De Berg is van Jan!

Discussie in 'De Non-Modelbouwkroeg' gestart door Roel van Essen, 8 jan 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Puffin

    Puffin Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 dec 2006
    Berichten:
    5.806
    Locatie:
    Eck en Wiel
    De vergrijzing bedoel je.
     
  2. Christian Westerink

    Christian Westerink

    Lid geworden:
    17 sep 2019
    Berichten:
    664
    Locatie:
    De Berg
    Hoe hebben die ZZP'ers hun pensioen opgebouwd? Zoals bekend is de Berg economie al tijden niet meer bijzonder sterk te noemen. Zeg maar gerust dat ie al tijden stil ligt. Het enige geld wat nog een beetje rouleert is het statiegeld bij de slijterij. Gek genoeg lijkt die omzet bijzonder stabiel. Misschien wordt het tijd dat onze Berg manager eens met een plan komt om de huidige economie een impuls te geven anders is de Berg straks alleen nog een voorbeeld in de geschiedenisboeken van de kinderen op school over hoe het niet moet.

    Met al die azijnpissers hier is de WC eend niet aan te slepen. Mijn pensioen is wat dat betreft wel geregeld.

    Je praat in de verleden tijd! En ja inderdaad. Ik laat de meeste zaken in het leven meestal niet aan het toeval over. Dus ook niet de waterdichtheid van mijn plantenbak.

    Deze staat in de Bergslijter. En dit is natuurlijk geen oplossing. Het trieste verhaal van een lege fles alcohol. Komt allemaal dichtbij het gevoel. Daar blijf ik liever van weg.
     
  3. Roel van Essen

    Roel van Essen Forum veteraan

    Lid geworden:
    13 jul 2002
    Berichten:
    13.632
    Locatie:
    Betuwe
    Ooit gehoord van 'demotie'? Nee waarschijnlijk, want daar heb je de leeftijd nog niet voor. In tegenstelling tot wat een aantal vreemde lieden beweren is economie niet persé zaligmakend als men steeds meer geld heeft. Bovendien houdt de Berg al jaren stabiel stand; dus van een tanende economie is geen sprake.

    Het wordt tijd dat je eens terug gaat richting schoolbanken. De functie van WC-eend is het schoonmaken / houden van het toilet. Met name is het goedje erg goed tegen kalkaanslag.
    Laar azijn dat nou ook doen! Toen wij in dit huis gingen wonen waren de toiletten nogal ruim voorzien van kalkaanslag. Ondergetekende heeft hoogstpersoonlijk de toiletpotten leeggeschept, volgegoten met schoonmaakazijn en na een paar uurtjes inwerken ben ik de kalk te lijf gegaan met een schuursponsje. Was achteraf niet eens nodig; hele plakkaten kalk vlogen van het aardewerk af.
    Resumé: met azijn in de buurt heb je geen WC-een nodig.

    De fles staat waarschijnlijk in de Bergslijterij, maar dat terzijde. Als hij in de Bergslijter zou staan, zou vriend Puf in ernstige mate last hebben van obstipatie.
    En als dit gevoel te dichtbij voor je komt: PH_AJH, nog steeds actief op dit forum, kan je wellicht bijstaan als het gaat om geestelijke nood.
    Als je bij hem op spreekuur komt: sterkte.
     
  4. Christian Westerink

    Christian Westerink

    Lid geworden:
    17 sep 2019
    Berichten:
    664
    Locatie:
    De Berg
    Welvaart, levensverwachting en geluk gaan anders wel hand in hand met elkaar. Leg dat dan eens uit met je niet persé zaligmakend? Nou nou nou? Misschien maakt alleen geld niet gelukkig. Maar met geld kan je wel een waterscooter of een fles whisky kopen en heb je ooit iemand ongelukkig op een waterscooter gezien? Of ongelukkig met een goeie fles whisky? Nou nou nou? En ja de Berg houdt wel stabiel stand Einstein. Dat doet de natuur. Daar is geen Bergbewoner aan te pas gekomen. Maar kom eens met feiten? Cijfers? Je kan altijd wel alles eigenwijs ontkennen maar dat is nog nooit een oplossing voor iets geweest. Kijk maar naar het klimaat.

    Okee. Hier kan ik niet omheen. Wil ik dan ook niet. Ik had ook wel kunnen weten dat wanneer het om toilet activiteiten gaat ik het niet van je kan winnen.
     
  5. hobbyist

    hobbyist Forum veteraan

    Lid geworden:
    10 mrt 2009
    Berichten:
    5.307
    Locatie:
    Noord Brabant
    Nee en mij zie je dan ook niet in de buurt, wat ruft dat die azijn.
    De plee kun je ook prima laten ontkalken met citroenzuur.
    Zeker onlangs bij de Efteling geweest?
    Laat dat geluk maar weg en de levensverwachting ook maar, over welvaart valt niet te klagen.
    Zolang het drukwerk nog uit de flappentap wil stromen.
     
  6. Corrien

    Corrien In Memoriam Forum veteraan

    Lid geworden:
    28 okt 2003
    Berichten:
    12.626
    Locatie:
    Maasland
    We hebben een POPULIST op de MBF-Berg!!!

    Zonder enige onderbouwing en tegen de realiteit in wordt gesteld, dat de Berg-economie tanende is, het management faalt en geen adequaat plan heeft en dat de pensioenopbouw van MBFB-ZZP-ers een vraagteken is. Straks gaat-ie natuurlijk ook nog z'n eigen politieke partij oprichten. Dat wordt dan vermoedelijk zoiets als de PvdW, de Partij voor de Waterscooter. Volgens zijn redenering word je namelijk altijd uiterst gelukkig als je op zo'n ding staat.

    Nou, laat ik hem uit de droom helpen: als jij boven op een berg staat - en zeker als dat op dé Berg is - voel jij je niet zo gelukkig meer als je dan op een waterscooter staat. Je moet namelijk ook nog een keer naar beneden en vertel mij maar eens hoe je dat gaat inrichten. Uiteraard kun je wachten tot het voldoende regent, maar de tijden van Noach komen heus niet meer terug. Of wachten tot er voldoende sneeuw ligt, maar dat gaat natuurlijk vies tegenvallen. Zo'n ding glijdt natuurlijk voor geen meter in de sneeuw (of hooguit een paar meter). Daar is 't ie niet voor gemaakt, daarvoor gebruik je wel een scooter, maar dan een sneeuwscooter en ja, daarvan krijg je een brede lach op je gezicht. Hoewel.....op latere leeftijd gaat de lol daar een beetje vanaf als je beneden aangekomen niet alleen alles voelt wat al zeer deed, maar nog een heleboel meer. Nu is daarvoor een remedie: insmeren met Obstler, zowel van buiten als van binnen. Enne ja, daarvan krijg je dan weer een geluksgevoel, maar dat duurt niet zo lang. De volgende dag heb je daarvan alweer spijt.

    Kortom, die PvdW is een onzinnig idee, maar dat is natuurlijk te doen gebruikelijk voor populisten. Dat zijn lieden, die op een zolderkamertje of in de stuurhut van een olietanker allerlei dingen zitten te verzinnen, vermoedelijk uit verveling of uit grootheidswaan.

    [Edit] Ik lees zojuist, dat het vandaag 'blue monday is', de meest deprimerende dag van het jaar. Zouden die populistische gedachten daar vandaan komen?[/edit]
     
    Laatst bewerkt: 20 jan 2020
  7. Christian Westerink

    Christian Westerink

    Lid geworden:
    17 sep 2019
    Berichten:
    664
    Locatie:
    De Berg
    Tuurlijk! Draai het om! Jan is zo'n manager die zn aandeelhouders verteld dat alles geweldig is terwijl de zaak op de rand van afgrond staat. En een ieder die dat ziet en het hem verteld is gek of in dit geval een populist. Weet je wie ook een populist is? Trump. En laat jij nou net hetzelfde gedrag vertonen. Maar draai het zoals gewoonlijk weer lekker om! Een ander de schuld geven is altijd makkelijker dan kritisch naar jezelf kijken. Je legt mij woorden in de mond die ik helemaal niet gezegd heb. Weet je wie dat ook doen? Juist. Populisten. Wie de schoen past Jan.... En over die onderbouwing? Wanneer de gehele boekhouding geheim blijft voor een groot gedeelte van de Berg moet ik het doen met m'n eigen waarneming. En zoals al vaker is gebleken neem ik de dingen vaak zeer goed waar. Alleen de oude garde zit hier natuurlijk niet te wachten op een 28 jarige tanker snotneus die even de waarheid komt vertellen. Mn vader leerde me vroeger al: Christian gelijk hebben en gelijk krijgen zijn 2 totaal verschillende dingen. 20 jaar later kan ik die oude wijze les nog toepassen.

    Ga je een rijn kapitein uitleggen hoe hij vanaf een berg beneden moet komen met iets wat drijft?

    Mooi. Die partij gaan we ook niet doen dan. Ik blijf trouw aan de PNP (poar neem'n partij). Voor ieder één :bier:
    . En ik sta liever met de poten in de Big Bah. Strijden in het veld in plaats van de hele dag met de voeten op het bureau jagermeister zuip- nuttigend alles en iedereen de schuld geven behalve zichzelf.

    Wat ik nu hoop is dat je met feiten en cijfers alles wat ik roep onderuit kan halen. Zodat ik m'n ongelijk zal moeten toegeven. Maar ik weet nu al dat dat niet lukt. Aangezien de boekhouding al jaren niet meer up to date is en volgens mij de code van de kluis vergeten is. Maar ik kan het mis hebben! Prove me wrong! (dat is Engels).
     
  8. Roel van Essen

    Roel van Essen Forum veteraan

    Lid geworden:
    13 jul 2002
    Berichten:
    13.632
    Locatie:
    Betuwe
    Jongeman: als je op een berg woont, is al het andere 'afgrond'. Snap dat nou eens een keer. En als je dicht bij het randje staat, sta je inderdaad 'aan de rand van de afgrond'. Kan ik je niet adviseren, want voor hetzelfde geld komt een van die BigBag-producenten in de buurt en geeft je het fatale tikje de afgrond in. Terwijl hij (of zij) triomfantelijk toetert: "Nanananaa" of het BigBah-equivalent daarvan.
    Correct en tevens juist. Hoewel over dat 'waarheid' nog het een en ander te zeggen valt.
    Allereerst is het niet 'Mn vader' maar 'M'n vader' of 'Mijn vader'.
    't Zijn de kleine dingen die het doen. In dit geval: je tekst leesbaarder maken.
    Zo ook het gebruik van dubbele punten en aanhalingstekens als je je vader citeert.
    En ja, hij had gelijk. Dat weten zelfs Trump, die ezel en die wit gekuifde lawaaipapagaai.

    Waarom niet? Op de Rijn (met hoofdletter graag, dank u wel, alstublieft) mag je dan weliswaar een hele Piet zijn, maar bovenop een Berg met een waterscooter staan is quite another cookie.

    Als jij daar gelukkig van wordt: prima. Blijf het dan vooral doen. Maar wél je poten wassen, andere sokken aantrekken en schoenen poetsen voor je de Wok-Inn binnen gaat.
    Overigens ook bij je liefje en vooral bij je aanstaande schoonmoeder.
    Maar goed, van die laatste hebben wij geen last.
     
  9. Corrien

    Corrien In Memoriam Forum veteraan

    Lid geworden:
    28 okt 2003
    Berichten:
    12.626
    Locatie:
    Maasland
    Denk jij nou echt, dat ik verantwoording ga afleggen aan een 28-jarige snotneus (your words, not mine*), die hier jaren geleden plotsklaps was verdwenen met de mededeling "ik pleurt op, de balluh" en die nu opeens terugkomt met eerst een heleboel slijmjurkerij en (met dit laatste bericht) opeens met ongefundeerde laster? Daggutnie(t**)! Wat ik al vermoedde, het is dus grootheidswaan! Je zult dan toch eerst zo'n ongelukkig plukkie moeten laten groeien, zoals Boris, Geert of Donald J(enius) of heb je dat al?


    * Dit is óók Engels.

    ** De t is facultatief.
     
  10. Christian Westerink

    Christian Westerink

    Lid geworden:
    17 sep 2019
    Berichten:
    664
    Locatie:
    De Berg
    BigBag?? Papagaai? Kijk nou toch een alsjeblieft een beetje kritischer naar jezelf in plaats van altijd maar die ander. Hoe kan je jezelf nog serieus nemen?

    Wanneer je weet hoe een berg ontstaat is je bovenstaande verhaal met feiten al onderuit te halen. Maarja feiten hebben jullie een hekel aan dus die laat ik even achterwege.

    Welk geld?

    Wanneer er geen rivier stroomt doet altijd de zwaartekracht nog z'n werk. Komt goed! Gewoon een beetje Obstler overal smeren heb ik ergens gelezen.

    Uiteraard denk ik dat niet. De gehele gemeenschap leest hier mee en zal dan zien hoe Botter gelijk heeft. Dat zou je je in je aangezicht raken en dat wil je niet.
     
  11. Corrien

    Corrien In Memoriam Forum veteraan

    Lid geworden:
    28 okt 2003
    Berichten:
    12.626
    Locatie:
    Maasland
    Tja................grootheidswaan (en andere verschijnselen); noemt zichzelf nu weer Botter (een verlangen naar vroeger?); denkt ook al, dat-ie met een waterscooter van boven op de Berg naar beneden kan komen (levend), maar heeft er nog niet bij nagedacht hoe 't ie eerst boven moet komen met zo'n geval (flinke sjouw); heeft ook nog niet bedacht waarom je zoiets überhaupt zou doen (???????); vroeger was het zo'n aardig joch; had promotiekansen.
     
  12. Christian Westerink

    Christian Westerink

    Lid geworden:
    17 sep 2019
    Berichten:
    664
    Locatie:
    De Berg
    Jij kwam er mee! Niet ik.

    Vroeger was het zo'n aardig joch. Vroeger was alles beter.. Christian en/of Botter is geen spatader veranderd. Heeft nog steeds een even goed aanpassingsvermogen aan zijn omgeving als voorheen. Misschien als je mij weer eens wat vriendelijker zou benaderen? Iets waar ik sinds mijn terugkeer al naar verlang maar nooit kreeg.
     
  13. Puffin

    Puffin Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 dec 2006
    Berichten:
    5.806
    Locatie:
    Eck en Wiel
    Ahh een gekweld zieltje...... grow-up :bye:
     
  14. Roel van Essen

    Roel van Essen Forum veteraan

    Lid geworden:
    13 jul 2002
    Berichten:
    13.632
    Locatie:
    Betuwe
    Huilie-huilie?
    De grootverpakkingen Kleenex vind je in de buurtsuper meestal in de rij 'non food'.
    Tegenover de hondenbrokken.
     
  15. Christian Westerink

    Christian Westerink

    Lid geworden:
    17 sep 2019
    Berichten:
    664
    Locatie:
    De Berg
    En wéér ga je voorbij aan je eigen schijnheiligheid waar ik je op attendeer! En het dan gek vinden dat ik niet aardig doe :frustie:
     
  16. Roel van Essen

    Roel van Essen Forum veteraan

    Lid geworden:
    13 jul 2002
    Berichten:
    13.632
    Locatie:
    Betuwe
    Welke schijnheiligheid?
    Sinterklaas met een zaklamp?
    Dát is pas een schijnheilige.
     
  17. Corrien

    Corrien In Memoriam Forum veteraan

    Lid geworden:
    28 okt 2003
    Berichten:
    12.626
    Locatie:
    Maasland
    Ach jochie toch.....je verwachtte :friends: en je kreeg :stout:. En nu is het:

    [​IMG]
    Nou, eerlijk gezegd kunnen wij (de Bergbewoners) daar niet zo heel erg mee zitten. Ik zou zo zeggen: pak een waterscooter en ga er op staan. Wel eens iemand gezien, die op een waterscooter staat te janken? Behalve dan die lullo, die ermee op de Berg ging staan en zich toen realiseerde, dat de afdaling nog kilometers ging duren, maar dat terzijde.
     
  18. Christian Westerink

    Christian Westerink

    Lid geworden:
    17 sep 2019
    Berichten:
    664
    Locatie:
    De Berg
    Ik moet je mee geven dat door vast te houden aan die waterscooter je het onderwerp berg economie behoorlijk netjes afgeketst hebt. Blijkbaar werkt het echt dat zolang je maar lang genoeg doet alsof je gek bent (nouja in jouw geval hoef je niet te doen alsof) en het onderwerp lang genoeg negeert dan vergeten mensen het weer. Nouja.. Ik ben het niet vergeten maar het verbaasd me ook niet meer.
     
  19. Corrien

    Corrien In Memoriam Forum veteraan

    Lid geworden:
    28 okt 2003
    Berichten:
    12.626
    Locatie:
    Maasland
    Wie begon er ook alweer over een waterscooter en hoe gelukkig je zou worden als je daar op gaat staan? Nounounou nou?

    Over het onderwerp berg economie heb ik niets te melden. Over het onderwerp Berg economie des te meer, maar dat doe ik niet. Alle gegevens daarover liggen ter inzage in de kluis van mijn kantoor (Wok-Inn, 1e verdieping, voorzijde), maar dan alleen voor medewerkers van de MBF-Berg. Maar ja, jij bent geen medewerker meer van de MBF-Berg en hebt ook je uiterste best gedaan om dat niet opnieuw te worden door je eigen glazen meermalen in te gooien. Ik kan je echter verzekeren, dat de Berg economie zodanig goed draait, dat we (het Berg-management) voor elke Bergbewoner meerdere waterscooters zouden kunnen kopen. Maar wat zouden wij hier met die dingen moeten doen? Er op gaan staan en ons gelukkig voelen?

    Zoiets als:

    Tralala la la,
    geen gefoeter
    ik sta op m'n waterscooter
     
  20. Christian Westerink

    Christian Westerink

    Lid geworden:
    17 sep 2019
    Berichten:
    664
    Locatie:
    De Berg
    Net als jullie aan de lopende band doen negeer ik dit gewoon compleet. Net doen alsof ik het niet gezien heb.

    Zoals al eerder aangegeven heb ik nooit officieel ontslag gekregen. Wanneer je denkt dat dit ontslag zonder correspondentie stand houdt dan heb je het mis. Maar ik wil het best voor de rechter brengen hoor? Met een beetje geluk kost zo'n rechter niet veel waterscooters.

    En m'n eigen glazen ingooien? Die is ook makkelijk. Je plaagt een hond (figuurlijk) net zo lang tot ie bijt en dan heeft de hond het gedaan.
     
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina