Cnc verbeteren.

Discussie in 'CNC' gestart door raymon, 15 sep 2020.

  1. raymon

    raymon Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 mei 2003
    Berichten:
    6.073
    Locatie:
    Marknesse vlieg bij lvc emmeloord
    Ik wil mn portaalfrees upgraden
    Ik wil de spanning omhoog brengen naar 48v (nu 12v) maar mn arduino bord kan max 12v aan.
    Wat kan ik dan het beste doen?

    En zat te denken aan een kress/abm. Maar welke. Gebruik hem alleen voor de modelbouw.

    Tips zijn welkom!
     
  2. wvr

    wvr

    Lid geworden:
    12 mei 2003
    Berichten:
    2.431
    Locatie:
    Velserbroek
  3. GJVO

    GJVO Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 dec 2003
    Berichten:
    11.613
    Locatie:
    Weidenbach in de Eifel
  4. raymon

    raymon Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 mei 2003
    Berichten:
    6.073
    Locatie:
    Marknesse vlieg bij lvc emmeloord
  5. GJVO

    GJVO Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 dec 2003
    Berichten:
    11.613
    Locatie:
    Weidenbach in de Eifel
  6. raymon

    raymon Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 mei 2003
    Berichten:
    6.073
    Locatie:
    Marknesse vlieg bij lvc emmeloord
    Dan ga ik zoeken naar een 36v maar moet dan een stepdown naar 12 hebben voor arduino.

    Zal eens zoeken in de nederlandse winkel.

    Een hf spindel had ik al eens bekeken winfried. Maar word me te gek. En gelukkig geen last van buren.
    Vandaar de voorkeur van de kress.
     
  7. GJVO

    GJVO Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 dec 2003
    Berichten:
    11.613
    Locatie:
    Weidenbach in de Eifel
    Stepdown is niet zo moeilijk, een 7812 spanningregelaartje, die kan 1A leveren.
    Maar een Arduino is toch 5 Volt.. USB?

    GJ
     
  8. raymon

    raymon Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 mei 2003
    Berichten:
    6.073
    Locatie:
    Marknesse vlieg bij lvc emmeloord
  9. GJVO

    GJVO Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 dec 2003
    Berichten:
    11.613
    Locatie:
    Weidenbach in de Eifel
    Ah, het stuurprintje.
    Ook dat heb ik voor 3 euro uit China gehaald.
    Maar dat trekt amper stroom.
    Dus een LM7812 in TO-220 behuizing kan dat makkelijk voeden.
    Hij doet 1,5 A op een koelplaatje en makkelijk 1A gewoon los.

    GJ
     
  10. raymon

    raymon Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 mei 2003
    Berichten:
    6.073
    Locatie:
    Marknesse vlieg bij lvc emmeloord
  11. GJVO

    GJVO Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 dec 2003
    Berichten:
    11.613
    Locatie:
    Weidenbach in de Eifel
    Ik heb altijd het liefst een zo groot mogelijke voeding, 350 Watt houdt niet over.
    Maar je wil principieel niet in China kopen want die link van mij geeft een 600 Watt voeding voor de helft van het geld.
    En die van mij staat 24H per dag aan afgelopen jaar, geen problemen.

    GJ
     
  12. raymon

    raymon Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 mei 2003
    Berichten:
    6.073
    Locatie:
    Marknesse vlieg bij lvc emmeloord
    Ik heb geen zin om er een lange tijd op te wachten. Liefste gister in huis. :)
     
  13. GJVO

    GJVO Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 dec 2003
    Berichten:
    11.613
    Locatie:
    Weidenbach in de Eifel
    Volgens mij had ik ze binnen 2 weken in huis.

    GJ
     
  14. hoeby

    hoeby

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    834
    Kijk ook eens hier voor onderdelen.
    Er zijn goedkopere opties, maar als je het gisteren in huis had willen hebben, dan vallen de goedkopere opties al snel af.

    Heb hier voor mijn cnc een aantal spullen bestelt. Geen slechte ervaring aan overgehouden.

    https://hardware-cnc.nl/product-categorie/voedingen/
     
  15. raymon

    raymon Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 mei 2003
    Berichten:
    6.073
    Locatie:
    Marknesse vlieg bij lvc emmeloord
    Heb donderdag bij ome ali de voeding besteld. En de kress ligt bij een kennis van me. Die krijg ik volgende week
    Wat zou verstandiger zijn. Een aparte 12v voeding naar de printplaat of een stepdown er tussen?
     
  16. Mugen MRX-3

    Mugen MRX-3

    Lid geworden:
    21 jan 2004
    Berichten:
    575
    Locatie:
    st Willebrord
    Als het alleen om de freesmotor gaat, kan je dan niet net zo handig een aparte voeding voor je freesmotor neerzetten en aansturen middels een relais die aangestuurd word met het 12 volt signaal
     
  17. raymon

    raymon Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 mei 2003
    Berichten:
    6.073
    Locatie:
    Marknesse vlieg bij lvc emmeloord
    Het is voor de stepdrivers en stappenmotoren 36v maar mn cnc printplaat moet 12v hebben.
     
  18. toostbeek

    toostbeek

    Lid geworden:
    6 dec 2014
    Berichten:
    938
    Ik zou gewoon de 12V voeding laten zitten die er nu opzit.
     
  19. raymon

    raymon Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 mei 2003
    Berichten:
    6.073
    Locatie:
    Marknesse vlieg bij lvc emmeloord
    Hoe bedoel je
     
  20. toostbeek

    toostbeek

    Lid geworden:
    6 dec 2014
    Berichten:
    938
    Nou je hebt toch al 12V op dat bordje nu?
     

Deel Deze Pagina