Bij het bouwen van een autogyro moet je toch wel wat data berekenen om succesvol te zijn , of om de richting van de nodige wijzigingen aan te brengen als zo,n ding niet of moeilijk vliegt .
De rotordisk belasting geeft een indicatie over de snelheid waarmee gevlogen word , ook hier is kruissnelheid M/C = 0.38 V^2 [ van belang voor je prop keuze , of om je rotordisk oppervlakte aan te passen als je wat minder snel wil vliegen]. M=massa C= opp disk
Verder is van belang de rotordichtheid ofwel bladoppervlakte/ diskoppervlakte , die moet je aan passen aan je vliegsnelheid , ik advieser hiervoor 1/V , is je kruissnelheid 5m/sec dan is je bladoppervlakte 1/5 van je diskoppervlakte .
De formule 1/V =Nc /pi R : waarbij N=aantal bladen , c = koorde , pi = 3.14 , R=straal van de disk .
Verder is ook de dikte van de rotorbladen van belang om de nodige rotorspeed te bereiken anders leveren de bladen onvoldoende lift ,
max profieldikte in % = 1.75 X WORTEL M/C [ let wel van de bladbelasting ].
Verder is ook je startthrust van belang , om een goede start te maken heb je minimaal 0.6 maal je modelgewicht nodig als statische thrust .
Omdat een autogyro een wat gevoelig is in zijn vlieggedraag zijn deze data toch wat belangrijker dan bij een vleugelvliegtuig .