Ts832 terug vallende voltage bij aansluiting camera .

Discussie in 'FPV (First person view)' gestart door Plancke Lorenzo, 3 aug 2017.

  1. Plancke Lorenzo

    Plancke Lorenzo

    Lid geworden:
    1 aug 2017
    Berichten:
    4
    Locatie:
    Poperinge
    Hallo
    Sinds kort wow ik me eens wagen aan een fpv setje alles aangeschaft en aangesloten maar krijg geen signaal op mijn monitor .
    Alles een doorgemeten nu stoot ik op het volgende probleem ,als ik de transmitter aansluit op een 2200 11.1 v 60 c lipo accu en het voltage meet krijg ik gewoon 12 v .
    Maar zodra ik mijn camera aansluit aan de + en - van de transmitter dan vervalt het voltage naar ongeveer 4 volt , dat is uiteraard te weinig voor de werking van de camera .
    Het forum en de handleiding is reeds doorgenomen maar niets te vinden over het verval van voltage .
    Het is deze camera https://nl.aliexpress.com/store/pro...700TVL-Bullet-Camera/2195034_32672760132.html .
    En de 5.8 G 48 ch av transmitter en de 5.8 G 48 ch AV Reciever .
    Hopelijk kan iemand me verder Helpen .
    Mvg Lorenzo
     
  2. Ernst Grundmann

    Ernst Grundmann Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2002
    Berichten:
    10.664
    Locatie:
    Woerden
    Wanneer je je de camera op de transmitter aansluit en de spanning stort in dan zou je misschien de + en de - van de camera omgewisseld hebben? Controleer dat eens heel goed! Heb je hem verkeerd aangesloten dan zit er hopelijk een beveiliging in de camera en is hij nog heel, hij kan ook kapot zijn en dan is hij meestal niet meer te repareren.
    Een andere mogelijkheid is dat de camera niet meer dan 5V mag hebben en als je er 12V op aan sluit kan er elektronica in de camera kapot gaan. Daardoor gaat er te veel stroom lopen en zakt de spanning in elkaar. Als dit het geval is zal je waarschijnlijk ook een nieuwe camera moeten kopen.
    Er kan ook electronica in de transmitter zitten die de stroom voor de camera niet kan leveren. In dat geval zal je de camera apart moeten aansluiten. Maar pas wel op dat je de juiste spanning op de juiste manier aan sluit!
    Als laatste zou de accu ook wel eens te ver leeg kunnen zijn. Op het moment dat je de camera aan sluit gaat alles meer stroom gebruiken en zakt de spanning in elkaar. Als de accuspanning tot 4V in zakt zal hij niet goed meer zijn en zal je vrijwel zeker een nieuwe moeten aanschaffen want LiPo's kunnen heel erg slecht tegen te ver ontladen. Als je hem toch probeert op te laden zorg er dan voor dat de accu op een vuurvaste ondergrond ligt want de kans dat de accu in rook zal opgaan is geen sprookje. Blijf er ook bij tijdens het laden dan kan je misschien nog op tijd ingrijpen mocht het fout gaan. Dan kan je erger dan een defecte accu hopelijk voorkomen.
    Veder kan ik je helaas niet zo via het forum helpen, nu althans niet.
     
  3. Plancke Lorenzo

    Plancke Lorenzo

    Lid geworden:
    1 aug 2017
    Berichten:
    4
    Locatie:
    Poperinge
    Bedankt voor de uitleg Ernst
    Volgens de beschrijving van de camera werkt hij gewoon op 12 volt de + en - heb ik al gewisseld maar het resultaat blijft hetzelfde .
    Andere accu ook al geprobeerd bracht geen verandering op ,als ik de transmitter aansluit aan de camera vervalt de voltage zodra ik hem weer loskoppel het ik gewoon weer 12 v op de lipo .
    Mijn lipo's gebruik ik bijna wekelijks zodus zijn die nog goed .
    Het kan dat ik de camera al heb stuk gemaakt door de + en - om te wisselen , maar dat zou toch het verval van de voltage niet kunnen verklaren denk ik .
    Het kan natuurlijk dat de transmitter niet naar behoren werkt maar dat kan ik momenteel niet testen ik heb geen andere camera in mijn bezit .
    Is er een andere manier om te testen dat de transmitter goed werkt of een andere manier om de camera te testen .
    Ben nog maar pas begonnen met fpv en heb er niet veel spullen van in huis .
    Een andere camera is al bestelt maar duurt enkele weken bij aliexpress .
    Mvg Lorenzo
     
  4. Ernst Grundmann

    Ernst Grundmann Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2002
    Berichten:
    10.664
    Locatie:
    Woerden
    Voor veruit de meeste elektronica is het funest als je de + en de - omwisselt. In sommige gevallen zal de witte rook ontsnappen dan weet je zeker dat het einde verhaal is. Je weet dat elektronica op (heilige) witte rook werkt? Wanneer die uit een onderdeel ontsnapt is het afgelopen met dat onderdeel!
    Bij sommige apparaten zit er een beveiliging ingebouwd die voorkomt dat er iets fout gaat bij het verwisselen van de + en de -. Bj veel van die miniatuur spullen is dat niet zo want het betekend dat er extra elektronica nodig is. Daar zijn weer meer onderdelen voor nodig dus wordt het een groter apparaat, meer gewicht en soms ook iets meer stroomgebruik. Als laatste kost het ook (iets) meer. En soms verdenk ik een fabrikant er wel eens van dat hij liever ziet dat je iets opblaast want dan verkoopt hij een extra apparaat. :mad: Maar dat is een beetje "vals" van mij misschien.:rolleyes:

    Met andere woorden het is niet ondenkbaar dat je camera kapot is en nu een soort van kortsluiting is waardoor de spanning in elkaar klapt als je hem aansluit. Wat ik wel een beetje vreemd vind is dat je nergens die witte rook ziet. Als er zo veel stroom gaat lopen wordt er vrijwel zeker het één en ander heet. Wordt er nergens iets heet en ruik je ook niets?

    Blijft echter ook over dat het aan de transmitter kan liggen. De camera krijgt zijn stroom vanuit de transmitter. Daar kan ook nog elektronica "tussen" zitten en als die niet voldoende stroom kan leveren voor de camera dan zal de spanning daardoor in kunnen zakken. Dan gaat er niets kapot maar werkt het gewoon niet. Als dit het geval is zal een nieuwe camera dus ook niets uitmaken.
    Kijk eens na hoeveel stroom die camera gebruikt en hoeveel de transmitter via de camera aansluiting kan leveren. Als het goed is zou je dat in de gegevens van de transmitter en de camera moeten kunnen vinden.
     
  5. Justapoke

    Justapoke

    Lid geworden:
    9 dec 2012
    Berichten:
    550
    Wat voor transmitter (VTX) gebruik je, en wat als reciever (VRX). En heb je de kanalen juist ingesteld?

    Heb de camera bekeken.. je kan deze gewoon testen door de gele VGA stekker op een TV aan te sluiten. (Meeste TV's / LED en sommige PC monitoren hebben een VGA input)

    Sommige video recievers hebben ook een directe input met een 2,5 of 3,5mm input jack, daar kan je de camera ook direct op aansluiten.

    De rode kabel op de camera is 12V input, pinnetje in het midden is normaal de + en de mantel de -


    Vind de keuze van camera ook wat vreemd, maar kan zijn dat je deze voor de waterdichtheid hebt gekozen.
    Voor FPV gear kan je het beste bij Banggood zijn: https://www.banggood.com/Wholesale-FPV-System--c-2734.html
     
  6. DennisK

    DennisK

    Lid geworden:
    28 feb 2004
    Berichten:
    4.413
    Locatie:
    Tiel
    Een bijna volle 12V 3s 60C moet zo'n beetje alles frituren wat een vorm van sluiting maakt.
    Kan dit dus bijna niet zijn.

    Meet je überhaupt wel goed met de multimeter.

    Heb je een huidig aansluitschema?

    Videosignaal heeft soms ook verplicht een massa nodig.
    Normaal krijgt hij deze via de voedings massa maar soms heeft de camera zijn eigen massa. 4 draadjes. Even opletten dus.

    Bij twijfel of je Vtx enzo goed werkt de camera gewoon even op een analoge tv ingang aansluiten. Via gele tulp of scart verloopje naar tulp.
    Zoals hierboven al gemeld wordt zie ik net.

    Let op dat de 3.5mm jackplug met 4 ringen in verschillende configuraties geleverd wordt.
    Soms is de volgorde anders. Bv audio tulpje proberen kan maar als de massa op de verkeerde ring zit heb je niet of nauwelijks beeld.
     
    Laatst bewerkt: 15 aug 2017
  7. Martin7182

    Martin7182

    Lid geworden:
    23 sep 2009
    Berichten:
    1.207
    Locatie:
    Bussum
    Inderdaad Dennis. Als de spanning inzakt van 12 naar 4 volt, waar zit die overige 8 volt dan?
    Meten is weten. Met een goede lipo (lage interne weerstand) kan de accuspanning niet zover inzakken zonder dat het ergens gaat roken.

    Martin
     
  8. Plancke Lorenzo

    Plancke Lorenzo

    Lid geworden:
    1 aug 2017
    Berichten:
    4
    Locatie:
    Poperinge
    Hallo
    Allen bedankt voor jullie Reacties De transmitter en reciever zijn deze.https://www.minicopters.nl/product/1606224/fpv-5-8ghz-600mw-32-kanaals-zender-ontvanger-combi
    Ik heb ze in set gekocht zodus ga ik er vanuit dat ze op elkaar zijn afgestemd , verder kan je ze toch maar gewoon op de juiste frequentie en kanaal instellen denk ik , en aangesloten zoals hierboven staat aangegeven .
    Ik heb inderdaad specifiek voor een waterdicht camera gekozen en tijdens het aansluiten het ik nog geen rook of geurhinder gehad .
    Op de camera zitten er idd 4 draadjes geel en een draad zonder bescherming en een rode en terug een draad zonder bescherming ..
    Ik heb hem al aangesloten op een 2200 11.1 v 25 c lipo en ook op een 2200 11.1 v 60 c resultaat blijft hetzelfde , als de gele tulpstekker van de camera nu aansesloter is op de trasmitter of niet aangesloten is valt de voltage terug naar iets onder 4 volt .
    Ik kan hem helaas niet testen op mijn tv heb daarvoor momenteel niet de juiste stekker in huis is wel al bestelt .
    Op de vraag van DennisK zal ik dit weekend antwoorden ,eerst eens op google uitzoeken wat hij allemaal juist bedoeld voor mij is alles NIEUW ,zodus zoek ik het eerst op voor ik antwoord dat ik toch weet waarover ik het hebben .
    Kwestie van niet al te domme vragen te stellen van mijn kant uit .
    Mvg Lorenzo
     
  9. Plancke Lorenzo

    Plancke Lorenzo

    Lid geworden:
    1 aug 2017
    Berichten:
    4
    Locatie:
    Poperinge
    Hallo
    Het probleem is opgelost het was te wijten aan een defect in de ontvanger ,eerst had ik een ander goedkope camera besteld bestelt bij ali (wachttijd was 4 weken ) maar het probleem bleef hetzelfde .
    Daarna een nieuwe ontvanger bestelt terug enkele weken wachten , vandaar mijn héél later reactie en het probleem was opgelost .
    In iedere geval bedankt voor de aangeboden hulp .
    Mvg Lorenzo
     

Deel Deze Pagina