En wat is hierbij jouw mening als je de keus hebt; Eneloop pakketje of ubec icm lipo?

Die vraag stel je aan de verkeerde ;-)
Ik heb geen enkele BEC in gebruik of ooit in gebruik gehad (*).
Deels heeft dat te maken met het feit dat nagenoeg al mijn kisten (ruim) groter dan 3 m zijn. Dan maakt een accu pakketje extra niet uit (komt in de plaats van lood).
Ook de overweging 'hoe minder apperatuur, deste minder kapot kan gaan' speelt een rol.
Een tweede punt: ik heb wat moeite met Eneloop in combinatie met digitale servo's. Digitale servo's kunnen in de aanloop van een beweging (die eerst 1/10de seconde) hele hoge stromen vragen. NiMh's (Eneloop=NiMh) kunnen dat vaak maar moeizaam trekken, dan stort de spanning in ... Dat effect wordt (flink) versterkt bij lage temperaturen.
Ja, ik weet dat Eneloops goede cellen zijn, en ja, minimaal de halve F3x-wereld vliegt ermee, maar ik heb er ook beroerde ervaringen mee gezien (en eenmaal zelf gehad met een oude generatie NiMh).
Ik vlieg dus nog steeds met oude vertrouwde, maar ooh zo robuuste NiCad's.
Een derde punt: ik vlieg met Weatronic ontvangers, gegarandeerd tot 10 V. Als ik nu wat maak, dan probeer ik ook Highvoltage servo's te gebruiken, en op 2 Lipo's te vliegen (zonder lim iter oid.).
Dus: ik zou in jouw geval gewoon 4 NiCad's inbouwen. Die haal ik
hier.
En ja, ik vind een modelvliegtuig een 'elektro werkzeug' (zie die site). ;-)
Dirk.
(*) Niet helemaal waar. In Alpina vlieg ik met 5 dikke NiCad's (2400 mAh) en een limiter die afregelt op 5,9 Volt.
De kontronik regelaar (met een BEC van 10 A continu) staat afgeregeld op 5,5 V, en mijn vario die een alarm op boordaccuspanning afgeeft op 5,7 V. Zo heb ik een backup gecreëerd voor als de accu het ooit begeeft, maar iets daarvoorbegint mijn vario dus al alarm te gillen. zelfs als een kapotte (geblokkeerde) servo de boel leeg staat te trekken, heb ik nog tijd zat om snel te landen.