stepcraft cnc

Discussie in 'CNC' gestart door raf, 15 nov 2014.

  1. hobbyist

    hobbyist

    Lid geworden:
    10 mrt 2009
    Berichten:
    833
    Locatie:
    Noord Brabant
    Vooraf goed informeren voordat je iets aanschaft.

    Als je had gekozen voor de LPT poort versie dan is tie 19 euri goedkoper.
    daar komt dan nog wel weer een PC bij met lpt poort en b.v. mach3 voor het aansturen van het machien bij.
    Mach3 kost om de nabij zo'n €200.-

    En dan kun je nog niks, er moet nog een tekeningetje gemaakt worden, en wat gcode er bij gefabriekt worden.

    Voor de gcode, maak ik meestal gebruik van cambam, is ook niet gratis.

    En een tekeningetje wordt de ene keer gemaakt met een gratis cad programma zoals DraftSight, doet niet onder voor autocad LT.

    Resumé van het geheel.
    De klomp metaal wat een CNC frees machine is, waar nog een frees motor bij moet en een handje vol freesjes en boortjes.
    Maakt maar een fractie uit van de totale aanschafkosten.

    Natuurlijk kunnen ze bij stepcraft wel wat duidelijker omschrijven dat bij de USB versie er een simpel start pakketje bij zit.

    Ik heb mijn klomp metaal bij een handelaar betrokken, het werd mij vrij snel verteld dat het standaard meegeleverde stuk software voor de aansturing een beperkende functie had. 2.5D, voor volledig 3D moest er dieper in de buidel getast worden.

    Succes met de onderhandelingen op de beurs.
     
  2. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    15.435
    Locatie:
    As,België
    of je nu dan mach3 aanschaft of winpcnc full het blijft even duur
    met 2 D kan ik reeds veel maken wat ik nodig heb alleen ik zou wat meer tools willen en das nu beperkt tot 2
    ook de mogelijkheid om terug te beginnen waar je gebleven was na een stop zit er bij de standaard ook niet in
    dan het frezen van BV een 1 cm dikke plaat kun je ook niet in stappen doen
    alee het gaat wel maar elke keer frezen dan instellingen de diepte terug instellen en opnieuw starten enz. tot je de gewenste diepte bereikt hebt
    het gaat maar is niet handig

    ik ga me de full versie aanschaffen
    estelcam heb ik voor 35 euro gekocht en als teken programma nanocad en van deze programma's ben ik zeer tevreden en ze werken nog goed ook nog
    in estelcam kan je mits wat oefening sommige foutjes die je gemaakt hebt in nanocad nog weg werken door zelf de route te bepalen
    nu in de 17.142 versie is er een mogelijkheid tot het frezen van schroefdraad bij gekomen


    gr raf
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 13 nov 2015
  3. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    15.435
    Locatie:
    As,België
    tandwieltje getekend en hopelijk als mijn freesjes binnen zijn kan ik ze uit frezen
    deze dient als een telwerk voor op een as
    [​IMG]
     
  4. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    15.435
    Locatie:
    As,België
    deze week de stepcraft weer eens aan het werk gezet
    wel makkelijk als je zo een tech rek moet maken en je alles hebt uitgetekend
    hoef je het maar in elkaar te zetten als legoblokjes
    desondanks de beperking heb ik toch alles mooi kunnen uit frezen
    gr raf
     
  5. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    15.435
    Locatie:
    As,België
    eindelijk in nanocad gevonden hoe ik een lijn moet onderbreken
    ja jonges eenvoudiger kon niet zekers want daar over die functie is lang nagedacht hoor

    alee het werkt nu dan toch
    gr raf
     
  6. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    15.435
    Locatie:
    As,België
    wimpcnc besteld en nu wachten tot het aan komt
    dan is het gedaan met die ellendige twee tools en heb ik er meer ter beschikking

    gr raf
     
  7. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    15.435
    Locatie:
    As,België
    de machine nu geruime tijd aan het werk gehad en ik leer steeds elke keer weer wat bij
    ik heb nu een frees gevonden waar ik de offer plaat gemakkelijk mee kan vlakken zonder dat het uren gaat duren
    een 10 mm frees op de 3.175 steel zodat ze in de proxxon past
    straks de machine aan het werk zetten en dan heb ik weer een vlakke plaat

    gr raf
     
  8. bfromd

    bfromd

    Lid geworden:
    9 jun 2013
    Berichten:
    16
    Locatie:
    Druten
    @raf: waar heb je die frees gevonden? Heb je een url?

    Groet,
    Bernard
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 5 dec 2015
  9. Martin Molendijk

    Martin Molendijk

    Lid geworden:
    11 dec 2015
    Berichten:
    1
    Locatie:
    Krabbendijke
    @raf

    Ik kan jouw profiel niet zien maar zou graag met je in contact komen omdat ik ook van plan ben een stepcraft te kopen

    Gr,
    Martin
     
  10. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    15.435
    Locatie:
    As,België
    das raar want mijn profiel is normaal gewoon toegankelijk
    ge krijgt pm
     
  11. DKHDKH

    DKHDKH

    Lid geworden:
    15 mei 2014
    Berichten:
    47
    Het is bij dit draadje al even stil maar zijn er ook mensen die met een Stepcraft icm 3D printen ervaring hebben?

    Ik ben zo benieuwd naar de kwaliteit. En Raf bedankt voor je ervaring met het frezen te willen delen.

    Gr,
    Dirk
     
  12. Arthur Hermans

    Arthur Hermans

    Lid geworden:
    21 feb 2005
    Berichten:
    250
    Locatie:
    Wijchen
  13. DKHDKH

    DKHDKH

    Lid geworden:
    15 mei 2014
    Berichten:
    47
    Ik heb daar gekeken maar daar vind ik maar weinig foto's van dingen die met de Stepcraft zijn geprint. Las wel veel over software ervaringen en instellingen. Vandaar mijn vraag in dit draadje.
     
  14. ron alders

    ron alders

    Lid geworden:
    23 jun 2002
    Berichten:
    436
    Locatie:
    Hoogvliet RT
    Heb vandaag de 3D printer aan het werk gezien. Ziet er goed uit zowel module als prints, maar al met al een kostbaar verhaal. Denk dat een losse printer net zo duur is.

    Verstuurd vanaf mijn GT-I9506 met Tapatalk
     
  15. DKHDKH

    DKHDKH

    Lid geworden:
    15 mei 2014
    Berichten:
    47
    Dat denk ik ook maar nu heb je er een CNC machine bij. Anders alleen maar een printer. Heb je foto's van het print resultaat?
     
  16. ron alders

    ron alders

    Lid geworden:
    23 jun 2002
    Berichten:
    436
    Locatie:
    Hoogvliet RT
    Er staat een kort filmpje op youtube op het kanaal van Intermodellbau. Als je alle kosten optelt, NEEM DE DUURDERE SOFTWARE (!), kun je ook voor 2 machines gaan die beiden doen waar ze goed in zijn. Gr. Ron

    Verstuurd vanaf mijn GT-I9506 met Tapatalk
     
  17. ron alders

    ron alders

    Lid geworden:
    23 jun 2002
    Berichten:
    436
    Locatie:
    Hoogvliet RT


    Verstuurd vanaf mijn GT-I9506 met Tapatalk
     
  18. DKHDKH

    DKHDKH

    Lid geworden:
    15 mei 2014
    Berichten:
    47
    Dat klopt maar ruimte is mijn grootste probleem. Dit filmpje had ik nog niet gezien. Ziet er wel goed uit. Bedankt!
     
  19. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    15.435
    Locatie:
    As,België
    vandaag de proxxon ontploft op de machine
    nu wil ik die kress aan kopen maar die zou niet gaan op de 420/1
    maar was het verschil tussen de 420/1 en de 420/2
    als het alleen die adapterplaat is zou ik die toch moeten kunnen bij bestellen mijn gedacht
    maar het zal wel meer verschil zijn denk ik
    was wel efkes schrikken want het gaf een klap en alle stoppen waren er meteen uit als ook de conteur
    gr raf
     
  20. Arthur Hermans

    Arthur Hermans

    Lid geworden:
    21 feb 2005
    Berichten:
    250
    Locatie:
    Wijchen
    Okay, dat was dus best heftig...

    Er zijn er meer die een kress op een 420/1 hebben gebouwd, al raad Stepkraft dat wel af, aangezien de kress aanzienlijk zwaarder is dan een proxxon.
     

Deel Deze Pagina