Opentx 2.1 DLG telemetry LUA-script (Taranis)

Discussie in 'Modelbouwsoftware' gestart door Arthur Costerus, 16 nov 2016.

  1. Arthur Costerus

    Arthur Costerus

    Lid geworden:
    15 okt 2009
    Berichten:
    640
    Locatie:
    Rhoon
    Thanx!

    Ik heb het als volgt opgelost:
    Vullen van de tabel:
    Code:
        -- =======
        -- Displaying history
        -- =======
            history[lnchnr]={}                            -- declare history table as a "struct"(?)
            history[lnchnr]["maxAlt"] = maxAlt            -- fill the current maxAlt in the row corresponding with the flight number
            history[lnchnr]["lnchAlt"] = lnchAlt        -- fill the current Launch alt. in the row corresponding with the flight number
            history[lnchnr]["fltTime"] = fltTime        -- fill the current flight time in the row corresponding with the flight number
        
    Tekenen van de waarden in de grafiek:
    Code:
       
        lcd.drawText ( gRight+5,menuBar+5*rowHeight, "Launch\194:",SMLSIZE)   
         lcd.drawNumber ( gRight+80,menuBar+5*rowHeight, history[lnchnr-1]["lnchAlt"], SMLSIZE)
         lcd.drawText (gRight+100, menuBar+5*rowHeight, "m", SMLSIZE)
             
         lcd.drawText ( gRight+5,menuBar+6*rowHeight, "Max\192:",SMLSIZE)
         lcd.drawNumber ( gRight+80,menuBar+6*rowHeight, history[lnchnr-1]["maxAlt"], SMLSIZE)
         lcd.drawText (gRight+100, menuBar+6*rowHeight, "m", SMLSIZE)
       
         lcd.drawText ( gRight+5,menuBar+7*rowHeight, "Time:",SMLSIZE)
         lcd.drawText ( gRight+75,menuBar+7*rowHeight, SecondsToClock (history[lnchnr-1]["fltTime"]), SMLSIZE)
    
    Ik ben (bijna) tevreden...
    de grafiek ziet er als volgt uit:
    upload_2016-12-14_23-23-7.png

    Enige dat ik nog zou willen aanpassen is dat het achtergrond plaatje niet zichtbaar is achter het rechthoek van de grafiek (zoals bij jouw graph widget). Dat volgt nog.
     
  2. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.971
    Locatie:
    Groningen
    Kwestie van een rectangle tekenen achter de grafiek

    En je hebt nu een matrix ipv een struct array. Werkt prima. Zal morgen achter de PC een structuur voorbeeld maken.
     
  3. Arthur Costerus

    Arthur Costerus

    Lid geworden:
    15 okt 2009
    Berichten:
    640
    Locatie:
    Rhoon
    Easy!:banana:
    upload_2016-12-14_23-42-37.png
    Ja, Ik heb gegoogled en vond die struct erg lastig om te snappen. Wat is het voordeel van een Struct over een Tabel? Heeft dat met geheugen gebruik te maken?

    thanx,
    Arthur
     
  4. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.971
    Locatie:
    Groningen
    Heeft weinig voordeel......
     
  5. Arthur Costerus

    Arthur Costerus

    Lid geworden:
    15 okt 2009
    Berichten:
    640
    Locatie:
    Rhoon
    Mijn script stopt er mee in RC11! Hij lijkt goed op te starten maar de werking is niet ok en na een paar minuten staat er "Disabled" in het scherm. Ook dacht ik een keer te zien dat het te veel van de CPU vroeg, maar dat kan ik de logs niet terugvinden... Klopt het dat er issues zijn met de Lua scripting of moet ik mn script echt gaan versimpelen

    Edit:
    Het script plot een hoogte lijn. indien de hoogte lijn aan het einde van de grafiek komt, past het script de schaal aan door 25% van de datapunten weg te gooien en opnieuw de grafiek te tekenen. Op exact dit moment valt het script uit...
     
  6. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.971
    Locatie:
    Groningen
    Er zit een lua probleem in RC11, kan het goed zijn.
     
  7. Arthur Costerus

    Arthur Costerus

    Lid geworden:
    15 okt 2009
    Berichten:
    640
    Locatie:
    Rhoon
    Dus nog maar even niet mn script aanpassen en wachten op de officiele release?
     
  8. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.971
    Locatie:
    Groningen
    Ja, zou ik doen. Of vergelijk in de RC10-11 simu
     
    Arthur Costerus vindt dit leuk.
  9. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.971
    Locatie:
    Groningen
  10. Arthur Costerus

    Arthur Costerus

    Lid geworden:
    15 okt 2009
    Berichten:
    640
    Locatie:
    Rhoon
    Dank! Ik kwam 'm vanmiddag ook tegen en had reeds een "heads-up" op de besloten facebook groep geplaatst...
    Deze milestone stond niet geplanned? e.e.a. ivm de Lua problemen, denk je?
     
  11. Arthur Costerus

    Arthur Costerus

    Lid geworden:
    15 okt 2009
    Berichten:
    640
    Locatie:
    Rhoon
    Helaas blijft de sim nog wel tegen een CPU limit aanlopen...

    "Error in widget F3K refresh() function: /WIDGETS/F3K-DLG/main.lua:121: CPU limit"
     
  12. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.971
    Locatie:
    Groningen
    Ze hebben een teken functie aangepast, wellicht heb je daar nu last van.
     
  13. Arthur Costerus

    Arthur Costerus

    Lid geworden:
    15 okt 2009
    Berichten:
    640
    Locatie:
    Rhoon
    Wat denk je, Bug voor aanmaken op Github?
     
  14. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.971
    Locatie:
    Groningen
    Nee, het is een probleem met het script. Je loopt tegen een beperking aan van de hoeveelheid acties / tijd die je mag gebruiken per keer dat je script wordt aangeroepen. Die moet je verminderen. Meestal betekend dat efficienter programmeren.
     
  15. Arthur Costerus

    Arthur Costerus

    Lid geworden:
    15 okt 2009
    Berichten:
    640
    Locatie:
    Rhoon
    Ok. Dank voor je advies. Helaas is dit script al ruimschoots boven mijn programmeer capaciteiten... Ik zal dr weer eens mee gaan spelen...
     
  16. patrickw

    patrickw

    Lid geworden:
    5 feb 2016
    Berichten:
    136
    Locatie:
    Deventer
    Ben zelf redelijk digibeet .
    Vlieg zelf met Futaba .
    Heb wel lopen denken om eventueel over te gaan op taranis .
    Maar mijn software kennis van open tx sorce etc houden het tegen .
    Zou hem dan alleen gebruiken voor dlg vlieg .

    Advies is welkom
     
  17. Arthur Costerus

    Arthur Costerus

    Lid geworden:
    15 okt 2009
    Berichten:
    640
    Locatie:
    Rhoon
    Voor de DLG is het een uitstekend ding. Ik weet natuurlijk niet hoe goed je e.e.a. kan aanleren, maar er zijn uitstekende modellen voor dlg op internet te vinden waarbij je alleen maar de servo's op de aangegeven kanalen moet zetten en dan kan je los! Zo'n scriptje als dat ik probeer te maken is er ook wel online te vinden (die dan ook echt werken....) en die je enorm kunnen helpen!

    Deze lijkt me erg mooi:
    http://rcsettings.com/index.php/viewdownload/13-lua-scripts/179-f3k-training
    Zitten alle "figuren" van de f3k in met een leuke menustructuur! Jonge gasten zoals jij lukt het meestal om aan open-TX te wennen, er staat mega veel op internet, er is een grote "community" en als het daarmee niet lukt dan stuur je mij een mailtje en dan komen we er ook wel uit...;-)

    PS. Mijn taranis is te koop, bedenk ik me net (ik heb ook een Horus en 2 is te veel....)
     
  18. patrickw

    patrickw

    Lid geworden:
    5 feb 2016
    Berichten:
    136
    Locatie:
    Deventer
    Hahaha ik jonge gast . Top compliment vandaag

    Zal me vanavond eens verdiepen in het systeem .

    Word weer een whis list

    Zender
    Ontvangers 4x
    En vario. 4x

    Patrick
     
  19. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.971
    Locatie:
    Groningen
    Wacht effe, er komt een ontvanger met ingebouwde vario :) geen idee wanneer.....
     
    patrickw vindt dit leuk.
  20. Arthur Costerus

    Arthur Costerus

    Lid geworden:
    15 okt 2009
    Berichten:
    640
    Locatie:
    Rhoon
    Kijk! We moeten elkaar soms even een complimentje geven! Da's goed voor de sfeer. Als je de hele dag je zelf moet complimenteren, is het toch minder geloofwaardig! Daarnaast is mijn grens voor oud en jong erg flexibel.... Als mid-veertiger vind ik mezelf nog prima jong!
     
    patrickw vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina