CNC en 3D printing in Historische modelbouw

Discussie in 'Historische Zeilschepen' gestart door Bouke van der Voet, 19 nov 2020.

  1. Hoosterw

    Hoosterw Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    22 jun 2011
    Berichten:
    2.376
    Locatie:
    Nuenen
    Tadaaa.... :banana: die wortel voor het paard heeft het hem gedaan.
    Naamloos.jpg
     
    Stephan Kertész, amazone en Herby63 vinden dit leuk.
  2. Flying Scotsman

    Flying Scotsman

    Lid geworden:
    21 mrt 2020
    Berichten:
    820
    Locatie:
    Overijssel
    Gefeliciteerd Hans, ik ben heel erg nieuwsgierig hoe ie gaat bevallen:).
    Je maakt er toch wel een verslag van?.;)
     
  3. Hoosterw

    Hoosterw Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    22 jun 2011
    Berichten:
    2.376
    Locatie:
    Nuenen
    Dank je Henk, ik ga denk ik gewoon hier mijn ervaringen delen, dat zal Herby ook wel doen denk ik?

    De uitleg hier en hulp van Bert wil ik even apart noemen. Mijn dank is groot!! dat heeft de doorslag gegeven. :worship:

    Groet en prettige zondag, Hans.
     
    TIMBERWOLF en Herby63 vinden dit leuk.
  4. Herby63

    Herby63

    Lid geworden:
    6 aug 2009
    Berichten:
    544
    Locatie:
    Brugge
    Ik ben nog aan het beplanken van de romp bezig, en de mijne komt over enkele maanden pas uit het verre Sina aan.
    Ik ben wel al aan het uitkijken naar het programma ArtCAM, maar voorlopig zonder succes:
    - ofwel een officiële versie van de site van Autodesk, met betalende licentie (voor een product dat niet meer ondersteund wordt !) prijzen gezien tot 3000$ per jaar.
    - ofwel sites in Arabisch, Indisch, ... waarbij mijn antivirus de download blokkeert wegens besmettingsgevaar.
    Iemand suggesties voor een budgetvriendelijke oplossing?
     
  5. Hoosterw

    Hoosterw Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    22 jun 2011
    Berichten:
    2.376
    Locatie:
    Nuenen
    En we kunnen ook van .stl naar .art maar hoe dan verder?? Dat gaan we leren de komende dagen. :) Goed voor een regenachtige zondag.

    20201122_133036.jpg
     
  6. Hoosterw

    Hoosterw Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    22 jun 2011
    Berichten:
    2.376
    Locatie:
    Nuenen
    Bert in jouw post #78 je eerste uitleg welke Tools and Groups gebruik jij?

    Grt Hans
     
    Herby63 vindt dit leuk.
  7. Bert Mogelin

    Bert Mogelin

    Lid geworden:
    26 aug 2015
    Berichten:
    128
    Locatie:
    Hoorn
    Hans ik begrijp je vraag niet ?
    Een aantal plaatjes zijn van het stuurprogramma die bij de CNC worden geleverd.
    Het laatste plaatje is van Artcam, bedoel je deze?
     
  8. Hoosterw

    Hoosterw Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    22 jun 2011
    Berichten:
    2.376
    Locatie:
    Nuenen
    Ik heb hem al gevonden net Bert. In je email naar mij had je een screen shot met de tools group.

    Ik moet je nageven, als je inderdaad eenmaal een object in artcam hebt, zijn de frees files creëren het probleem niet meer.
    het scharniertje is klaar om gefreesd te worden.

    Ben nu bezig in artcam om eens te kijken of ik iets zelf kan maken.
     
    Herby63 en Stephan Kertész vinden dit leuk.
  9. Bert Mogelin

    Bert Mogelin

    Lid geworden:
    26 aug 2015
    Berichten:
    128
    Locatie:
    Hoorn
    Leuk Hans dat het lukt.
    Een deur of een raam maken moet niet zo moeilijk zijn, dit is bijna recht toe recht aan.
    Als je vragen hebt, stel ze
     
  10. Hoosterw

    Hoosterw Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    22 jun 2011
    Berichten:
    2.376
    Locatie:
    Nuenen
    Het wijkt niet veel af van bv Premiere Pro of Photoshop qua tools. Het zal wennen aan het 3D zijn en met vectoren leren omgaan.

    Ik ben nu bij 2D vormen tekenen etc dat lukt al aardig.
     
    Herby63 vindt dit leuk.
  11. Stephan Kertész

    Stephan Kertész

    Lid geworden:
    5 jul 2019
    Berichten:
    4.418
    Locatie:
    Ittervoort
    Ik heb ontdekt dat je een afbeelding kan selecteren in een ander programma (pdf) en dit op een laag kan plakken in artcam, een nieuwe laag maken en overtekenen. En dan de geplakte laag verwijderen. Dit kan handig zijn.
     
  12. Bert Mogelin

    Bert Mogelin

    Lid geworden:
    26 aug 2015
    Berichten:
    128
    Locatie:
    Hoorn
    Stephan, als de afbeelding duidelijk en scherp is kan Artcam de afbeelding zelf overtrekken. Kom je wel tegen in een van de lessen
     
    Stephan Kertész vindt dit leuk.
  13. Hoosterw

    Hoosterw Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    22 jun 2011
    Berichten:
    2.376
    Locatie:
    Nuenen
    tracing to vector :)
     
    Herby63 en Stephan Kertész vinden dit leuk.
  14. Hoosterw

    Hoosterw Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    22 jun 2011
    Berichten:
    2.376
    Locatie:
    Nuenen
    Na wat uren zwoegen zowel in Photoshop en artcam.

    Van de nood maar een deugd gemaakt. De ultieme test, de reling :)

    20201122_172053.jpg
     
  15. Jaques

    Jaques

    Lid geworden:
    31 mei 2016
    Berichten:
    3.056
    Locatie:
    Tilburg
    Knap zo hoor Hans, nu nog effe wachten om te kunnen frasen :):)
     
    Hoosterw vindt dit leuk.
  16. TIMBERWOLF

    TIMBERWOLF Forum veteraan

    Lid geworden:
    28 aug 2008
    Berichten:
    10.783
    Locatie:
    noord-holland
    :worship:
     
    Hoosterw vindt dit leuk.
  17. Bert Mogelin

    Bert Mogelin

    Lid geworden:
    26 aug 2015
    Berichten:
    128
    Locatie:
    Hoorn
    Heel mooi Hans.
    Nu de vectors goed sluiten met de volgende knop.
    upload_2020-11-22_19-10-49.png
    En daarna hoogte en bolling bepalen met deze knop.
    upload_2020-11-22_19-12-10.png

    Waarbij de instelling tevoorschijn komt.
    upload_2020-11-22_19-13-26.png

    Wellicht eerst een deeltje doen en dan kopiëren
    upload_2020-11-22_19-15-8.png

    Dit nu al in 1 dag !!!! zo snel was ik niet hoor knap.
    .
     
    Herby63 en TIMBERWOLF vinden dit leuk.
  18. Hoosterw

    Hoosterw Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    22 jun 2011
    Berichten:
    2.376
    Locatie:
    Nuenen
    Dank je Bert, ik was de nodes al aan het 'opknappen' dus die knop had ik al maar die Relief knop nog niet.

    We gaan verder...
     
    Herby63 vindt dit leuk.
  19. Hoosterw

    Hoosterw Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    22 jun 2011
    Berichten:
    2.376
    Locatie:
    Nuenen
    Je kunt toch wel multiple selecteren hiervoor?
     
    Herby63 vindt dit leuk.
  20. Bert Mogelin

    Bert Mogelin

    Lid geworden:
    26 aug 2015
    Berichten:
    128
    Locatie:
    Hoorn
    Wellicht wel, heb ik nog niet gedaan.
    Voor het koppelen van de vector aan elkaar ( moet een geheel zijn om hoogte te kunnen aangeven ) zijn deze knoppen ook belangrijk.
    upload_2020-11-22_19-32-56.png
     
    Herby63 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina