Turnigy Li-Po aansluiten op een kk2.1.5 flightbord

Discussie in 'Beginners' gestart door steve de graan, 25 jun 2017.

  1. steve de graan

    steve de graan

    Lid geworden:
    25 jun 2017
    Berichten:
    1
    Locatie:
    Delft
    Hallo..

    ik ben nieuw in dit wereldje en zit met een groot aantal vragen.
    Ik ben een tricopter aan het bouwen en dat gaat op zich prima
    Ik heb hem bijna in elkaar alleen rest mij nog de accu aan te sluiten en ik heb geen idee hoe dit moet.
    Zoals je ziet heeft de accu 4 polen maar op mijn flightboard zitten maar twee polen
    kan iemand mij uitleggen hoe ik dit op kan lossen

    Bvd Steve
    [​IMG]
     
  2. SuperCub

    SuperCub

    Lid geworden:
    6 mei 2009
    Berichten:
    108
    Locatie:
    Vianen (Ut)
    Je moet alleen de grote gele connector gebruiken, die heeft 2 polen, een plus (rood) en een min (zwart). Als het meezit heeft je flightcontroller ergens iets wat je dat weer op aan kan sluiten... Staat wel in de handleiding van de flightcontroller vermoed ik.
     
  3. Student

    Student Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 jan 2008
    Berichten:
    12.862
    Locatie:
    Rotterdam
    Hm. Ik zou nog wat inlezen op de lipo accu zaken...

    Je accu is een lipo.
    Die heeft maar twee polen.
    Die zitten in de gele stekker. Plus en min.

    Dat kleine stekkertje geeft de voltages van de cellen van de accu.
    Dus, bij het laden heeft de lader die kleine stekker nodig om de cellen onderling te balanceren.
    In het toestel heb je die normaal niet nodig..

    Aansluiten van die gele stekker op je systeem?
    Je systeem uitrusten met de andere kant van die gele stekker.
    Of een nieuwe stekker op je accu solderen.


    Je weet wel zeker dat je het voltage van de accu op het systeem kan zetten?
    Je zal de eerste niet zijn die teveel volt op een verkeerd draadje zet, en zo de boel frituurt...
     
  4. N.P.S.

    N.P.S. Forum veteraan

    Lid geworden:
    17 jun 2007
    Berichten:
    7.604
    Wordt zo'n bordje niet van spanning voorzien via de BEC van een aangesloten ESC???

    Hou je er rekening mee dat vliegen met je tricopter in en rond Delft strikt verboden is? Delft ligt in het gecontroleerde luchtruim van Rotterdam Airport. Ook (heel) laag vliegen mag niet. Word je betrapt dan zijn de boetes niet misselijk...
    Zie deze kaart: http://www.vliegjedroneveilig.nl/kaart/
     
  5. ron van sommeren

    ron van sommeren Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 aug 2002
    Berichten:
    28.617
    Locatie:
    Tussen Tiel, Nijmegen, Maas & Waal
    'Verplicht' leesvoer, bespaart je een keer een LiPo pack (hobbyhok, auto, garage, huis :():
    Wat is een lipo en hoe gebruik je die. - MBF
    (vastgepind-belangrijk bovenaan in het laad-accu subforum)

    Evenals
    Modelbouw FAQs - MBF
    → [FAQ] Accu's en laadtechnieken
    → Het laden en balanceren van LiPo accu's
     
  6. DennisK

    DennisK

    Lid geworden:
    28 feb 2004
    Berichten:
    4.418
    Locatie:
    Tiel
    Idd ik denk dat je de handleiding nog eens na moet lezen.

    Hoofdkabels van je accu sluit je aan op de regelaars.
    Kleine connector is alleen om gebalanceerd te laden (bij voorkeur altijd op die manier laden)

    Vanaf je regelaars komen 3 aderige snoertjes.
    Bij 2 regelaars het rode draadje uit de connector wippen en isoleren.
    De 3e blijft hij zitten en voorziet je board van 5 volt.

    Als je hier al wat problemen ondervind vraag dan even hulp van een ervaren iemand.
     
    Laatst bewerkt: 25 jun 2017
  7. onno10

    onno10

    Lid geworden:
    28 sep 2013
    Berichten:
    1.558
    Locatie:
    Rosmalen
    Ik zal proberen om het simpel uit te leggen.
    De motoren van de tri worden aangestuurd door een esc dat is je snelheidsregelaar en daar wordt de lipo op aangesloten via een stekkerverbinding dat zijn de twee dikke draden rood + en zwart -
    Als je 1 motor hebt dan kan de lipo direct aan de esc. Bij een multirotor moet elke motor (esc) aan de lipo worden aangesloten. Hiervoor gebruik je een distributiebord. Er zijn twee soorten esc's. Je hebt ze met een ingebouwde BEC de BEC geeft een spanning af van meestal 5 volt en hiermee voed je het filghtboard. ook weer rood en zwart. De witte of gele draad uit de esc is om de motor te regelen en dat doet het filghtboard en je ontvanger. De tweede soort esc is zonder de 5 volt voeding die worden aangeduid met OPTO. Als je deze gebruikt dan moet je om het flightboard en ook je ontvanger te voeden een losse BEC gebruiken.
    Voor de duidelijkheid je flightboard kan dus niet op de 11 volt van de lipo dat geeft rook.....
     
  8. onno10

    onno10

    Lid geworden:
    28 sep 2013
    Berichten:
    1.558
    Locatie:
    Rosmalen
  9. Student

    Student Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 jan 2008
    Berichten:
    12.862
    Locatie:
    Rotterdam
    en stel, je hebt esc / regelaars waar bij alle gevallen een BEC in zit...
    sluit je alle regelaars aan, gaan alle regelaars stroom geven aan de ontvanger/board etc.
    normaal gesproken vinden ze dit niet leuk, en frituur je op wat langere termijn je regelaars.

    Om dat te voorkomen, moet je de rode draad uit de stekker met 3 draden halen.
    middelste, als het goed is.
    daardoor wordt de BEC buiten werking gezet.

    je hebt natuurlijk wel 1 bec nodig, anders krijgt het besturingssysteem geen stroom.
     
  10. ron van sommeren

    ron van sommeren Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 aug 2002
    Berichten:
    28.617
    Locatie:
    Tussen Tiel, Nijmegen, Maas & Waal
  11. ron van sommeren

    ron van sommeren Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 aug 2002
    Berichten:
    28.617
    Locatie:
    Tussen Tiel, Nijmegen, Maas & Waal
     

Deel Deze Pagina