Robbe Powerpiek Eternity

De nieuwste Robbe Eternity lader. Ook geschikt voor LiFePO4(A123).
Laadstroom tot 20A
laadvermogen tot 315W.
Ontlaadstroom tot 40A, maar een maximum van 160Watt
1-36 Zellen NC
1-36 Zellen NiMH
1-12 Zellen PB/Bleiakku (2-24 Volt)
1-14 Zellen LiIo (3,6 V), LiPo (3,7V), LiFe (3,3V).

2e laaduitgang is ook geschikt voor kleine Lixx accu's :)

grafisch display van 95 x 65 mm.
USB connectie naar PC. Maar is de software ook te updaten?


P1001_1-8471.jpg

Meer info
artikelnummer: 8471

Adviesprijs: €429,-

Wanneer zal die leverbaar worden?
 
Wow, dit ziet er een super lader uit.

Is deze al te verkrijgen? Want zoek een 2de lader, en daar is deze zeer geschikt voor.
 
En weer op 12V... zucht.... leren ze het dan nooit:confused:? Een klassiek 12V Loodaccu houdt dit niet lang vol... Waarom niet gewoon netjes op 230V? Mijn speelplein heeft netaansluiting, hoor:p
 
@Ron,
helemaal correct. Alleen bij lage spanningen(<15,75V) is de laadstroom van 20A haalbaar. Maar voor veel gebruikers is 10-15A ook al voldoende, en die kan wel tot leuke spanningen(5-6s lipo bijvoorbeeld.)


Een lader maken vanaf 230V is duurder en zwaarder dan vanaf 12-24V. Dat is de voornaamste reden om vanaf 12V te laden. Je kan altijd nog een >30A netvoeding kopen.

Een lader vanaf het net zal intern ook gebouwd zijn uit een losse voeding, en een losse lader. Prijs en gewicht zijn dan doorslaggevend voor een fabrikant. Er komen gelukkig wel steeds meer netladers op de markt, maar meestal met een beperkt vermogen.
 
In elke 12V lader zit een 'opslingercircuit' om de batterijen te laden met een spanning hoger dan 12V. Dat circuit is duur en vaak de bepalende factor voor het eindvermogen van de lader. In een net lader moet de spanning enkel verlaagd (transformator of schakelend(via fase-aansnijding)) en gelijkgericht worden, wat elektronisch veel eenvoudiger is (zeker voor grotere vermogens en stromen). Ik blijf toch wachten op een betaalbare net-lader. In afwachting trek ik mijn plan met een CC-CV voeding.

Stekke
 
@stekke:
Ben ik gedeeltelijk met je eens. Een stepdown-converter is misschien wel makkelijker dan een stepup-converter. Maar voor een step-upconverter heb je alleen een flinke spoel nodig+diode en schakelfets. Dan ben je kwa vermogen componenten toch al een heel eind. Vanaf het net een voeding maken heeft toch wel wat meer en zwaardere componenten nodig. Een trafo, met galvanisch gescheiden terugkoppeling. (schakelende voeding)

Maar ik ben het volledig met je eens dat het bij echt grote vermogens veel praktischer is om vanaf 230V te laten.
 
Back
Top