Bouwverslag Gaui X7

Discussie in 'bouwverslagen' gestart door Heli-Uwe, 23 aug 2014.

  1. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.957
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    En dan even nog gekeken, waar de REST zijn plekje vind:

    >de plek voor de 2 vlieglipos is links en rechts van het frame goed gekozen

    >voor de koeling en voor korte kabels is ook de plek voor de ESC duidelijk

    >de Gaui v-bar heb ik dan toch wat verder weg van motor en regelaar geplaatst
    achter onder in het frame, op een goede plek, vind ik

    >de s-bus zit ook achter in / aan het frame,
    weer voor korte kabels en voor de antennas,
    die wil ik graag naar buiten hebben (langs de tail-boom-bracen)

    >en uiteindelijk heeft de ontvangerlipo ook zijn plek gevonden onder aan het frame,
    ook voor heel korte kabels (de lipo zou ook nog binnen het frame kunnen)

    ...hier is het iets beter te zien,
    dat de ontvanger en de ontvangerlipo
    moeiteloos ook binnen het frame geplaatst kunnen worden.

    naturlijk worden die 'onderdelen' niet zo met klitteband vast gezet,
    maar met de nodigen tapes en foams !


    *vlieglipos zijn 2 x 6s Gens 5000 mAh 60 / 120 C
    *ontvangerlipo is een 2s Gens 2200 mAh 30 C
    *ESC is een Scorpion 130A opto
    *fbl-systeem is een Gaui mini v-bar 5.3
    *ontvanger is een R6303 s-bus van futaba
    *omdat s-bus, v-bar en servos 8,4 volt aan kunnen, gebruik ik geen BEC.

    Nu nog wat soldeerwerk en de elektronica vast zetten,
    en alle kabel netjes wegwerken,
    dan is de hardware gedeelte afgesloten.

    Dat kan weer wat duren,
    omdat ik tussendoor ook maar vliegen wil met de andere 700er !

    Groet
    Heli-Uwe
     
    Laatst bewerkt: 16 okt 2015
  2. RuudM

    RuudM

    Lid geworden:
    13 mei 2012
    Berichten:
    668
    Locatie:
    Beverwijk
    Uwe wat ga je hard! Mooi hoor! ... Check of je 2s lipo onder je flightpacks past;
    [​IMG]
     
  3. RuudM

    RuudM

    Lid geworden:
    13 mei 2012
    Berichten:
    668
    Locatie:
    Beverwijk
    Lipo's kwartslag draaien... Esc aansluiting beneden..worden ze iets dunner... En klittenband bovenlangs zodat je hem boventegen het frame aan trekt...
    [​IMG]


    Hoop dat het helpt..
     
  4. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.957
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    Natuurlijk helpt dat, Ruud, danke dankje,

    ik ga proberen, de ontvanger lipo ook binnen te krijgen,
    ik denk dat moet kunnen,
    en idd. heb je dan heel korte kabels !

    .. het was geen vliegweer, daarom heb ik wat tijd, werken moet ik ook niet,
    dus wat leuks gedaan !

    Groet
    Uwe
     
  5. RuudM

    RuudM

    Lid geworden:
    13 mei 2012
    Berichten:
    668
    Locatie:
    Beverwijk
    ja alles in het frame mooi beschermd... Ik was eerst bang dat wisselen van flightpack lastig zou gaan ed maar vast reuze mee.. En maak met gemak 8 vluchten op 2200mah 2s ..heb er 2 maar eigenlijk maar eentje nodig altijd.

    lekker weer hoor om heerlijk te knutselen.. Zelf heb ik me gearmess ietsje aangepast en wil ik de tempratuur sensor tussen me koeling bouwen..scheelt weer mah'tjes
     
  6. Tangman

    Tangman

    Lid geworden:
    20 mrt 2011
    Berichten:
    24
    Locatie:
    's-Gravenzande(Westland)
    welke one way heb je? of zit de nieuwe one way standaard in de nieuwe kits nu?
     
  7. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.957
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    sorry, dat weet ik niet,
    geen idee wat nieuw en wat oud is,
    allen heb ik gehoord dat wat problemen waren
    zo in 2012, en dat de nieuwe one way eerder overkil is,

    dus ik ga van uit, dat die van mij goed is.

    Groet
    Uwe
     
    Laatst bewerkt: 27 sep 2014
  8. Tangman

    Tangman

    Lid geworden:
    20 mrt 2011
    Berichten:
    24
    Locatie:
    's-Gravenzande(Westland)
    ik zou toch even checken of je de 217006 hebt of de 217170 hebt. Dat staat vast in de manual.
    Met de motor die je hebt, heb je de 217170 nodig.
    Maar je mag er idd vanuit gaan dat die upgrade nu wel standaard in de kits zit.
     
  9. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.957
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    Bij mij staat 217009

    oohhhh, nu heb ik het:
    X7 one way main gear set nr. 217170
    main gear hub nr. 217171 enzv.

    maar dat staat in de onderdelenlijst met 'strenghtthened upgrade'
    dus ik hoop, dat het ook in de heli zit,
    iig haal ik hem niet uit elkaar om een nr. te zoeken, of moet dat ?

    upgrade kost 117 €, het origineel oude versi kost 39 €,
    ik heb even Sam nog een keer gemaild voor duidelijkheid !

    Groet
    Uwe
     
    Laatst bewerkt: 27 sep 2014
  10. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.957
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    Da zie je het,

    blijkbaar is een verschil tussen 217006 en 217006B,
    iig heeft deze one-way-bearing geen borgring zo als de oude bearing,
    en volgens Sam moet het dan de nieuwe versie zijn,

    ...en trouwens, zo ook Sam:

    het spul moet bij normaal flight ook werken,
    behalve je bent super hard aan het stunten,
    da zullen problemen kunnen komen.

    Groet
    Uwe
     
    Laatst bewerkt: 16 okt 2015
  11. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.957
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    one-way-bearing

    Ik heb toch nog wat info verzamelt,

    zo zag blijkbaar de oude one-way-bearing uit met de borgring:

    en bij de nieuwe versie zie je enkel dat:

    en nog een foto van de bovenkant:

    ...da kan men weer wat rustiger slapen !

    Groet
    Uwe

    en special thanks aan Sam (HobbyManiac)
     
    Laatst bewerkt: 16 okt 2015
  12. RuudM

    RuudM

    Lid geworden:
    13 mei 2012
    Berichten:
    668
    Locatie:
    Beverwijk
    Goed bezig Uwe... Welterusten
     
  13. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.957
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    Thanks Ruud welterusten !

    ... en voor die, die nog wakker zijn,
    ik heb toch maar die stekkers aan de ESC gesoldeerd
    en de motor laten draaien,
    heel zachtjes zonder vleugel, kijken of die goed om loopt...

    en dat doet die nu ook,

    morgen nog vliegen met de Rex 700,
    en avonds weer wat aan de elektronica doen en kabels verstoppen !


    Groet
    Uwe
     
  14. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.957
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    ... alle locaties zijn gekozen voor ESC, ontvanger en V-bar,
    en dan kan het morgen verder gaan met soldeeren en kabels verstoppen.

    Groet
    Uwe
     
  15. RuudM

    RuudM

    Lid geworden:
    13 mei 2012
    Berichten:
    668
    Locatie:
    Beverwijk
    Bedrading is nog wel een klusje Uwe.. Neem er de tijd voor
     
  16. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.957
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    ja zeker,
    dat word nog eens ...
    maar tijd heb ik, en het komt goed !!!

    Groet
    Uwe

    edit: ik twijvel nog over de v-bar,
    op dit moment staat die op zijn kop in de heli ...
     
  17. RuudM

    RuudM

    Lid geworden:
    13 mei 2012
    Berichten:
    668
    Locatie:
    Beverwijk
    Liever fullsize pro? ... Je hebt gaui vbar nu.. Ik zou hem proberen.. Upgraden kan altijd nog
     
  18. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.957
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    doe ik,
    zelfde versie heb ik in de Gaui NX4, werkt goed tot nu toe.

    Groet
    Uwe
     
  19. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.957
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    kabel

    Zo, vandaag nog even wat kabels "verstopt"
    en Y-kabels bestelt,

    die v-bar heeft geen separate aansluiting voor stroom,
    dus ik ga via een korte Y-kabel bij 2 servo's met stroom
    naar de v-bar,

    ik hoop dat morgen de kabels binnen komen,
    en dan is het niet meer veer.

    Groet
    Uwe
     
  20. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.957
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    hm ...

    helaas zijn die Y-kabel van RCH niet aangekomen bij mij,
    zijn wel volgens hun gister middag al verstuurd,
    dat betekend weer een dag langer wachten,

    s-bus gebonden met de Futaba f7c is gelukt,
    en de nieuwe PC-software-versie van de v-bar
    zou ook geen probleem zijn.

    (trouwens, waar hebben jullie de ESC,
    aan de v-bar of aan de ontvanger,
    ik ga aan de v-bar met governor off)

    Groet
    Uwe
     

Deel Deze Pagina