Na twee avonden zagen, schuren en boren heb ik alle deuren en ramen van de romp verwijderd. Dit is me vrij aardig gelukt. Zo ver zijn we dus al
![]()
![]()
Over de kwaliteit van de romp heb ik een beetje mijn twijfels. Er zijn nogal veel kleine bulten en putjes en beide helften zijn niet op gelijke hoogte tegen elkaar gelijmd !!! Ik heb geprobeerd dit weg te schuren maar ben bang dat ik te diep moet gaan om het hoogteverschil weggewerkt te krijgen.
Ik ga nu proberen om de lagere delen op te vullen en dit dan gelijk te schuren. Iemand enig idee welk vulmiddel ik het best kan gebruiken ?
De foto geeft dit jammer genoeg niet duidelijk weer.
![]()
IK moet zeggen dat de kwaliteit van de losse delen (staart, stabilo, deurtjes, "hoofddeksels",....) opmerkelijk beter is.
Groeten,
Ron
Dit komt wel vaker voor met Vario rompen.... Niet vergeten dat ze handgemaakt zijn, he? Inderdaad niet vlak schuren, dan maak je het materiaal dunner, en verzwak je de boel alleen maar onnodig. Erger is als je tot in de glasvezel schuurt, dan krijg je een absorberende plek die je wat je ook doet altijd door de lak heen blijft zien, tenzij je hem weer helemaal sealt met plamuur of iets dergelijks (lak kan tot wel een jaar na het spuiten blijven vloeien en in het materiaal trekken).
Gewone polyesterplamuur blijft prima zitten, mits je de glanslaag van de gelcoat afschuurt, en de plamuur in de juiste verhouding aanmaakt.
Bij mijn Cobra zit bij de overgang staart/romp ook forse plakkaten polyesterplamuur, en dat zit ook in een dun laagje en een heel flauwe hoek maar dat zit al 5 jaar onzichtbaar op zijn plek. Trilt niet los, verkruimelt niet, breekt niet af, werkt prima. Ik heb destijds gewoon simpele plamuur van Alabastine (karwei en aanverwante doe het zelf zaken) gebruikt. Er zijn zat merken, ik bedoel alleen dat je geen duur speciaal spul nodig hebt.
Groet, Bert