Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Nota: This feature may not be available in some browsers.
Psssst, ik ga het project weer oppakken.![]()
De afgelopen maanden ondanks alle drukte op het werk toch lopen denken over hoe en wat. Wel of niet 360°x180°, hoe gegevens te versturen, welke gegevens versturen, mogelijkheid tot extra gegevens versturen etc.
Dat van 360°x180° zicht ga ik nog even niet aan werken. Althans, met de huidige code is het geen probleem dat aan te passen, de berekeningen kunnen het aan, een regel om bij 361° eerst 358° terug te draaien (pan) is ook geen probleem (rekening houden met de tilt om zoveel mogelijk zicht te houden wordt meer werk).
Grootste "aanpassing" wordt het verfijnen van de communicatie tussen zendende en ontvangende kant. Idee was om alle info in één blok data te versturen. Nadeel is dat elke positie veel tijd nodig heeft om alles te versturen en de kans op een storing groot is. Gegevens worden nu opgehakt in kleinere stukjes informatie. Zo komen er datablokken voor hoogte, voor lengtegraad en voor breedte graad als essentiële informatie. Elk datablok bestaat uit een stukje stop- en startcode (uniek en tevens ter synchronisatie van de ontvangersnelheid), een controlegetal, een identificatie voor het soort datablok (max. 8 = 3 bits), de waarde (max. 20 bits). Elk blok wordt dan 32 bits.
Voordeel is dat de informatie voor lengte/breedte bijvoorbeeld 2x zo vaak verzonden kan worden als de hoogte. Maar ook informatie over richting, satellietsignaal, ontvanger RSSI en eventueel stroomverbruik en accuspanning kunnen tussendoor verwerkt worden (mits hiervoor een interface beschikbaar is, begin ik niet aan).
Vanavond (na het vliegen 8)) de boel maar weer eens mee naar de club nemen en wat coderen.![]()
(oh ja, verwacht niet dat het eind april klaar is, erg druk met werk en er moet ook af en toe gevlogen worden)
Val nu in dit topic omdat ik naar een tracker aan het speuren ben en kwam op de AAT uit die inmiddels meer als € 250,- gaat kosten met verzending en dan nog maar afwachten wat de douane gaat doen.
Now we have some new functions:
1. TeleFLyOSD take place of TeleFlyLite. It's an simple OSD, and you can connect a sensor board later.
2. AATDriver has two output mode.
1)MFD AAT Protocol output, you can get full information with MFD software
2)Virtual GPS mode. It just works like a bluetooth GPS, you can use iPad or other smart-cellphones to connect to it. Then you can use any GPS software to check the flying path. MotionX will be a good choice for iPad users.
3. A programmer will be shiped with the package. So users are able to upgrade the TeleFlyOSD firmware themselfs.
robot;2138423o dus als i 100x rond draait er kan geen draad stuk gaan alleen de antenne coax kabel beweegt up and down dus draad bruik zal mij niet over komen[/QUOTE zei:Ziet er goed uit. Maar als hij een aantal keer rond gaat, ren je dan zelf mee om je statief? Of heb je weer een andere freq. zender die draadloos naar je bril zend?
Vriendelijke groeten,
Aldert
Ziet er goed uit. Maar als hij een aantal keer rond gaat, ren je dan zelf mee om je statief? Of heb je weer een andere freq. zender die draadloos naar je bril zend?
Vriendelijke groeten,
Aldert
Oef Rob, wat eng...
Dit lijkt me juist de manier hoe je zoiets *niet moet maken.
Het ziet er erg mooi uit hoor, mooi klein, netjes verzorgt!, maar eerlijk,
Alles op het kleine plastic nokje van zo'n GWS servo!? één tik en het is afgelopen.
Ik wil nu ook iets 1:1 maken met een GWS 360 servo, alleen word het wel gelagerd. Dit met wat spulletjes van servocity.
Ik snap dr niks van wat je nu zegt.
Het zwakste punt mag breken? Hoezo? Daar bouw je toch geen tracker voor? Een tracker moet super degelijk zijn en het liefst sterk genoeg als je er een keer tegenaan loopt
Je kunt het op een as zetten alleen is dan alles krom? Dan moet je een rechte as pakken...
"dus met as zit wel in pen" Uhh..