De Berg is van Jan!

Status
Niet open voor verdere reacties.
71fNRdqEcGL._SX679_.jpg
 
Bedankt voor deze geweldige hint, piloot wordt Jerry onder de pet.
Nu alleen nog ff de laagjes plastic vanaf de rol in het muisje laten veranderen.
En daarna nog een beetje inkleuren, het is nu nog een beetje veel kaaskleur.
jerry onder de pet.JPG
 
Ik verwacht natuurlijk wel dat de kleur van het vliegende tuigje in je avatar ook veranderd.
En, om Jan te vriend te houden, het kaasje van muisbeest een wikkeltje krijgt met de tekst 'Maaslander'.
 
Nou meneer van Essen, dat zijn nogal wat wensen.
Maaslander heeft geen wikkeltje, wel wat anders.
Zo ook weer gefikst.:)


maaslandermuisje.png
 
Laatst bewerkt:
Mag ik de heren Essen, R van en Hobbyist, L er op wijzen, dat de merknaam 'Maaslander' een vage connectie heeft met 'Het Land van Maas en Waal' en niets, nada, noppes te maken heeft met Maasland, het pittoreske Zuid-Hollandse dorpje, dat vroeger bekend stond als 'De Groene Oase van het Westland' en dat tegenwoordig deel uitmaakt van de Cittaslow hoofdstand van Nederland. Heb ik over die laatste wetenswaardigheden al eens wat verteld? Zo nee, dan zal ik dat binnenkort eens uitgebreid doen!

Als je ooit 'Maaslander' hebt geproefd had je dat natuurlijk al lang kunnen weten. Het smaakt namelijk nergens naar. Nou ja, het smaakt natuurlijk naar kaas, maar niet naar een echte belegen of oude Goudse kaas, die - zoals iedereen ongetwijfeld weet - voor een groot deel uit mijn geboorteplaats Woerden komt, de stad van het elfde gebod: Eru kaas.
 
Mag ik de heren Essen, R van en Hobbyist, L er op wijzen, dat de merknaam 'Maaslander' een vage connectie heeft met 'Het Land van Maas en Waal' en niets, nada, noppes te maken heeft met Maasland, bladiebladiebla... (Semi-archeologisch-geneuzel-van-de-kouwe-grond)

Nee.
En bovendien: Waarom hebben ze dat dorpje van jou dan in hemelsnaam naar die, volgens jou zo smaakloze, kaas genoemd?? (Rare jongens, die Zuid-Hollanders... )

Corrien zei:
Als je ooit 'Maaslander' hebt geproefd had je dat natuurlijk al lang kunnen weten. Het smaakt namelijk nergens naar. Nou ja, het smaakt natuurlijk naar kaas, maar niet naar een echte belegen of oude Goudse kaas, die - zoals iedereen ongetwijfeld weet - voor een groot deel uit mijn geboorteplaats Woerden komt, de stad van het elfde gebod: Eru kaas.

Ik stel voor dat je dit vraagstuk aan vriend Brutus voorlegt. Ik de vorm van een stukkie 'gewone' kaas en een stukkie 'Maaslander'. Alleen hij is in staat om een absoluut onpartijdig oordeel over de smaak, of het gebrek daar aan, te geven.
 
Zoooo jammer toch weer! Waarom toch niet eens die cursus 'Begrijpend Lezen' gevolgd? Er staat (ik citeer): "niets, nada, noppes". Wat zou daar nou volgens jou mee worden bedoeld? Nounounou nou?
 
Mag ik de heren Essen, R van en Hobbyist, L er op wijzen, dat de merknaam 'Maaslander' een vage connectie heeft met 'Het Land van Maas en Waal' en niets, nada, noppes te maken heeft met Maasland
Mag ik de heer Jan van Corrien er op wijzen dat ik niet doe aan geschiedsvervalsing.
Nadat het dorpje samengevoegd werd met de Cittaslow hoofdstand van Nederland kwam er pas enige bekendheid over het bestaan.

Vlak voordat lang geleden de ijstijd begon, lag het gehucht gesitueerd in het land van Maas en Waal.
Ijstijd, gletsjers, het moge duidelijk zijn dat de stuwende ijsmassa het gehucht Maasland door de jaren heen richting de Noordzee heeft gedreven.
Zoals de ijstijd plotseling kwam, net zo plotseling was die weer voorbij.
Eindstation Zuid-Holland, als het een dag langer had geduurd was Maasland in de Noordzee verdwenen en hadden we er nooit meer iets van vernomen.
Op de naam Maasland kaas na want ja daar hadden ze wel aan gedacht, we moeten iets nalaten zo dat de mensheid die na ons komt, nog iets over ons kan vertellen.
En zie daar, het ontstaan van de Maasland kaas.
Het product bestaat nog steeds, tegenwoordig wordt het op een andere locatie gemaakt dan in Maasland zelf.

Dus ja dit is de geschiedenis van het ontstaan van de ligging van het huidige Maasland.
En daar zul je het mee moeten doen!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Back
Top