Algemeen 1/8 brushless buggy topic

Discussie in 'Electro offroad' gestart door Stoomstrijkijzer, 2 jun 2010.

  1. Stewie

    Stewie

    Lid geworden:
    23 mei 2010
    Berichten:
    2.297
    Locatie:
    Koersel
    De komst van een nieuwe buggy maakt de oude ook niet minder goed.
    Zolang je ermee tevreden bent en er is nog voldoende ondersteuning kan je daar perfect mee blijven doorrijden.

    Zoiezo is je huidige wagen in 1 klap veel minder waard om te verkopen bij de aankondiging van een nieuw model dat je hem evengoed kan 'oprijden'.
     
  2. WonderTiger

    WonderTiger

    Lid geworden:
    3 mrt 2010
    Berichten:
    3.718
    Locatie:
    Zaandam
    Klopt, en als hij uiteindelijk aan vervanging toe is gaat ie niet weg. Dan blijft dat mn backup wagen. Je krijgt tegenwoordig zo weinig voor een 2de handsje dat het eigenlijk beter is om hem als 2de back up wagen te houden lol.
     
  3. thuis1987

    thuis1987

    Lid geworden:
    10 sep 2013
    Berichten:
    13
    de gegevens van de accu zijn hobby tech krypton 6500mAh 60C burst 120c 4s

    137x50x46 zijn de afmetingen
     
  4. WesleyRoy

    WesleyRoy

    Lid geworden:
    17 dec 2008
    Berichten:
    2.003
    Locatie:
    Den Haag
    Vandaag is mijn 4s Gens Ace accupakket binnengekomen.
    [​IMG]

    Nu viel mij op dat de draden die uit het pakket komen, vooral het eerste gedeelte best stug zijn.

    Nu kwam ik op RCTECH wat horrorverhalen tegen over accudraden die los gingen bij Gens Ace accus.
    http://www.rctech.net/forum/10607101-post50.html

    Voordat ik dalijk mijn accus sloop door draadbreuk of teveel druk op de draden vraag ik mij af hoe men hier de 4s accus van gens ace in de buggy plaatst.

    Ik rijd met een HPI Vorza en een HPI Trophy Truggy, voor de Trophy heb ik ruimte zat om de draden rechtop vrij te laten lopen. Bij de VOrza moet ik de draden wat platter drukken..

    Wat zijn jullie ervaringen hiermee.

    Optie 1. (lijkt mij niet al te best voor de accu).
    [​IMG]

    Optie 2. (lijkt mij ook niet heel fijn), aangezien ik de draden dan helemaal moet omdraaien naar achteren (in een bochtje).

    [​IMG]

    Er komen nog 4mm goudstekkers op de accu's, maar dat maakt voor de draden verder niet uit.

    Verder vind ik het wel een hele mooie accu, behuizing voelt stevig aan en is ook nog netjes omringd door krimpkous. Een wereld van verschil met die goedkope 4s Turnigy pakketten, maar ja dat mag ook wel ;-).
     
  5. WonderTiger

    WonderTiger

    Lid geworden:
    3 mrt 2010
    Berichten:
    3.718
    Locatie:
    Zaandam
    Ik had het altijd als optie 2(welliswaar in mijn mbx6), alleen zou ik in jou geval een inkeping maken in de accubak voor de onderste draad.
     
  6. WesleyRoy

    WesleyRoy

    Lid geworden:
    17 dec 2008
    Berichten:
    2.003
    Locatie:
    Den Haag
    Oké bedankt dan ga ik vanavond wellicht wat dremelen

    Verstuurd vanaf mijn Galaxy Note White edition
     
  7. FireFrenzy

    FireFrenzy

    Lid geworden:
    22 jun 2009
    Berichten:
    2.451
    Locatie:
    Utrecht
    Andere optie is de draden er uit laten komen en dan niet meteen onder het klittenband stoppen maar over de eerste band en dan daarna onder de 2e band door routen...

    Of anders in ieder geval wat meer ruimte geven om die draden wat meer kans te geven zicht te vormen zonder dat ze meteen negentig graden de bocht om moeten.
     
  8. WesleyRoy

    WesleyRoy

    Lid geworden:
    17 dec 2008
    Berichten:
    2.003
    Locatie:
    Den Haag
    heb de tip van WOnderTiger opgevolgd en dat ziet er wel netjes uit en lijkt goed te werken.

    [post3251]
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 25 nov 2015
  9. thuis1987

    thuis1987

    Lid geworden:
    10 sep 2013
    Berichten:
    13
    het ziet er goed en veilig uit zo inderdaad
     
  10. m&n

    m&n

    Lid geworden:
    6 okt 2010
    Berichten:
    556
    Locatie:
    Vleuten
    Hallo, op mijn buggy mbx6 eco wil ik een hype alphacar 150a 2-6cellen lipo en ik wil daar met die turnigys 5000mah 4s lipos rijden. Maar nu mijn vraag: oo de turnigys zitten 4mm bullet connectors, maar is het beter om gelijk wat ec5s mee te bestellen?

    Mvg

    Matthijs
     
  11. bryan417

    bryan417

    Lid geworden:
    14 jul 2010
    Berichten:
    2.589
    Locatie:
    Zaandam
    Ik rij met 4mm bullet connectoren en die doen het prima hoor.
    Wat ik dan een pluspunt vind is dat als je accu's besteld (ik bestel er dan een stuk of 4) dat ze dan niet allemaal gesoldeerd moeten worden.
     
  12. thuis1987

    thuis1987

    Lid geworden:
    10 sep 2013
    Berichten:
    13
    IK rijd met een Tekin rx8 regelaar en T8 motor.
    En de instellingen doe ik via de knopjes op de regelaar maar dit kun je met een hot wire van tekin doen. Heb je dan ook meer mogelijk heden met instellen of heeft de hot wire niet heel veel meer waarde qua instellingen.


    groet robin
     
  13. bryan417

    bryan417

    Lid geworden:
    14 jul 2010
    Berichten:
    2.589
    Locatie:
    Zaandam
  14. gdw1963

    gdw1963

    Lid geworden:
    6 jun 2011
    Berichten:
    262
    Locatie:
    Helmond
    Een Hotwire heeft altijd verbinding met een PC nodig, in het veld (op de baan dus) is dat niet echt handig (tenzij je met een laptop wil slepen). Voor eventuele software updates, uitlezen van log bestanden en sommige instellingen is het wel een handig verlengstuk.
     
  15. RCMofo

    RCMofo

    Lid geworden:
    23 mrt 2013
    Berichten:
    114
    Locatie:
    Noord Holland
  16. RCMofo

    RCMofo

    Lid geworden:
    23 mrt 2013
    Berichten:
    114
    Locatie:
    Noord Holland
    Niemand?
     
  17. bryan417

    bryan417

    Lid geworden:
    14 jul 2010
    Berichten:
    2.589
    Locatie:
    Zaandam
  18. RCMofo

    RCMofo

    Lid geworden:
    23 mrt 2013
    Berichten:
    114
    Locatie:
    Noord Holland
    Ja dat is zeker wat en een bekende van ons heeft die ook op de club, maar als ik die wil dowloaden om uit te printen krijg ik een melding dat er niks is....
     
  19. joeribar

    joeribar

    Lid geworden:
    29 mrt 2008
    Berichten:
    615
    Locatie:
    Ellikom
    Iemand tips voor een 3s lipo voor een Savage Flux?
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 5 dec 2015
  20. RCMofo

    RCMofo

    Lid geworden:
    23 mrt 2013
    Berichten:
    114
    Locatie:
    Noord Holland
    Wat heeft dat met buggy.s te maken?
     

Deel Deze Pagina