Tamiya Rising Fighter

Discussie in 'Bouwverslagen - Auto's' gestart door mhazenberg, 24 mei 2009.

  1. mhazenberg

    mhazenberg

    Lid geworden:
    30 jul 2008
    Berichten:
    22
    Locatie:
    Leidschendam
    Vandaag voor de kids (en een beetje voor papa;)) aanschaft een Rising Fighter. Back to the eighties zou ik zeggen. heb hem vanavond even in een paar uurtjes in elkaar gesleuteld.

    Eigenlijk stelt het niks voor. Mijn alleerste RC wagen ooit ergens in 86 ofzo, was een Grasshopper. De Rising Fighter heeft eigenlijk nog steeds hetzelfde chassis, op een paar kleine aanpassingen na. Waaronder de vering van het motorhuis. bij de Grasshopper zat het scharnierpunt van het motorhuis vast in het chassis. Nu heeft het eigenlijk hetzelfde systeem als de Luncbox van Tamiya. Een paar dunne veertjes (de veertjes die het motor huis op hun plek moeten houden) die net als bij de Lunchbox waarschijnlijk snel breken. Voor de lunchbox heb ik het opgelost door de veertjes na te maken m.b.v. veerstaaldraad. Dit breekt nooit meer. Dit zal het eerste zijn wat ik ook voor op Rising Fighter zal gaan veranderen.

    Voor de prijs is het een leuk auto'tje. Voor 89 euro een leuke buggy, die ook door wat oudere kids best zelf in elkaar te zetten is. Standaard zit er een regelaar bij en een Mabuchi 540 motor. Ik heb er verder nog geen hop-ups op gezet. Eigenlijk zou je direct alle nylon "lagers" moeten vervangen door kogellagers. Ik denk dat ik dit nog ga doen op hele korte termijn. De schokdempers zijn niet oliegedemt (wat wil je ook voor die prijs). Maar de kwaliteit ervan valt mij 200% mee. Voelt een stuk beter en degelijker aan dan vroeger.

    Het was leuk om een dergelijk wagentje ook weer eens te bouwen. En ik moet zeggen dat er vanavond ook weer aardig wat herinneringen boven kwamen van mijn ouwe trouwe Grasshopper die ik helemaal afgerost had.

    Ik heb van het bouwproces wat foto's gemaakt, deze kan je bekijken via onderstaande link.

    Tamiya 58416 Rising Fighter - Windows Live

    Er staat geen onderschrift bij. Plaatjes spreken voor zich denk ik.

    Morgen gaat mijn zoontje er voor het eerst mee rijden, eens kijken hoe dat gaat.

    En nu nog mijn Dark Impact afbouwen, zodat ik die van de week ook even kan proberen....:p

    Groet,
    Martin
     
  2. bebbet

    bebbet

    Lid geworden:
    17 mei 2008
    Berichten:
    48
    Locatie:
    noord-oost friesland
    Kijk dat ziet er weer leuk uit, daar zullen de kinderen veel plezier mee beleven (en pappa ook natuurlijk). Het ziet er grappig uit. Zelf heb ik geen ervaring met zulke remakes, maar ik vind het dan wel weer leuk te horen dat het ook nog op de vorige lijkt.

    Wel zie ik een stickzender. zelf vind ik het makkelijker te rijden met stuurwielzender, misschien iets voor de kinderen? Alhoewel het is maar net wat je gewend bent.

    Komen er ook fotos van de Dark Impact? kijk er naar uit!
     
  3. mhazenberg

    mhazenberg

    Lid geworden:
    30 jul 2008
    Berichten:
    22
    Locatie:
    Leidschendam
    Zelf heb ik een stuurwielzender ook van Futaba. Zelf vindt ik het prettiger, maar bij ons heeft de ervaring geleerd dat de kids beter met een stickzender overweg kunnen. Met een stuurwielzender stuurt mijn dochter de wagen alle kanten op behalve de goede, en met een stickzender gaat het bij haar veel beter. Zij begrijpt dan veel beter wat voor- acheruit en links/rechts is. En wat je zegt, het is wat je gewend bent. Ik ken ook wedstrijdrijders die met een stickzender rijden...

    Off-Topic:
    Wat de Dark Impact betreft. Enkele topics hiervoor staat ie, bij deze de link:

    tamiya-dark-impact-4wd-df-03-chassis

    Om direct naar het album te gaan klik je op de volgende link:

    Tamiya 58370 Dark Impact - Windows Live

    Zoals ik daar en bij de foto's al beschrijf. De Dark Impact is een mooie zeer complete kit. Eigenlijk alleen de regelaar ontbreekt. Het enige wat ik nog wil upgraden zijn de dempers. En eventueel een andere motor/regelaar.

    Martin

     
    Laatst bewerkt door een moderator: 19 nov 2015
  4. MrTe

    MrTe

    Lid geworden:
    11 aug 2011
    Berichten:
    36
    IK heb nog een paar filmjes van hoe die rijd
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 13 nov 2015
  5. toob

    toob

    Lid geworden:
    4 feb 2009
    Berichten:
    172
    Locatie:
    Den Haag
    De laatste post is al meer dan 3 jaar geleden!!!
     

Deel Deze Pagina