Algemeen Formule 1 schaal 1/10 topic

Discussie in 'Electro onroad' gestart door SCRT Pilot, 5 feb 2010.

  1. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    28.859
    Locatie:
    Sassenheim
    Rucphen kan met hetzelfde gereden worden, misschien nog wel een tanje zwaarder
    .
     
  2. foxspeed

    foxspeed

    Lid geworden:
    16 feb 2005
    Berichten:
    398
    Locatie:
    flevoland
    Ruchpen kan wel een tandje zwaarder de bochten daar zijn vloeiender.
     
  3. hampy

    hampy

    Lid geworden:
    19 jul 2012
    Berichten:
    30
    Blij dat ik voor de grotere banen altijd nog de 62 tands heb liggen. :) anders wordt de motor as zo topzwaar met die grote pinions :)))))
     
  4. LeoG

    LeoG

    Lid geworden:
    21 jun 2014
    Berichten:
    412
    Locatie:
    Tilburg
    Even een apart vraagje, zijn er tourwagenwielen verkrijgbaar 0 offset 24mm breed welke op de voorassen van een F1 passen? (dus met de lagers in de velg)
    Of beter, fusees met een gelagerd asje met een zeskant waarop een standaard tourwagenwiel past waarbij ik wel verder de F1 ophanging kan gebruiken.

    Alvast bedankt voor het antwoord!
     
  5. ErikJan

    ErikJan

    Lid geworden:
    3 feb 2005
    Berichten:
    390
    Locatie:
    Eindhoven
    Daarvoor kun je de ophanging van de Tamiya F103GT gebruiken. Deze heeft stuurblokken met lagers en een zeskantje op de as. De breedte wordt dan ongeveer 190mm. Zoek maar even de manual hiervan op dan wordt het duidelijk. Past direct op elk Tamiya F1 chassis (vanaf F103)
     
  6. LeoG

    LeoG

    Lid geworden:
    21 jun 2014
    Berichten:
    412
    Locatie:
    Tilburg
    Ok, dank je :koud:!
     
  7. HugoW

    HugoW

    Lid geworden:
    30 aug 2007
    Berichten:
    3.507
    Locatie:
    SInt-Oedenrode
    Zojuist een setje "GoolRC 48DP 26T - 30T Pinion Motor Gear Combo Set" van ebay geplukt. Zal wel baggerkwaliteit zijn, maar de tandwielen die ik veel gebruik en dus verslijt zal ik vervangen door betere kwaliteit. Ze hebben ook setjes van 31 t/m 35 en 36 t/m 41. Of dat dan weer past op de motordrager betwijfel ik, dus die zal t.z.t. ook vervangen moeten worden... En zo blijven we lekker bezig.

    Hugo
     
  8. HugoW

    HugoW

    Lid geworden:
    30 aug 2007
    Berichten:
    3.507
    Locatie:
    SInt-Oedenrode
    Hoi,

    is er op de F103 / F104 een manier om tweak aan te pakken zonder gewicht bij de plakken? Ik kan marginaal met de plaatsing van de onderdelen spelen, maar dat brengt niet alles. Plakgewichtjes werken uiteraard, maar dat voegt weer gewicht toe.

    Dank voor advies,

    Hugo
     
  9. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    28.859
    Locatie:
    Sassenheim
    Bij de F104 heb je toch kleine veertjes op de hoekpunten zitten? Die zijn instelbaar met een klein inbus schroefje. De F103 werkt (normaal) nog met die frictieplaten, normaal bij 1:12 modellen met een dergelijke constructie heb ie in de T-bar 2 schroefjes
     
  10. Marten

    Marten

    Lid geworden:
    1 nov 2004
    Berichten:
    1.114
    Locatie:
    Deventer
    Hugo, tweak heeft niets met de gewichtsverdeling te maken, in feite is tweak niets meer dan een 'kromme bodemplaat' Nu is dit uiteraard niet het geval, maar je kunt wel stellen dat de middenstand van de t-bar niet in lijn met de bodemplaat staat. Bij de F103 kun je daar niet (legaal) iets aan doen. Je kunt hooguit de t-bar en wrijvingsdemper zo los zetten, dat de t-bar zichzelf altijd recht zet. Bij een F104 ligt het er helemaal aan welk model je hebt. Niet alle modellen hebben een instelmogelijkheid om tweak eruit te krijgen.
    Overigens kun je wel iets met de achterbrug doen om tweak te verminderen: alle schroeven aan de zijkanten een slag losdraaien, op een vlakke plaat zetten en dan schroeven weer aandraaien. Op deze manier tordeert de onderplaat niet. Bij elke flinke klap even nakijken.

    (ps, wil je mijn PB nog beantwoorden? ;-)
     
  11. HugoW

    HugoW

    Lid geworden:
    30 aug 2007
    Berichten:
    3.507
    Locatie:
    SInt-Oedenrode
    Ik kan voor weinig een F104 Pro (niet V2) krijgen:
    [​IMG]

    Er missen wat onderdelen van de voor- en achterwielophanging van, maar die heb ik ook op mijn F103,7 zitten:
    [​IMG]

    Het enige verschil tussen de auto's zou feitelijk de wielbasis zijn, en de plek van de accu. Maakt dat veel verschil?

    Dank voor advies,

    Hugo
     
  12. Tazman

    Tazman

    Lid geworden:
    22 mrt 2009
    Berichten:
    2.566
    Locatie:
    Lelystad
    Je hebt wat meer speelruimte ivm accu en regelaar als je met shorties rijd plus dat de t-bar helemaal in het midden ligt wat bij de F103 niet het geval is.
    Ook zijn er voor de F104 meer upgrade parts te krijgen.

    Mvg Roy
     
  13. Bear D

    Bear D

    Lid geworden:
    11 jul 2007
    Berichten:
    114
    Locatie:
    Alkmaar
    Heeft iemand een tip welk smeermiddel het beste werkt in combinatie met de ride XR banden. En hoeveel rebound de pitch demper demper moet hebben.

    Verstuurd vanaf mijn HTC One_M8 met Tapatalk
     
  14. HugoW

    HugoW

    Lid geworden:
    30 aug 2007
    Berichten:
    3.507
    Locatie:
    SInt-Oedenrode
    @Tazman; dank je wel. Ik heb hem van ebay Germanistan geplukt, voor niet al te veel geld.

    Is er een algemeen geaccepteerde plek voor de shorty lipo in zo'n auto, voor of achterin? Ik zou hem graag voorin leggen en dan de ESC erachter, maar of dat ook logisch is…

    @Bear D; ik heb binnen op Sittard en op Vianen met JapDrap gesmeerd, en dat ging goed (qua grip, dan, he?) Buiten op Lelystad had ik met smeren alleen maar heel veel zand op de banden, en geen grip. Uiteindelijk ongesmeerd gereden, en dat zag ik meer mensen doen. Voorverwarmen lijkt wel te helpen.

    Dank,

    Hugo
     
  15. Bear D

    Bear D

    Lid geworden:
    11 jul 2007
    Berichten:
    114
    Locatie:
    Alkmaar
    Thnx Hugo, net gegoogled naar japp drap...kan geen shop vinden die het verkoopt...weet jij misschien een adresje.

    Verstuurd vanaf mijn HTC One_M8 met Tapatalk
     
  16. Madhouse

    Madhouse

    Lid geworden:
    29 jul 2014
    Berichten:
    1.711
    Locatie:
    Doesburg
    De Heilige Koe in Deventer en Marco's Model Cars verkopen het volgens mij.
     
  17. HugoW

    HugoW

    Lid geworden:
    30 aug 2007
    Berichten:
    3.507
    Locatie:
    SInt-Oedenrode
    Ik heb het idd in Deventer gehaald. Ik heb er inmiddels wel een kwastje bij gekocht, gewoon van de Gamma, omdat ik anders zoveel morste. Nu doe ik een flinke druppel op de band, en smeer het uit.

    Hugo
     
  18. koe

    koe

    Lid geworden:
    11 jun 2012
    Berichten:
    79
    ook te koop bij Martijn van der Heijden

    als je vragen hebt kan bij Martijn of bij mij.

    gr.Jasper
     
  19. Tazman

    Tazman

    Lid geworden:
    22 mrt 2009
    Berichten:
    2.566
    Locatie:
    Lelystad
    Hugo?

    Accu aan de achterkant is meer grip achter, accu naar voren is meer stuur.

    Mvg Roy


     
  20. HugoW

    HugoW

    Lid geworden:
    30 aug 2007
    Berichten:
    3.507
    Locatie:
    SInt-Oedenrode
    Hmmm, dan leg ik er maar twee shorties in... ;)

    Ik wilde eigenlijk de electronica niet naast het chassis hangen, maar dat zal ik toch doen. Dan kan ik met de accu schuiven. Met nieuwe vleugels en een ander middenchassis kan ik de accuplek nu niet echt baseren op de ervaring die ik nu heb.

    Hugo
     

Deel Deze Pagina