5 inch fpv monitor interne mod met tweede ontvanger

Discussie in 'FPV (First person view)' gestart door Marco899, 23 jun 2013.

 1. Marco899

  Marco899

  Lid geworden:
  29 mei 2005
  Berichten:
  659
  Locatie:
  Hilversum area
  Hierbij laat ik even een aantal foto's zien van mijn 5 inch fpv monitor die ik hier vandaan heb: FPV systems & wireless video specialist, -= E-store Rotterdam =- Hughe & small r/c planes and helicopters. - 5-inch HiRes 5.8Ghz Portable Wireless Mini DVR Lawmate - airwaves
  Ik heb deze mini dvr gekocht met de interne lawmate/immersion ontvanger maar ik wilde deze ook geschikt maken voor de Aziatische zenders.
  Helaas heb ik niet overal foto's van gemaakt maar wellicht een goede zet in de richting voor als je hetzelfde wil doen.

  Het uiteindelijke resultaat ziet er zo uit:
  [​IMG]

  [​IMG]

  En hierbij de interne foto's:

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  De ontvanger is die van fpvhobby : FPV Hobby - 5.8 gHz Receiver module

  Ik heb de module ingebouwd op de plaats van de interne lipo. Hiervoor heb ik wel een cel moeten opofferen waardoor deze van 3200mAh naar 1600 mAh is gegaan. Op zich is dit ruim voldoende echter heb ik voor de zekerheid nog een voedingsinput gemaakt onder de sd poort waar ik de verwijderde cel op aan kan sluiten.
  Met een twee standen schakelaar schakelt de voeding aan en uit naar de gewenste ontvanger, zodat je geen last heb van sluipverbruikers en storingen. De antennes zijn gewoon parallel aan elkaar verbonden en de kanalen worden geschakeld door de officiƫle knop voor de officiƫle ontvanger en de extra ontvanger wordt geschakeld door een dipswitch die achter op het scherm uitkomt.

  Enige wat ik nog wil weten is hoe ik dit ding kan gebruiken als movie player.
  Ik heb het voorbeeld filmpje gedownload en zelf wat filmpjes gamaakt om de codecs te achterhalen (Xvid mpeg-4 asl@5) 720x576 op25 en 30 FPS geprobeerd echter ik krijg continue de melding van unsupported file. Iemand dit al geprobeerd?
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 17 nov 2015
 2. Martin7182

  Martin7182

  Lid geworden:
  23 sep 2009
  Berichten:
  1.238
  Locatie:
  Bussum
  ehmm, ik wil geen spelbreker zijn maar je kunt antennes niet zomaar parallel schakelen. Bovendien heb je dan je ontvangers' ingangen ook parallel geschakeld. Volgens mij kun je beter de AV-uitgangen parallel schakelen en het HF gedeelte gescheiden houden.

  Martin
   
 3. Marco899

  Marco899

  Lid geworden:
  29 mei 2005
  Berichten:
  659
  Locatie:
  Hilversum area
  Ik zou niet weten waarom dit niet kan? Als de ene ontvanger in gebruik is dan is de andere spanningsloos. Av is gebundeld maar ook deze zou net als de antenne wellicht wat signaal lekken maar een diode schakeling of hardware matige schakeling is in mijn geval niet nodig voor het maximale gebruik van 100 meter met mijn hubsan/ladybird fpv toestelletjes.
   
 4. Martin7182

  Martin7182

  Lid geworden:
  23 sep 2009
  Berichten:
  1.238
  Locatie:
  Bussum
  Het zou in beperkte mate kunnen werken (net als vliegen zonder of met zeer slechte vrx antenne), maar waarom de moeite nemen als het zonder parallel schakelen veel beter is? Waarom niet elke ontvanger z'n eigen antenne-aansluiting? Je vliegt toch niet op 2 kanalen tegelijk en kunt de antenne gewoon overzetten op de ontvanger v.h. kanaal waar je op vliegt.

  N.B. voor de ingangstrap v.d. ontvanger maakt het niet of de ontvanger spanningsloos is. Parallel schakelen = problemen. Geldt ook voor het parallel schakelen van antennes behalve wanneer je ervoor zorgt dat de signalen precies in fase lopen + de impedantie v.d. gecombineerde antennes moet worden getransformeerd naar een acceptabele waarde (50 ohm normaalgesproken).

  Martin
   
 5. Marco899

  Marco899

  Lid geworden:
  29 mei 2005
  Berichten:
  659
  Locatie:
  Hilversum area
  Dank voor de goede uitleg Martin. Ik ga eens kijken of ik het ga veranderen maar zoals gezegd heb ik tot op heden geen problemen.
   

Deel Deze Pagina