Problemen met gasprogrammering controller

Discussie in 'Model elektronica' gestart door Midas, 18 jun 2017.

  1. Midas

    Midas

    Lid geworden:
    9 jun 2012
    Berichten:
    18
    Locatie:
    Assen
    Sinds kort heb ik mijn Taranis zender 9D uitgerust met nieuwe gimballs met hall sensoren.
    Het lukt me niet om de gasstand te programmeren. Als ik het gas van hoog naar laag verplaats, hoor ik wel de daarbij horende piepjes (dat alles goed zou zijn), maar vervolgens loopt de motor niet.
    Toen de oude gimbals in de zender zaten had ik geen problemen.

    Wie kent dit probleem en weet wat ik moet doen om het zaakje aan de loop te krijgen?
     
  2. Vale Ouwe

    Vale Ouwe Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 feb 2004
    Berichten:
    4.749
    Locatie:
    Hell
    Kijk eerst eens of een servo wel goed reageert.
    Niet per ongeluk; throttle disabled of een horizontale "gas"curve?
    Sticks opnieuw gecallibreerd?
     
  3. alm

    alm

    Lid geworden:
    20 jun 2015
    Berichten:
    414
    Locatie:
    Hellevoetsluis
    Als je verder niks in de programmering gewijzigd hebt en alleen de gimbals vervangen hebt dan zou ik eerst kijken naar de calibratie van de sticks. Heb je wel waarden van -100 tot +100 op alle stickuitslagen? Stekkertjes goed aangesloten, in de zin van goed aangedrukt?
     
  4. ron van sommeren

    ron van sommeren Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 aug 2002
    Berichten:
    27.202
    Locatie:
    Druten / NL
    Wat doet een servo zoal (niet) wanneer je die op de plaats van de controller aan sluit?
     
    Laatst bewerkt: 18 jun 2017
  5. savage .26 picco

    savage .26 picco Forum veteraan

    Lid geworden:
    12 okt 2004
    Berichten:
    8.377
    Locatie:
    Hoek van Holland
    Controller na het aansluiten opnieuw ingeregeld ??
    Kalibratie is na zo'n ingreep zeer waarschijnlijk wel nodig.
     
  6. Vale Ouwe

    Vale Ouwe Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 feb 2004
    Berichten:
    4.749
    Locatie:
    Hell
    Bij het ingebruik nemen van de zender dient men alle sticks, pots, sliders en 6pos-switch (en het kleine genotsknopje links onder) te callibreren.
    Stick-links (horizontaal & verticaal), Stick-rechts (idem), Genotsknopje (linksonder idem (vericaal & horizontaal), sliders L1 en L2 (voorzijde), Sliders S1 en S2 (weerszijde), de twee draaiknopjes op het front,en de 6 pos draaiknop. Dus 13 functies.
    Als je hier iets in aanpast, moet je dat natuurlijk opnieuw "callibreren".
     
  7. Midas

    Midas

    Lid geworden:
    9 jun 2012
    Berichten:
    18
    Locatie:
    Assen
    Opgelost, iedereen bedankt voor de welwillende adviezen.
    Het bleek inderdaad in het calibreren te zitten. Ik had wel gecalibreerd, maar niet op de juiste wijze.
    Na dit wel gedaan te hebben funktioneerde de set weer als vanouds.
     

Deel Deze Pagina