen
     
  8. Sven75

    Sven75

    Lid geworden:
    10 apr 2013
    Berichten:
    4.162
    Locatie:
    Deventer
    pach1977 vindt dit leuk.
  9. jjdehaan

    jjdehaan

    Lid geworden:
    20 okt 2008
    Berichten:
    1.519
    Locatie:
    Blijham,Groningen
    Thanks
    Ik zal eens even kijken...denk dat ik iets gevonden heb http://www.vstabi.info/en/node/1608
    Attention Throttle (Motor Switch), banks (flight modes) as well as the programming capabilities of VBar Control will always remain with the Master.

    Denk gewoon een kwestie van 2 zenders proberen??
     
  10. Sven75

    Sven75

    Lid geworden:
    10 apr 2013
    Berichten:
    4.162
    Locatie:
    Deventer
    ik meende dat patriek ook bezig was met dit systeem en draaiende had.

    zoals ik dit nu lees zou ik inderdaad ook opvatten dat je de "leerling" bijv. alleen de stuur-controlls kan geven en jij zelf ( de master ) alle switches erbij hebt.
     
    jjdehaan vindt dit leuk.
  11. jjdehaan

    jjdehaan

    Lid geworden:
    20 okt 2008
    Berichten:
    1.519
    Locatie:
    Blijham,Groningen
    Ik heb even zitten kijken op de Mikado site bij MY Devices waar ik 3 Vbars heb geregistreerd MAAR ik zie de gratis update naar V6.0 er niet bij staan bij OPTIONS het zijn alle 3 versie 5.3Pro
    Moet ik eerst de FBL unit aan de PC hangen om dit te kunnen bekijken?
    Had al een filmpje bekeken

    EDIT: Je moet dus eerst de VBC hebben geregistreerd:hammer::hammer:;)
     
    RuudM en pach1977 vinden dit leuk.
  12. pach1977

    pach1977

    Lid geworden:
    11 mrt 2010
    Berichten:
    333
    Locatie:
    breda
    Ik doe buddyboxen met iemand op de club.
    Instellingen zoals expo uitslag en snelheid zitten in de vbar die op de heli zit.
    Kunt wel beperkte toestemming geven. Zolang als je de trainerswitch inhoud stuurt de ander, bij paniek laat je switch los heb je zelf weer de besturing. Sticks wel in neutale stand zetten, ha ha anders is het best schrikken.
     
    jjdehaan vindt dit leuk.
  13. jjdehaan

    jjdehaan

    Lid geworden:
    20 okt 2008
    Berichten:
    1.519
    Locatie:
    Blijham,Groningen
    Thanks voor je uitleg,
    ik begrijp dus dat je niet alle 2 tegelijk kan (mee)sturen tis de 1 of de ander dus,wel een beetje jammer
     
  14. RuudM

    RuudM

    Lid geworden:
    13 mei 2012
    Berichten:
    598
    Locatie:
    Beverwijk
    Ja bij vstabi.info heb je je vbars staan en via de divice manager in combi met de website doe je je updates. (programma wat te downloaden is in combi met 6.0 pc software)
    In eerste instantie begreep ik het niet maar de website synchroniseert dus met de vbar usb verbinding en je pc. Werkt echt heel mooi.
    Zo update jeje vbc ook om bv apps dr op te zetten.
     
  15. Sven75

    Sven75

    Lid geworden:
    10 apr 2013
    Berichten:
    4.162
    Locatie:
    Deventer
    hoop niet dat dit voor je dan een minpunt voor je is en daardoor niet de keus maakt voor v-control, er zitten namelijk vele voordelen aan het systeem.
     
  16. jjdehaan

    jjdehaan

    Lid geworden:
    20 okt 2008
    Berichten:
    1.519
    Locatie:
    Blijham,Groningen
    Dit is zeker een MIN punt want het is donders makkelijk met les geven om mee te kunnen sturen ipv alles of niets maar zit voorlopig nog in dubio....zijn wel weer extra kosten van +€ 1100,-minimaal om ff aan te schaffen (VBC+Neo Vlink comboset+3 satelite RX en een pult) en een update Neo Vlink naar Pro... (want de Vstabi's die ik heb liggen zijn Pro versie maar moeten dan naar V6.0 ge update worden en ik neem aan dat dit dan de Pro's blijven?? anders komen hier ook nog update kosten bij)
    tevens in een later stadium nog een losse VBC als les zender
    Maar tis een mooi set met vele mogelijkheden maar gaat hier wel serieus over na denken al vind ik het zeer jammer van dat buddy box systeem
     
  17. pach1977

    pach1977

    Lid geworden:
    11 mrt 2010
    Berichten:
    333
    Locatie:
    breda
    Anders kom je na de vakantie een keer kijken bij ons op de club in Dongen.
     
    jjdehaan en RuudM vinden dit leuk.
  18. jjdehaan

    jjdehaan

    Lid geworden:
    20 okt 2008
    Berichten:
    1.519
    Locatie:
    Blijham,Groningen
    Das wel ff ver rijden Blijham Groningen naar Dongen Whahaha,maar ben ook regelmatig onder de rook van Rotterdam te vinden in me 2e huis in Oostvoorne voor me werk......
     
    pach1977 vindt dit leuk.
  19. Sven75

    Sven75

    Lid geworden:
    10 apr 2013
    Berichten:
    4.162
    Locatie:
    Deventer
    voor de postbode niet hoor, die brengt je zo'n mooie zender in een dag ;-)
     
    jjdehaan vindt dit leuk.
  20. jjdehaan

    jjdehaan

    Lid geworden:
    20 okt 2008
    Berichten:
    1.519
    Locatie:
    Blijham,Groningen
    ZOMAAR???zonder €1100,- neer te leggen??? dan mag de postbode zeker langs komen Whahah
     
    Laatst bewerkt: 19 jul 2017 om 13:47

Deel Deze Pagina