asche aan zee

Discussie in 'Spoor H0 en Spoor N' gestart door raf, 21 mei 2021.

  1. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.666
    Locatie:
    As,België
    Hoi
    reeds een aantal jaren bezig maar ja twee hobby's dan gaat het langzaam
    nu ben ik aan de seinen bezig van deze belgische baan .
    de loks stoppen met het abc rem systeem en alle modules zijn eigen bouw .
    er kan zowel in trek als duw formatie gereden worden
    https://www.youtube.com/watch?v=v72QF5pzUAk
    nee geen bestaand station of zo maar het gebouw wel dat staat dus in as aan het ex kolenspoor
    een paar filmpkes van de baan




    en natuurlijk als je of bezoek hebt of je bent aan het filmen dan loopt het verkeerd
    de lok had door moeten rijden



    de huisjes worden allemaal voorzien van een processor die de verlichting schakelt als het nacht word


    de lok loods deze is nu nog manueel maar word mee aangesloten op het schakel paneel

    zo voor een eerste posting wel genoeg denk ik
     
    Laatst bewerkt: 21 mei 2021
  2. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.666
    Locatie:
    As,België
    juistklaar.jpeg
    belgische sein palen juist uit de printer
    nu moeten ze nog een alcohol badje krijgen en dan in de cure om uit te harden klaar voor badje.jpeg
     
    ozy vindt dit leuk.
  3. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.666
    Locatie:
    As,België
    De volledige baan is 8X 4X 8 meter en dan door de muur nog eens dezelfde lengte maar dan moet eerst dit stuk afgewerkt zijn 20201209_192923[1].jpg 20210408_192851[1].jpg 20201220_190552[1].jpg 20201207_200410[1].jpg
    wel plezant dat je meteen je eigen zaken kunt printen
     
    Laatst bewerkt: 21 mei 2021
    ozy vindt dit leuk.
  4. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.666
    Locatie:
    As,België

    een ritje op de baan maar ik zie dat ik er eens dringend met de stofzuiger ga moeten over gaan
    de darpol houd de sporen zelf wel proper maar niet de rest die er rond ligt
     
    ozy vindt dit leuk.
  5. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.666
    Locatie:
    As,België
    Vandaag de elektronische problemen aangepakt.
    er was een module die de trein wel deed stoppen en vertrekken maar het sein wilde niet op rood gaan .al was er bezet melding van het vorige blok en de display gaf dit wel degelijk aan maar het sein bleef groen.
    processor gewisseld en dergelijke maar geen oplossing
    dan heel de module uitgebouwd en vervangen en nu werkt het wel .
    na testen hier beneden bleek er een optokoupler onnozel te doen dus deze word vervangen

    tweede probleem was dat er twee seinen waren en als het voorgaande groen werd dan vertrok ook de tweede dus ?????
    kleine wagon met licht er op en kijken
    en ja hoor gevonden .de rem strook was te kort ;deze moet 50 cm zijn en die was maar 18 cm en dan begon het voorliggende blok reeds
    dus de trein remde wel maar reed door in het andere blok om aldaar tot stilstand te komen
    met wat kabeltjes en dergelijke aan het goochelen geweest en ook dat probleem is verholpen

    maar morgen verder want je word er onnozel van om elke keer onder de baan te duiken

    gr raf
     
    ozy en Stoompomp vinden dit leuk.
  6. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.666
    Locatie:
    As,België
    Zo vandaag weer eentje digitaal gemaakt
    andere motor er in zodat deze nu gelijkstroom geworden is en een esu V5 dcc decoder

    20210525_154441[1].jpg
    nog een stuk of 20 te gaan
    en hopelijk vandaag mijn TEE ram binnen dan kan die ook meteen op de werk bank
     
  7. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.666
    Locatie:
    As,België
    zo vandaag weer een lok van dcc voorzien en een andere gelijkstroom motor
    ook meteen de cabine verlichting aan gepast deze wisselt met de rijrichting


    eerst een probleem aan pakken
    rood /dachtlicht witte leds bestaan niet maar daar de lok maar enkele lampen heeft is het onmogelijk om twee leds naast elkaar in te bouwen
    dus zelf maken
    ik heb een witte daglicht tower led en daar tegen kleef ik een rode smd led .
    het plakken is ook een probleem daar zelfs ca lijm slecht plakt dus zocht ik een oplossing
    ik had nog een beetje clear resin uit de anycubic staan en dus daarvan een druppel op de tower led en daar dan de smd in gedrukt
    eventjes met UV licht beschijnen en zie daar de rode led zit muur vast aan de witte
    en dan krijg je bovenstaand effect daar de rode dan door de witte heen schijnt

    hier zie je dan het gedane werk .
    gr raf
     
    ozy vindt dit leuk.
  8. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.666
    Locatie:
    As,België
    tee ram.jpeg
    juist binnen gekomen en een mooie aanwinst voor mijn baan
     
  9. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.666
    Locatie:
    As,België
    Begonnen met ombouw en de vorige eigenaar heeft er echt een potje van gemaakt .
    om de een of andere reden heeft hij de gaten van de lampen opgeboord om er 2 leds naast elkaar in te krijgen
    laat ons zeggen een ramp maar gelukkig oplos baar dankzij de clear resin van de anycubic
    ik begin meer en meer andere mogelijkheden van dat spul te ontdekken
    nu voor aan zitten de leds er in en je hoeft maar een gat te boren hoor voor twee kleuren
    je neemt een clear daglicht led en daar kleef je achter een rode smd led op
    de rode schijnt dan door de clear door heen
    de voorkant is reeds gedaan maar nu is het wachten op een decoder en slepers want die zijn op
    maar ik heb nog genoeg te herstellen aan de achterste cabine
    gr raf
     
  10. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.666
    Locatie:
    As,België


    decoder gemonteerd in de voorste lok en vandaag deze in de achterste lok monteren .
    ik moet zeggen dit stel loopt perfect op de baan zonder enige hapering .
    in een wagon zit reeds de verlichting ingebouwd en vandaag als het lukt de binnen in richting tekenen en printen
     
    ozy vindt dit leuk.
  11. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.666
    Locatie:
    As,België
    vandaag in een module de software wat aangepast en nu is het probleem dat er seinen op rood blijven staan hier mee opgelost
    alleen nu nog een stuk of 40 modulles programmeren dat is minder plezant
     
  12. Ernst Grundmann

    Ernst Grundmann Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2002
    Berichten:
    12.292
    Locatie:
    Woerden
    Je hoeft geen losse rode led op een witte te kleven om rood en wit licht te kunnen krijgen. Het beste kan je een RGB led gebruiken. Dat is een rode, een groene en een blauwe led in één behuizing met vier pootjes. Je kan elke led afzonderlijk aan of uit zetten dus alle drie de kleuren zijn mogelijk.
    Als je alle drie tegelijk aan zet mengen de kleuren en krijg je wit licht. Door de stroom door de afzonderlijke led's aan te passen kan je vrijwel elke kleur licht maken die je zou willen.
    RGB led's zijn er in vele soorten en maten van heel klein SMD tot 10mm behuizing toe. Er zal dus vrijwel zeker een bruikbare vorm voor jouw toepassing te vinden zijn.
     
  13. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.666
    Locatie:
    As,België
    Hoi Ernst
    nee die led die ik nog heb is er niet in rgb
    en de esu V5 decoder kan niet overweg met rgb wat sturing aan gaat
    towerled.png
    deze passen perfect in de reeds bestaande openingen in de loc's
    ik moet dus niet in een loc gaan boren of frezen om er een niet passende led in te krijgen

    en de duo leds bestaan ook niet in rood /daglicht wit

    gr raf
     
  14. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.666
    Locatie:
    As,België
    vandaag 1 meter ellende er tussen uitgeslepen.hoe het komt geen idee maar er is een stuk op de baan waar de meeste treinen uit de baan gaan .van wagons tot zelfs loc's .2 uur bezig geweest met testen om het te verhelpen en dan maar ineens de dermel met slijpschijf en dat stuk er tussen uitgehaald .
    er een stuk flex rails in gestoken en zie daar de ellende is op die plaats voorbij .toch voor dit stel
    straks na wat werk en naar het stort met klimaf weg te brengen verder als het niet te warm word desondanks de isolatie
    filmpkes kun je hier bekijken .deze zijn nog van deze week .

    hier na gewoon de link volgen
     
  15. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.666
    Locatie:
    As,België

    ritje zonder ontsporingen deze keer .nu een voor een proberen
     
    ozy en Peter Houweling vinden dit leuk.
  16. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.666
    Locatie:
    As,België

    nu een uurtje kunnen rijden zonder ontsporingen .
    het probleem bleek niet de baan te zijn maar de wagons zelf .
    NIET marklin wagons gaven problemen en na het juist afstellen van de spoor breedte was dat probleem opgelost
    nu en dan hoor je een lok piepen dat is de TEE RAM die nog een nieuwe motor moet krijgen .
    het is een HAMO lok maar met zo een platte schijf motor van marklin er in .
    deze word vervangen zo snel de kitjes binnen zijn met de vervang motoren .
    gr raf
     
    ozy en Peter Houweling vinden dit leuk.
  17. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.666
    Locatie:
    As,België
    de seinbrug eventjes ingepast om te kijken of de poten juist van maat zijn
    de railing moet er nog op komen maar deze kan niet mee geprint worden in een keer
    daarom seffens een beetje tekenen en printen
    brug.jpeg
    de reden is dat ik aan de zijkant niet voldoende ruimte had om daar een sein mast te zetten .
    daarom dit gemaakt
     
    ozy en Peter Houweling vinden dit leuk.
  18. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.666
    Locatie:
    As,België
    zo een vereenvoudigd hoog signaal getekend
    het gaat een 18 uur duren voor dit klaar is maar dan heb ik ook meteen 28 stuks
    de telefoon kastjes zitten er op maar ze kunnen er vanaf dat is voorzien klein signaal.jpg
     
    ozy vindt dit leuk.
  19. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.666
    Locatie:
    As,België
    en we gaan verder met tekenen

    een tijdelijksneheids bord
    tijdelijke snelheid.jpg
    wel 10 uur printen maar ik heb er dan ook redelijk genoeg
    gr raf
     
    ozy vindt dit leuk.
  20. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.666
    Locatie:
    As,België
    vandaag 3 uur gereden zonder elektronische problemen .de wagons die ontspoorden zijn ook de problemen mee opgelost
    ik heb er een stukje lood bij in gelegd daar de sleper de lichter piko wagon gewoon ijt de sporen drukte .
    nu met een paar gram extra lood is dit verholpen
    nu de soft ware nog aan passen want er zijn 2 blokken die porblemen geven met de sluitwagon
    de detectie valt eventjes weg en daarna is ze er terug maar dit is voldoende om het verlatende blok terug bezet te zetten
     

Deel Deze Pagina