Cheap maar goede brushlles moter en esc

Discussie in 'Electro offroad' gestart door Ruben.n, 12 mei 2020.

  1. Ruben.n

    Ruben.n

    Lid geworden:
    19 apr 2020
    Berichten:
    77
    Locatie:
    Den helder
    Denk het wel
     
  2. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    28.520
    Locatie:
    Sassenheim
    Ruben, het mag duidelijk zijn dat jij iets goedkoops wilt en hier een bevestiging wilt hebben dat het een goede aankoop zal zijn. Ik vrees dat hier te weinig mensen zitten die al het spul van de goedkope chinese shops kennen. Je zult dus echt zelf op zoek moeten gaan naar meer info en ervaringen of gewoon iets bestellen wat voldoet aan de specificaties van je vorige regelaar.
     
  3. Ruben.n

    Ruben.n

    Lid geworden:
    19 apr 2020
    Berichten:
    77
    Locatie:
    Den helder
    Ja inderdaad maar heb de carson dragster sport 12t aan de praad gekregen die zijn wel goed toch ?
     
  4. N.P.S.

    N.P.S. Forum veteraan

    Lid geworden:
    17 jun 2007
    Berichten:
    8.673
    Als de ESC werkt, dan is hij goed.

    Er is een bekend Nederlands spreekwoord dat zegt: "Alle waar is naar zijn geld". Spullen van een paar euro kan je niet vergelijken met dure (merk) apparatuur, ook al lijken de specificaties gelijk te zijn.

    Heb dat zelf kort geleden nog eens pijnlijk mogen ervaren. De schakelaar van de espressomachine was stuk. Via de officiële service organisatie kost een nieuwe bijna 20 euro. Dan maar eens bij een China webshop gekeken. En ja hoor, twee schakelaars waarvan de schakelstroom drie maal hoger was gespecificeerd als nodig, voor minder dan drie euro. Meteen besteld en na bezorging een schakelaar gemonteerd. De schakelaar hield het drie dagen vol. Volkomen gesmolten. Daarna de tweede gemonteerd. Die hield het nog geen dag vol. Weer gesmolten. Ze nemen het in China blijkbaar niet zo nauw met gebruikte materialen en specificaties.
     
    Laatst bewerkt: 19 mei 2020
  5. Ruben.n

    Ruben.n

    Lid geworden:
    19 apr 2020
    Berichten:
    77
    Locatie:
    Den helder
    Ja klopt de carson is zo goed als nieuw doet het perfect
     
  6. ShadesInBlack

    ShadesInBlack

    Lid geworden:
    21 mrt 2006
    Berichten:
    2.919
    Locatie:
    Gavere/België
    wel degene die ik dus heb, werkt mss goed àls hij werkt, maar het kalibreren is echt vervelend, vooral omdat je er niets aan kunt doen of instellen... Misschien heb ik gewoon een slechte. Geen garantie dat een duurder merk zeker levenslang mee gaat, maar goed... Het was voor een projectje, een probeersel. Op mijn daily drivers, heb ik liever iets wat zeker betrouwbaar is.
     
  7. ShadesInBlack

    ShadesInBlack

    Lid geworden:
    21 mrt 2006
    Berichten:
    2.919
    Locatie:
    Gavere/België
    Getriggerd door dit topic gisteren die betreffende auto met vermelde combo erbij genomen.
    Geen succes. Maar ik ben eens zender/ontvangers gaan uitwisselen. Gewoon, bij wijze van proberen.
    Ik had er een oud 40mhz AM setje in zitten. Voorheen zat er een 27mhz AM set in, gewoon omdat ik die had. Beide sets werken zoals het hoort, maar de esc dus meestal niet. Maar nu gisteren eens een 2.4 Ghz setje snel geprobeerd: werkte meteen!
    Verschillende keren opnieuw geprobeerd en werkte iedere keer.
    Benieuwd wat hier dus de verklaring voor is...
    Met de oudere sets werkte de stuurservo wel, de ontvanger kreeg dus wel degelijk gewoon stroom van de esc, met werkend contact met de zender, maar de esc wilde zich niet of nauwelijks kalibreren. Wat met deze combo dus automatisch gaat, geen set knop. Voorlopig moet ik dus mijn negatief standpunt intrekken...
     
  8. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    28.520
    Locatie:
    Sassenheim
    Per merk wil de pulsbreedte van de neutraalstand wel eens varieren. Bij zo'n autodetect ding wil het nog wel eens helpen om met de trim te spelen.
     
  9. ShadesInBlack

    ShadesInBlack

    Lid geworden:
    21 mrt 2006
    Berichten:
    2.919
    Locatie:
    Gavere/België
    Hmm. Das ook geen slechte tip. Om de wetenschap zal ik dat ook eens proberen!
     
  10. ShadesInBlack

    ShadesInBlack

    Lid geworden:
    21 mrt 2006
    Berichten:
    2.919
    Locatie:
    Gavere/België
    Laatste aanvulling. Met de opmerking van de trim bij oudere zender/ontvanger, dit ook nog maar even uitgetest omdat ik benieuwd was. En inderdaad!
    In mijn geval moest de trim helrmaal naar boven staan en dan gebeurt de kalibratie meteen.
    Eigenlijk heb ik geen klachten over deze meer. Ik ga nog zo'n combo bestellen voor een nieuw projectje. Misschien wordt ik helemaal fan. We zien dan wel hoe lang deze het houden.
     

Deel Deze Pagina