De Berg is van Jan!

Status
Niet open voor verdere reacties.
Tja, ieder zijn meug.

0e7ba4fc818eee688c1ed50e8ee7ab68.jpg
 
Ja Roel, ik voelde me al ernstig gediscrimineerd en Brutus, die het nu wél kan lezen, vermoedelijk ook ;)!

Nee hoor..... nergens last van. Want:

Nu schreef Cees 'technisch specialisten', maar dat was natuurlijk ook een typfoutje. Normaal gesproken heeft-ie het namelijk altijd over zichzelf

Dat is wel iets meer dan een typefout.... Wat is een "technisch specialist"?
Als "Techniek" een dermate breed begrip is dat iedere voetbalclub een technisch directeur heeft, die NIET over de veldverlichting, of het olieverversen van de spelersbus gaat, dan is jezelf technisch specialist noemen hetzelfde als zeggen dat er op de Atlantische Oceaan uitsluitend eenrichtingsverkeer toegestaan is: Er is wat voor te zeggen: een schip kan maar 1 kant tegelijk uit varen natuurlijk.... Maar tegelijkertijd is het grote onzin!

Het is dus een typische "Westerse uitspraak" (vergelijkbaar met een Cruijfiaanse stelling, maar tegelijkertijd geheel anders van aard en natuur), alleen in tegenstelling tot die Cruijfiaanse verhaspelingen wil ik met een Westerse uitspraak verder weinig van doen hebben....

Maar gediscrimineerd voelde ik me dus niet....

Niet eens aangesproken, eigenlijk, want ik ben nu eenmaal geen "Technisch Specialist".... Technisch specialisten vallen in de zelfde categorie als uitvinders van Perpetuum Mobile's, auto's die op water rijden, gloeilampen die nooit stuk gaan en batterijen die nooit leeg raken....

Groet, Bert
 
Laatst bewerkt:

Zie ik daar nu een (al dan niet ambachtelijk) geschilde aardappel?
Zo ja:
met welk mesje is deze zetmeelbom geschild?
Wordt dit mesje ook gebruikt voor andere doeleinden, zoals modelbouw?
Wordt het mesje in kwestie nadat het voor "andere doeleinden" gebruikt is, zorgvuldig en grondig ontsmet?

(Dit in het kader van HACCP)
 
Zie ik daar nu een (al dan niet ambachtelijk) geschilde aardappel?

Ik weet niet wat jij ziet. Heb je je leesbrilletje op? Zo ja, dan zie je daar - als het goed is - niet één, maar meerdere geschilde aardappels en een stukkie konijnenbout-met-daarover-pruimensap. Het gaat dan om het laatste, de piepers zijn bijzaak.

Zo ja:
met welk mesje is deze zetmeelbom geschild?
Kees (van Riet) laat natuurlijk geen gasten toe in de keuken, dus hoe jij denkt dat ik deze vraag kan beantwoorden weet ik niet. Als ik echter naar de vorm kijk en logisch nadenk (wat voor sommigen nogal een klus blijkt te zijn) neem ik aan, dat het schillen niet ambachtelijk heeft plaatsgevonden. Als je zo'n ding handmatig schilt zitten er namelijk altijd platte stukkies aan. Die zie je hier niet. Hoe Kees (van Riet) zo'n aardappel kookt zonder, dat-ie uit elkaar flikkert, moet je mij trouwens niet vragen. Hoewel ik nogal een aardig aantal uiteenlopende opleidingen heb gevolgd is koken is nu eenmaal nooit mijn hoofdonderwerp van studie geweest, zelfs geen bijvak. De laatste 35 jaar is er namelijk altijd voor mij gekookt en daarvóór kookte eerst m'n moeder, vervolgens m'n hospita's en toen ik tenslotte op m'n alleentje ging behielp ik mij met zo'n zeven-stappen-pakket van Iglo of at buiten de deur.

Als je het allemaal van die aardappels zeker wil weten moet je op facebook als vriend 'middeninn' opzoeken. Als eerste zie je dan het zelfde plaatje als hierboven. Je kunt daar dan je vragen stellen. Als er een antwoord komt krijg je dat van Kees (van Trudy).
 
Hoewel ik nogal een aardig aantal uiteenlopende opleidingen heb gevolgd is koken is nu eenmaal nooit mijn hoofdonderwerp van studie geweest, zelfs geen bijvak. De laatste 35 jaar is er namelijk altijd voor mij gekookt en daarvóór kookte eerst m'n moeder, vervolgens m'n hospita's en toen ik tenslotte op m'n alleentje ging behielp ik mij met zo'n zeven-stappen-pakket van Iglo of at buiten de deur.

Ik vind in dit stukje het "ikke-gehalte" beangstigend hoog... Met name het geleuter over hoeveel opleidingen je wel niet gehad hebt, en wat allemaal wel of niet een hoofd of bijvak was.... doet me sterk aan iemand denken....

En als er de laatste 35 jaar voor je gekookt is, en daarvoor eigenlijk ook.... tsja, dan is er dus eigenlijk ALTIJD voor je gekookt, of heb je er je met een Jantje-van-Leiden (ofwel Iglo-pakket) vanaf gemaakt....:rolleyes:

Groet, Bert
 
Tja Bert, ik kan mij voorstellen, dat het je aan iemand doet denken. Bij mij is het echter geen bluf, mijn eruditie is echt verbluffend ;). Ik sta er zelf ook vaak van versteld ;).
Ik ben bang, dat niet iedereen hier op de Berg dat in de gaten heeft, dus dat breng ik in alle bescheidenheid en met enige regelmatig maar even zelf naar voren ;). Stel je voor, dat er iemand voorbij komt, die mij niet helemaal geweldig vindt. Dat zou onverdragelijk zijn ;).
Je ziet trouwens mijn bescheidenheid doordat ik het heb over 'opleidingen volgen'. Van een universitaire studie is het namelijk nooit gekomen, van een technische opleiding trouwens ook niet :(. Ik blijf er ook akelig bescheiden onder ;). Iedereen mag me zelfs nog steeds met 'je' en 'jij' aanspreken :cool:.

En je laatste conclusie? Ja, die klopt. Verder dan water koken heb ik het nooit geschopt. Zelfs de eitjes, die ik een aantal jaren geleden heb proberen te koken waren mislukt. Bij anderen blijft namelijk alles tijdens het koken binnen de schaal en wordt dat er naderhand uitgelepeld, bij mij kon je de inhoud zó uit het pannetje scheppen. Dat scheelde wel wat pellen, maar echt smakelijk zag dat er niet uit.

Ik hoop overigens, dat ik in dit bericht voldoende standaard-smilies heb gebruikt. Zo niet, dan is er altijd wel weer één of andere zeiksnor, die daar commentaar op heeft. Laat dus maar horen.
O ja, wat ik nog vergat te vertellen: Kees (van Trudy) heeft een snor. Niet zo'n borsteltje als wat Roel heeft, maar echt een grote vreugdesnor met van die krullen. Vroeger was Kees dan ook samen met Trudy de uitbater van 'De Grote Snor', een cafeetje in Maassluis en daarvan kent onze zoon ze dan weer allebei. Overigens kent onze zoon ook Kees (van Riet) omdat-ie op de basisschool vriendjes was met hun dochter en bij Kees (en Riet) in en om het huis wel eens speelde. Wat is de wereld toch klein....
 
Onder in "de Berg" bouwt de vulkaan steeds meer druk op..., laat maar knallen dat ding , hebben we dat ook weer gehad .
 
Onder in "de Berg" bouwt de vulkaan steeds meer druk op..., laat maar knallen dat ding , hebben we dat ook weer gehad .

Waarom? Wat is de lol daarvan? Wat schieten we daar mee op? Is er met oud en nieuw al niet voldoende geknald?

Een vulkanoloog hebben we volgens mij hier nog niet eerder gezien, maar van die op explosies beluste types hebben we er in de eerste twintig bladzijden van dit epos al genoeg gehad. We waren juist zo blij, dat we daarvan waren verlost. Zie: de-berg-van-mij

Maar goed, zoals te doen gebruikelijk zal het wel weer over de verkeerde berg gaan, dus als je het goed vindt gaan we hier gewoon door met ademhalen.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
.
Niks geen spanning op de berg te zien...
(oftewel slapend zoals ze dat bij dit soort, in de kern, vurige bergen noemen)

photographer-kawika-singson-caught-on-fire-while-shooting-lava.jpg


Ook vanuit de wentelwiek geen reden tot paniek te bespeuren...

4708166129_b40aa21662_b.jpg


En mocht de berg onverhoopt toch onrustig worden... knallen (ontploffen) doen ze zelden. Het lava veroorzaakt hoogstens een nieuwe uitbreiding/aangroei van de berg.




Groeten, Ramses
 
Laatst bewerkt door een moderator:
.... onze zoon ...
Hoe is dat eigenlijk verlopen?

Was er nu eindelijk eens de Heidi die uwe "Peter" heeft kunnen strikken?
Ik bedoel; als dat in Tirol al niet wil lukken?

Mocht het aan zijn aandacht ontsnapt zijn, de Tiroolse dames hebben wel een reputatie hoog te houden.

De plannen voor volgend jaar liggen vast al klaar...
Zou het helpen als we alvast het internet wat afspeuren naar wat videopromotiemateriaal?
 
Ramses, bedankt voor de geruststellende beelden. Duidelijk een berg, maar niet de Berg. Alleen die muziekjes van jou...

Erwin, uiteraard is de vakantie voor dit jaar al weer vastgelegd, alleen wordt het dan weer het zelfde stekkie, dus niet Tirol. Bij de Spar was er wel een cassiere, die er zeeeer acceptabel uitzag en duidelijk belangstelling toonde voor de zoon, maar avances maken deed de l*l niet. Als 't ie achterin de rij aanschoof begon ze al hallo tegen 'm te roepen, dus duidelijker kan het volgens mij niet. Maar goed, ik heb de toekomstige kleinkinderen ook liever gewoon in ons pittoreske dorpje en niet bijna 900 km verderop.
 
Tja, dan lijkt het er op dat alle kansen wel zo'n beetje zijn verkeken.

Zou het een idee zijn om zo af en toe een "schoondochter met kids" te leasen voor een weekend?
Ook wel weer zo makkelijk natuurlijk.
 
Leasen?? Weet je wat de bijtelling is tegenwoordig? En als je extra's erbij hebt wordt het nog gekker. Dat kan een dure aangelegenheid worden. Ergens lenen, waar men ze ff zat zijn is misschien een optie. En oh ja geloof de brochures niet, zo zuinig in gebruik zijn ze nooit. En laat je ook niet in de luren leggen door de twee airbags, dat is een verkoop truck. Nadeel van 2ehands is dat de modellen wat lomper zijn met gebruikssporen, lakschade zeg maar, daar zit veel poetswerk aan. En de helft van de helpdesk van de fabrikant is meestal onuitstaanbaar. En garantie heb je al helemaal niet, laat staan reserve onderdelen.

Laat zoon lief eerst maar een proefritje maken, kijken of er verborgen gebreken zijn. Er van uitgaande dat hij zijn rijbewijs heeft, maar dat terzijde.

En bij de kleinste modellen zit de uitstoot ver boven de norm!

Mocht je toch de markt opgaan, vraag altijd of er een jonger zuster model is. Een gesprek met de vorige eigenaar kan ook verhelderend zijn. Pas op met dealers, die hebben vaak buitenlands fabrikaat en onduidelijke gebruiksaanwijzingen, als die er al zijn. Laat je ook niet in de luren leggen door de kleur en glans, na één wasstraat zijn ze dof. Kijk ook naar het kostenplaatje van de banden, er zijn veel meer soorten dan alleen zomer en winter banden en ze zijn vaak allemaal nodig. Wegbrengen voor APK of second opinion is af te raden, je ziet ze vaak niet meer terug. Met onderhoudsboekjes en meterstanden wordt ook gerommeld, voor je het weet zitten er veel teveel kilometers op. En helemaal nooit financieren, de rente en boetes zijn torenhoog. Kijk ook of jezelf de onderhoudsbeurten kan doen, scheelt een boel ellende, garages zijn niet te vertrouwen. En als laatste ze kunnen geen van allen parkeren!

Kortom je moet het maar treffen.
 
Laatst bewerkt:
... dat is een verkoop truck.

Beste Puf, waarde stoommalloot. Ik begrijp dat bij het horen van de woorden "kind leasen" bij jou spontaan de veiligheid open gaat, maar dat wil niet zeggen dat je de Nederlandse taal droeftoeterig moet gaan verhaspelen. Je bedoelt natuurlijk "verkooptruc". Kijk, een "verkoop truck" ziet er zó uit:
Balloo_Verkooptruck.JPG

Da's een voertuig wat getrokken wordt en van waaruit men iets verkoopt. Speciaal voor jou heb ik een voertuig gezocht van waaruit vloeibare waren verkocht worden, dat spreekt wellicht iets meer aan. Als je op Google dit plaatje zoekt en naar de bron kijkt, zie je dat hij van een site komt waar men ook cider verkoopt. Wellicht een ideetje voor aan het Bergmodelvliegveld of de Berg-modelvijver?

En bij de kleinste modellen zit de uitstoot ver boven de norm!

Norm? Sinds wanneer hanteren wij hier op de Berg een norm? Welke norm?
ISO 9001? ISO 14001? VCA? NEN-3140 wellicht? Laat ik het niet besnuffelen, want dan zijn de rapen/piepers/peertjes (doorhalen wat niet van toepassing is) gaar.
 
Die vervelende spellingschecker ook, zal het maar niet aanpassen anders heeft je bericht geen zin. Laat ik nou precies z'n "truck" hebben, alleen nu nog de vloeistoffen, voor eigen gebruik natuurlijk, maar er wordt aan gewerkt.

Weet niet of jij veel gesnuffeld hebt vroeger maar de uitstoot van die kleine modellen is binnen wellicht hun norm, maar lang niet altijd binnen mijn norm, en die telt!
 
Tegenwoordig kent de techniek ook geen grenzen meer, hè?

cca7470ed7_1420464003_sd-k__list-noup.jpg

Vandaag maar eens de cafeïne pomp vervangen, de Senseo produceerde meer water buiten de daarvoor bedoelde uitgang als erin. Gezocht naar dit model, moest toch wat meer neertellen. Enfin nu eindelijk een bonen machine met echt lekkere espresso. Dat geheugen gedeelte heb ik niet kunnen terugvinden, weet ook niet of mijn type ook kan werken als zender maar dat ga ik uitzoeken.
 
Vandaag maar eens de cafeïne pomp vervangen, de Senseo produceerde meer water buiten de daarvoor bedoelde uitgang als erin. Gezocht naar dit model, moest toch wat meer neertellen. Enfin nu eindelijk een bonen machine met echt lekkere espresso. Dat geheugen gedeelte heb ik niet kunnen terugvinden, weet ook niet of mijn type ook kan werken als zender maar dat ga ik uitzoeken.

Dat gelazer met die bonen-automaten was ik helemaal zat, de kunstmatige smaak van Senseo en aanverwante ging me ook helemaal vervelen (kon me eigenlijk vanaf dag een niet echt bekoren).

De oplossing was eigenlijk heel erg simpel: via marktplaats zo'n heel oude Douwe Egberts wandmolen gekocht voor een paar tientjes, en op het aanrecht het stokoude filter-koffiezettertje van "lang geleden voor 25 euro nieuw gekocht", en van deze combinatie verwacht ik, dat het geheel volledig onderhoudsvrij minimaal de rest van mijn leven meegaat, voor een minimum aan kosten, want het leven is verder toch al duur genoeg....

En da's dan versgemalen koffie, bonen naar keuze, "waar je wat voor hebt moeten doen".... Zeg maar, "Gereformeerde Koffie" (in het zweet uws aanschijns zult gij uw koffie nuttigen), maar hoe dan ook, bevalt prima!

Het hoeft niet altijd met een druk op de knop volautomatisch te zijn....

Groet, Bert
 
Jeempie, dat jullie je koffie zelf moeten zetten. Als ik om zo'n pak-m-beet 09.15 uur beneden kom staat dit vers gezet klaar. Ik moet het alleen zelf nog inschenken, dat dan weer wel. Ik kan het uiteraard wel zelf, maar daartoe is er alleen een noodzaak als er een vertegenwoordiger langskomt om te oh-en over het werk en mijn duifje druk is met onduidelijke bezigheden. In dat geval wil ik zelf wel eens een filter, DE-roodmerk (geloof ik) en wat water op de daartoe bestemde plaatsen in het apparaat kieperen en daarna het aan/uit knopje bedienen.

Vorig jaar heb ik trouwens ook geleerd hoe de waterkoker werkt. Tegenwoordig wil er namelijk ook nog wel eens op de middag een kommetje thee in gaan. Het enige lastige van het theezetten is, dat er uit het ruim gesorteerde keuzedoosje het correcte zakje moet worden gezocht. Zonder leesbrilletje wil dat namelijk nogal eens tot onaangename verrassingen leiden. Uiteraard ga ik op de kleur van het zakje en de locatie in het doosje af, maar dat is hoogst onbetrouwbaar. De zakjes bosvruchten staan namelijk niet altijd vooraan-in-het-midden en het paarsige kleurtje van het zakje is er geen garantie voor dat dat de bosvruchten zijn. Dat kun je dan alleen verifiëren door de tekst op het zakje te lezen, maar vanwege de veeeel te kleine letterjes lukt dat niet zonder leesbril, dus dan moet er eerst weer een uitgebreide zoektocht door het huis worden ondernomen om te achterhalen waar ik die weer heb laten liggen.
Nu heb ik wel meerdere brilletjes, die op strategische plekken in de werkplaats en in huis zijn gepositioneerd, maar van degene, die ik voor mijn werk gebruik (da's degene met de juiste sterkte en de minste krassen) wil ik altijd graag weten waar 't ie ligt, dus dat is dan ook geheid altijd degene, die zoek is.
 
Dat gelazer met die bonen-automaten was ik helemaal zat, de kunstmatige smaak van Senseo en aanverwante ging me ook helemaal vervelen (kon me eigenlijk vanaf dag een niet echt bekoren).

De oplossing was eigenlijk heel erg simpel: via marktplaats zo'n heel oude Douwe Egberts wandmolen gekocht voor een paar tientjes, en op het aanrecht het stokoude filter-koffiezettertje van "lang geleden voor 25 euro nieuw gekocht", en van deze combinatie verwacht ik, dat het geheel volledig onderhoudsvrij minimaal de rest van mijn leven meegaat, voor een minimum aan kosten, want het leven is verder toch al duur genoeg....

Wél om de zoveel tijd een scheut water-met-azijn door het apparaat heen flikkeren, Bert, anders moet je kiezen tussen de volgende opties:
1) niet zo lang meer leven
2) tóch na een jaar een nieuw apparaat kopen, anders zit 'ie vol met kalk.

.... Zeg maar, "Gereformeerde Koffie" (in het zweet uws aanschijns zult gij uw koffie nuttigen), maar hoe dan ook, bevalt prima!
Als (voormalig) Gereformeerde jongen (Nu PKN) spreekt mij dit uiteraard wel aan, behalve het feit dat het nuttigen van koffie met een bezweet lichaam nou niet helemaal mijn voorkeur heeft.
Van koffie dien je te genieten, rustig achterover leunend in een comfortabele leunstoel. Pantoffels aan de voeten, hond en/of echtgenote binnen aai-bereik en de koektrommel aan de andere kant binnen grijp-actieradius. En een goed stuk klassieke muziek op de achtergrond. Liefst J.S. Bach, maar G.F. Händel is een goeie tweede.

Als de geoliede gevechtsmachine, wat mijn lichaam nu eenmaal is, bezweet is (wat mij op het werk af en toe wel eens dreigt te overkomen) nuttig ik bij voorkeur geen koffie, maar een of ander laf isotoon drankje.
Sommige lui nuttigen liever thee. Maar, zoals een actief moderator op dit forum regelmatig roept: "Thee is nichtennectar."
Wat hij daar exact mee bedoeld, moet je maar aan hem vragen, hij is tenslotte zelfverklaard specialist in vloeibare voedingsmiddelen. (Dit om te voorkomen dat iemand weer begint te miepen over discriminatie of zo.)

Maar dat uiteraard en wellicht ten overvloede terzijde.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Back
Top