Je hebt het mis
Je moet het bekijken als een soort resultante. Dus het ontbinden van de krachten die op de raket werken.
Dus dan heb je de kracht van de motor die op de raket werkt, de aantrekkings kacht van de aarde, de lucht weerstand.
en natuurlijk ook de wind. als je deze krachten nu tegen elkaar uitzet in een grafiekje, dan zul je zien dat de wind maar een hele kleine invloed heeft op de raket. ik heb het hier wel over een mpr /hpr raket. Dus geen modelraketje van 10 gram. Bij een raketje van 10 gram heeft de wind wel wat meer invloed.
De geringe invloed van de wind wordt nog verminderd door dat de raket door zijn ontwerp recht van de aarde weg wil vliegen (balans /druk punt/zwaarte punt enzo )
Het kleine beetje wat er dan nog over blijft van de invloed van de wind wordt nog verder verminderd doordat de lanceer toren onder een hoek tegen de wind in staat, de raket altijd van het publiek af wordt gelanceerd (dus rekening houden waar je publiek staat ) en hij door zijn ontwerp tegen de wind in vliegt.
Dus als de raket langzamer gaat vliegen dan gaat hij alleen maar meer tegen de wind in vliegen. komt dan de paracute er op zijn hoogte punt niet uit, dan zal hij gewoon zijn baan voort zetten, nog verder van het publiek af dus.
Gaat het dus mis dan kan hij nooit of te nimmer tussen de toeschouwers de grond in gaan.
En bij het lanceren van Experimentele raketten staan we er 300 meter vanaf. Als die in de toren ontploffen dan wil je daar echt niet dichter bij staan.
zo iets als dit dus
Stratos project weblog