stepcraft cnc

Discussie in 'CNC' gestart door raf, 15 nov 2014.

  1. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    15.805
    Locatie:
    As,België
    wie zegt dat ik hout ga lazeren
    ron heeft reeds een deel beantwoord wat vermogen aan gaat
    en het gaat dus ook over het materiaal dat ik er mee wil lazeren
    als ik een 50 watt koop kan ik niet lazeren wat ik wil doen
    met een 250 watt kan ik altijd minder vermogen gebruiken
    gr raf
     
  2. jef

    jef Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    14 jan 2011
    Berichten:
    1.029
    Locatie:
    Hulshout België
    OK , duidelijk , ik vroeg me het gewoon af :oops:

    Groeten Jef
     
  3. DirkSchipper

    DirkSchipper Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 jun 2005
    Berichten:
    5.438
    Locatie:
    Utrecht
    Wat voor type laser is het? CO2?
     
  4. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    15.805
    Locatie:
    As,België
    geen idee ik zit te wachten tot hij hier is en dat kan nog efkes duren voor hij hier is
    gr raf
     
  5. Japie.G

    Japie.G

    Lid geworden:
    11 mrt 2010
    Berichten:
    3.896
    Locatie:
    Raalte
    En hoe werkt dat? Laserbuis buiten de machine en met spiegels naar de output geleiden? Heb je een linkje ofzo?

    Je weet toch trouwens wel wat voor type laser je hebt gekocht?
     
  6. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    15.805
    Locatie:
    As,België
    nee het is een volledig ding
    moet op een adapter geplaatst worden die in de plaats van de spindel komt te zitten
    boven op zit een ventilator om heel de zooi te koelen
    ik ben er aan het denken om een nieuwe adapter plaat te maken voor de SC zodat de lazer aan de achterkant komt te zitten en de spindel vooraan
    zo kan ik beide gebruiken zonder van alles te moeten ombouwen
    het is een blue lazer module dus er gaat nog het een en ander in elkaar gezet moeten worden vrees ik
    de lazer module kost een 160 euro zonder transport
    dus ik ben benieuwd wat dat china materiaal gaat aan kunnen
    want 250 Watt is wel heeeeeeeeeeeeeeeeeeeel veel voor die prijs
    uit de specs blijkt dat het wel een co2 lazer is
    10.6 micron is de kleinste breedte van de straal
    het zou deze lazer zijn
    [​IMG]
    en is het die niet ben ik bezijkt LOL
     
    Laatst bewerkt: 19 sep 2016
  7. corvl

    corvl verslagschrijvers

    Lid geworden:
    6 sep 2002
    Berichten:
    2.343
    Locatie:
    Tirol -Oostenrijk
    Dat ziet er wel heel gaaf uit , als het (goed) werkt dan ga ik eens kijken of dat ook op de mijne gebouwd kan worden.

    Cor
     
  8. Japie.G

    Japie.G

    Lid geworden:
    11 mrt 2010
    Berichten:
    3.896
    Locatie:
    Raalte
    Wouw inderdaad
     
  9. DirkSchipper

    DirkSchipper Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 jun 2005
    Berichten:
    5.438
    Locatie:
    Utrecht
    Interessante lektuur:
    http://www.coherent.com/downloads/Diamond_E-250_Preinstallation_RevAA.pdf
    https://www.coherent.com/downloads/Diamond_E250_DSrevA_0513_4.pdf

    Ik denk wel dat er nog wat meer bij komt kijken dan alleen dat mooie blokje.
    Denk aan:
    - koeling,
    - "laser purge gas" systeem (Stikstof of evt. perslucht),
    - DC-voeding (48V, 100 A!!!)
    - werktafel (je kunt je normale spoilboard niet gebruiken, die staat zo in de fik met een beetje pech,

    Maar ... wel leuk als je het aan de praat krijgt.
     
    Laatst bewerkt: 19 sep 2016
  10. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    15.805
    Locatie:
    As,België
    lazer is binnen en al meteen terug retour gestuurd
    het verwonderde me reeds dat hij vandaag reeds aan kwam want normaal duurt het meer als 3 weken voor het van china hier is en nu met Bpost reeds hier
    paypall direct geld terug gevraagd

    de lazer zelf is een 2.5 wat lazertje wat een 10 cm lang is en een goeie 4X4 in de breedte
    een laptop voeding er bij van 4 amp
    en dat was het
    en dat was dus niet wat ik besteld heb want het moest met dhl komen

    dus er heeft iemand netjes een site gemaakt en een 250 Watt lazer aan geboden met de afbeeldingen van de Diamond E 250
    en ik had ze op geslagen maar hooo ze is off line wat raar
    hopelijk via paypall mijn geld snel terug

    dat was dan het lazer verhaal de ju
    nu maar wachten tot stepcraft er zelf eentje uit brengt dat kost ook mooi geld maar dan ben je zeker dat je krijgt waar je voor betaald hebt

    gr raf
     
  11. corvl

    corvl verslagschrijvers

    Lid geworden:
    6 sep 2002
    Berichten:
    2.343
    Locatie:
    Tirol -Oostenrijk
    Dat is jammer .

    Ik heb die beschrijving wat rap doorgenomen , en het viel me al op dat deze met een vorkheftruck uit zn kist werd gehaald ....... niet echt bedoeld voor het huis tuin en keukenwerk leek me..

    Ben benieuwd met wat Stepcraft komt.

    Cor
     
  12. ejb61

    ejb61

    Lid geworden:
    13 jan 2009
    Berichten:
    908
    Locatie:
    Maassluis
    Die van Stepcraft zijn 2 of 6 watt
     
  13. DirkSchipper

    DirkSchipper Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 jun 2005
    Berichten:
    5.438
    Locatie:
    Utrecht
    Ik heb in mijn zoektocht één enkele site gevonden waar een E-250 werd aangeboden met een prijskaartje.
    $ 60.500,- afgerond! :eek::confused:

    Ik houd het wel bij frezen en freesjes ...;)
     
  14. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    15.805
    Locatie:
    As,België
    nee zoveel was het niet
    de drie nullen weg en een 2 er voor zetten
    265 euro's
    nu wachten op paypall tot de terugbetaling er is
    gr raf
     
  15. DirkSchipper

    DirkSchipper Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 jun 2005
    Berichten:
    5.438
    Locatie:
    Utrecht
    Dat snap ik, maar enige duizenden euro's (10k) voor een (tweedehands) 250W laser lijkt me een minimumbedrag.
     
  16. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    15.805
    Locatie:
    As,België
    dirk het was een professioneel uitziende site
    en ik had gezocht op "lazer voor hobbycnc "en kwam daar op uit
    allemaal mooi voorgesteld en weet ik of een 250 Watt lazer ergens 60.000 + kost
    ik vond de prijs goed en paypall opende gewoon zoals bv bij bagood
    en nu geen site meer te bespeuren en is het wachten op paypall
    het enige wat ik raar vond was dat er geen pdf file met meer gegevens op die site te vinden was
    maar meestal zit dat ook wel bij de lazer als die geleverd is geworden

    afwachten maar
    gr raf
     
  17. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    15.805
    Locatie:
    As,België
    evnetjes geleden dat ik hier nog gepost heb
    geld is terug gestort door paypall
    dus we kunnen weer verder en we zien wel wat het gaat worden
    de site is nog steeds off line dus er zal wel iets meer niet juist geweest zijn
    gr raf
     
  18. DirkSchipper

    DirkSchipper Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 jun 2005
    Berichten:
    5.438
    Locatie:
    Utrecht
  19. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    15.805
    Locatie:
    As,België
    zo weer eens iets geprobeerd en het is goed mee gevallen
    of het voor zaken ook kan die 100% juist moeten zijn geen idee
    voor een vriend zijn vacht wagen balken gemaakt om onder de laadbak te zetten
    hij had er een plank onder en ???? da trok op niks
    dus deze balken gemaakt en dat ziet er een beetje echter uit van ver
    [​IMG]
    [​IMG]

    en nu hoe heb ik het gedaan
    in estlcam kun je dit dus bepalen
    je maakt de 2 binnenstukken als een aparte tool en daar bepaald je dus de diepte dat is gekend
    dan duid je de buiten kant aan weer een aparte tool en deze geef je ook een diepte ook bekend
    dan duid je in een derde tool de buitenkant maar langs binnen aan met overschiet in de hoeken
    zo frees je een soort van mal uit waar de eerst gefreesde stukken heel juist in passen en niet kunnen verschuiven
    je steekt ze der omgekeerd terug in en dan pak je alleen de tool van de twee binnenstukken en dan worden deze mooi uitgehaald
    het werkte verbazend goed al moet je met de diepte een beetje opletten want het is geen 100%
    maar voor deze toepassing was 0.10 mm geen probleem want het is zo goed als niet zichtbaar

    als iemand een andere manier weet om het te doen hoor ik het graag maar dit ging zeer snel
    gr raf
     

Deel Deze Pagina