3D geprinte RC auto's

Discussie in 'Algemeen auto's' gestart door ShadesInBlack, 14 jul 2021.

 1. ShadesInBlack

  ShadesInBlack

  Lid geworden:
  21 mrt 2006
  Berichten:
  2.984
  Locatie:
  Gavere/België
  Al jaren RC enthousiasteling en werkgerelateerd ruim 12-13 jaar bezig met 3D printing, is er soms wel eens een grens die vervaagt hierbij.
  Ik check graag bouwsels, youtube filmpjes, instructables enz waarbij upgrade onderdelen via 3D printing gemaakt zijn, of hele chassis, soms tem de assem, shocks en tandwielen.
  Altijd erg amusant en inspirerend.
  Zelf maak ik graag combinaties van technieken. Maar kwam onlangs deze tegen: www.3dsets.com – 3d printed RC car scale models Wat een heel mooie business is, met een toffe community of fb ook, vele filmpjes enz.
  Super uitgewerkte concepten, heel slim op alle vlakken, mooie details, hoge kwaliteit van 3D modellen enz.
  Op instructables vind je heel veel, maar ook veel rommel.
  Deze: Delorean DMC-12/BTTF Time Machine 3D Printed RC Car : 17 Steps (with Pictures) - Instructables lijkt dan weer tot in de puntje uitgedacht in combinatie met of the shelf onderdelen.
  Ben zelf uit nieuwsgierigheid Modelè (buggy) van 3D sets aan het printen. Mogelijk wordt hij nooit rijdend, we zien nog wel. Enorm inspirerend alvast.
  Kortom: zijn er met ervaringen op dit vlak? Verhalen, ervaringen te delen?
  Bv die Model 7 buggy zie je in filmpjes mooi doughnuts maken en stof opgooien, maar er een circuit mee afrijden of deftige jumps nemen, zie ik niet meteen gebeuren. Wellicht eerder op de scalers gericht. En wellicht met een vers doelpubliek die mogelijk met wat heimwee kijkt naar kits?
   
 2. Tamaniac

  Tamaniac

  Lid geworden:
  2 aug 2008
  Berichten:
  1.458
  Locatie:
  West-Vlaanderen
  Wat je aangeeft zijn meteen high-tech 3D kits met een mooie motiverende handleiding. De kantelende snaaraandrijving ziet er ingenieus uit, maar zal ook wel zijn om kruiskoppelingen/dogbones te vermijden...

  Zelf print ik wel eens een onderdeel (bodypost, servohouder, servosaver, accesoires...) maar zeker geen draagarmen of wielblokken (afgezien van een traagrijdende niet-aangedreven sturende as voor een projectje) 3D is voor mij een leuke aanvulling om iets zelf te maken, maar zou er zelf geen ganse auto uit opbouwen uit de (voorlopig) nog eerste rol PLA...
   
  Cnn vindt dit leuk.
 3. ShadesInBlack

  ShadesInBlack

  Lid geworden:
  21 mrt 2006
  Berichten:
  2.984
  Locatie:
  Gavere/België
  Akkoord.
  Die kantelende snaaraandrijving lijkt me idd heel goed gevonden om problemen te mijden. En aan de vele filmpjes te zien werkt het goed
   
  Cnn vindt dit leuk.
 4. Gerrie's rc's

  Gerrie's rc's

  Lid geworden:
  22 jun 2021
  Berichten:
  104
  Locatie:
  Dedemsvaart
  Make it rc op youtube maakt ook rc autos, gewoon een standaard chassis. verkoopt erg goed, ook voor de enorme prijs maar toch, het is wel heel mooi.
   
 5. ShadesInBlack

  ShadesInBlack

  Lid geworden:
  21 mrt 2006
  Berichten:
  2.984
  Locatie:
  Gavere/België
  Is dat een chassis dat hij zo verkoopt, gemaakt om plastic bouwkits rc re maken? Tof wel. Voor hoeveel verkoopt hij die wel?
  Het is idd ook rc, al zie ik het graag iets groter en performanter
   
 6. Gerrie's rc's

  Gerrie's rc's

  Lid geworden:
  22 jun 2021
  Berichten:
  104
  Locatie:
  Dedemsvaart
  ja klopt, een chassis voor bijvoorbeeld revell kits. ziet er mooi uit maar kost zo 170 usd. Inderdaad is wat groter ook leuker
   

Deel Deze Pagina