Niet de S(wash)P(late) pomp, maar een aparte centrifugaalpomp heb je nodig om een minimum voordruk aan de zuigkant van de SP pomp te houden. Als je olie aan de perskant via de drukregelaar naar het voorraadvat terugloopt, moet je het aan de zuigkant aanvullen. Misschien dat bij een geschikte plaatsing van het voorraadvat, al dan niet met bijv. stikstof op druk gehouden het niet nodig is om een extra pompje te plaatsen (bespreek het met je leverancier-SP pomp om de druk aan de zuigkant gelijk te houden , dat snap ik niet.

Een verdringerpomp zoals een SP pomp levert volume, de druk wordt bepaald door de weerstand die de volumestroom ondervind. De druk kan theoretisch oneindig stijgen, olie is (weer theoretisch) niet samendrukbaar. Om de systemen te beschermen moet je een drukregelaar gebruiken die bij te hoge druk de olie terugstort in het voorraadvat. Bij normaal bedrijf blijft hij dicht.De plaats van drukregelaar PC , waarom is die er ... dat doet in principe toch dat swashplate ding. En de overdruk gaat via de overdrukklep terug naar de tank.?
De drukveiligheid heeft een andere constructie en is niet bedoeld om regelmatig open te gaan. Misschien zijn ze in de praktijk te combineren, zoals gezegd komt mijn kennis uit de procestechniek.
Dat zijn de SP pompen (symbool voor regelbare verdringerpompen)-Wat zijn in je tekening de rondjes in paars met pijl erdoorheen?
Dat is niet juist, ze moeten opengaan tijdens de overgang van de ene draaicirkel (of rechtuit) naar een andere draaicirkel. Als de draaicirkel niet langer toe- of afneemt, gaan de kleppen weer dicht, en zorgt het verschil in de opbrengst van de twee SP pompen voor het snelheidsverschil tussen de linker en rechter wielen.-tussen links en rechts zitten kleppen dat de wielen binnen en buiten op verschillende snelheden kan draaien ivm de bochten ( klep A &B).
Max.