De Berg is van Jan!

Status
Niet open voor verdere reacties.
Ach kom... hartstikke stichtelijke muziek... dat moet jou toch aanspreken? :D
Stichtelijke muziek mag nog zo stichtelijk zijn qua tekst, als de muziek niet om aan te horen is, haak ik af.

Brutus zei:
Maak je geen zorgen, ik zing niet....
En hoewel mij niets bekend is van koeien die hier nieuw in het dorp aangekomen zijn, mocht deze laster ook maar enige kern van waarheid bezitten, dan heeft die biefstuk op poten pech, want ik ben overmorgen weer weg.... We hebben wél een heel goeie ambachtelijke slager in het dorp, dus

Hohoho... weg even, niet zo snel...

De zinsnede "want ik ben overmorgen weer weg" en vervolgens een subtiele verwijzing naar de goeie ambachtelijke slager te Oldeberkoop, doet mij het ergste vrezen voor het lichamelijk welzijn van koe Hermien. Tevens zie ik de status van de steaks in de vriezer van jouw scheepje positief in.
Dat dan weer wel. Alarm voor de PvD!!!!!!!
 
Laatst bewerkt:
..............We hebben wél een heel goeie ambachtelijke slager in het dorp, dus
Je kunt die slager beter adviseren om een bod te doen op dat gevogelte van Niek. Indertijd leek het een goed idee om een kudde van die loopvogels aan te schaffen met het oogmerk ze om te laten zetten in wokstukkies, maar gezien de falende zorg van onze struisvogelherder en het reproductievermogen van dat gespuis is de hele Berg nu vergeven van die wandelaars, die ook nog eens het Queens gras onder k*kken. Op onze beurt kunnen wij dan bij die slager weer ons stukkie vlees voor de avondmaaltijd, BBQ-lappies en wokstukkies aanschaffen. Kortom een winwin situatie voor een ieder.
 
Op onze beurt kunnen wij dan bij die slager weer ons stukkie vlees voor de avondmaaltijd, BBQ-lappies en wokstukkies aanschaffen
Met Brutus in de buurt is het wel verstandig om de satesaus ergens anders van te betrekken.
Voordat je het weet is het zijn eigen creatie wat er bij de slager ligt.
 
Niks aan de hand... Halfjaarlijkse zwaai-oefening van Burp.
Nodig om de spieren los te maken voordat hij de benzinetank van zijn testosteron-sloepje gaat volgooien.

Ah, OK... Ja... dat is wel belangrijk ja... je zult maar een spier in de polsbeweging verrekken: erg vervelend voor allerlei bootgerelateerde bezigheden zoals daar zijn: flesje kantelen, zonnebril rechtzetten, naar dames zwaaien, op het toeter-knopje drukken, met je dingetje spelen en nog een paar activiteiten die ik vergeten ben, maar die voor bootjevaren uiterst onmisbaar zijn.
 
Klopt helemaal. Ik zag ook weer MBFBBBQ geluiden voorbij komen. Moet daar als opperpitmaster de boel in de gaten blijven houden. Amateurs moet je niet met vuur laten spelen en zeker geen kwaliteitsvlees laten cremeren.
 
Klopt.....

Daarom ook het ijzer smeden als het heet is.

Alleen,zie ik het niet gebeuren.(gezien de sociale”grensbewakingsstructuur” hier op het modelbouwforum)

Immers,zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

Groet:Vulcanos troon
 
Klopt helemaal.

Dank voor de bevestiging van alle belangrijke activiteiten die er bij bootjevaren in een testosteron-aangedreven pieremegoggel komen kijken.

Ik zag ook weer MBFBBBQ geluiden voorbij komen

Jij "zag" geluiden voorbij komen....

In meerdere opzichten een totale onmogelijkheid, maar goed....

Moet daar als opperpitmaster de boel in de gaten blijven houden

Niks moet, natuurlijk....
Amateurs moet je niet met vuur laten spelen
Eensch, maar ik denk dat eigenlijk geen enkele modelbouwer v.w.b. spelen met vuur als "amateur" beschouwd moet worden...

en zeker geen kwaliteitsvlees laten cremeren.

Oh? wou jij derderangsvlees van de noodslacht, vol hormonen en ander naar spul gaan barbequen dan?
(OK, die hormonen, die kun jij dan toevallig wel weer gebruiken in je testosteronsloepje...)
 
Geprikkeld door de toorn van Wodin

Zal Corrien geprikkelt en knisperend,gelijk als een veel te dunne speklap nog naar één laatste redmiddel grijpen:
De Blub knop.

Daarintegen is Bluto de backstabber zoals die altijd te dikke biefstuk,geïnjecteerd met water en héél véél lucht.

Groet:gewoon een observatie(Wie zwijgt stemt toe)
 
Laatst bewerkt:
Klopt helemaal. Ik zag ook weer MBFBBBQ geluiden voorbij komen.
Tja, als jij ze ziet kunnen MBFBBBQ geluiden blijkbaar vliegen.
..........opperpitmaster..........
.
Kersen kun je ook zonder pit kopen hoor! Daarvoor hebben ze speciale ontpit machines. Vroeger heb ik bij Flipje Tiel nog samen met een zwikkie andere ongelukkigen achter zo'n machine gestaan om de mislukte gevallen er uit te halen. Nu stond er ook altijd wel een slavendrijver bij om te voorkomen, dat wij ons gingen bezondigen aan pitgooien, maar die noemden wij echt niet de 'pitmaster', laat staan de 'opperpitmaster'. Als ik het goed heb onthouden noemden wij hem 'de koeliedrijver'. Het was overigens wel een volkomen nutteloos figuur, die zelf ook absoluut geen hand uitstak, dus ik kan me voorstellen dat jij je daaraan verwant voelt. Dus tja, als jij je graag de 'opperpitmaster' wil noemen krijg je mijn zegen.
Amateurs moet je niet met vuur laten spelen en zeker geen kwaliteitsvlees laten cremeren.
Dus............? Jij stelt dus dit voor?...........:https://www.milieucentraal.nl/milieubewust-eten/vlees-vis-of-vega/recepten-voor-vegetarische-bbq/
 
Ik heb het vermoeden dat Burpmans de functie van "Pitmaster" ten onrechte linkt aan het chefje spelen van deze vrolijke meiden...
pitspoezen.jpg

Kwaliteitsvlees? Wellicht. Maar om dat nou meteen te gaan cremeren is ook weer zowat.
Je krijgt dan een heel irritante skai-smaak aan je bieflapje.

Wellicht is er een goede steak van te maken, maar da's meer Bert z'n specialisme.

Voor wok-stukkies lijkt het me ook geen goede keuze;
je weet nooit of zo'n meissie een string aanheeft, en dan krijg je van die rare touwtjes op je bord. Daar weet Jan het fijne van.

Hoe dan ook: met dit in zicht zit niet alleen het vlees vol hormonen.
Burpmans zelf waarschijnlijk ook.
 
Overigens is een kraanvogelei, mocht iemand op het idee komen om deze beesten te gaan fokken, een absoluut no-go op culinair gebied.
Die dingen zijn niet te nassen...
Alleen geschikt om (vanaf minimaal 3 hoog) uit een flat te gooien.

En stel, je komt op het onzalige idee om zo'n ei uit te laten broeden, wat krijg je dan?
Jawel... een plofkip.
 
Overigens is een kraanvogelei, mocht iemand op het idee komen om deze beesten te gaan fokken, een absoluut no-go op culinair gebied.
Die dingen zijn niet te nassen...
Hoe weet jij dat??? Leg uit!

Sowieso is het al hartstikke lastig om een broedende kraanvogel tegen te komen. Je kunt wel nestkastjes ophangen, maar je kunt rustig vergeten dat ze daarvan gebruik maken. Je moet je dus eerst het leplazerus zoeken. Vervolgens moet je het voor elkaar zien te krijgen zo'n ei van zo'n vogel te jatten. Die beesten zijn behoorlijk groot en hebben een snavel, die er niet om liegt. Het bemachtigen van zo'n ei kost je dus in ieder geval een behoorlijk deel van de inhoud van je ehbo-doos. Daarna moet je bedenken wat je met zo'n ei gaat doen. Koken of bakken. Bij het koken kun je in elk willekeurig kookboek kijken, maar hoeveel minuten je nodig hebt voor een lekker zachtgekookt kraanvogeleitje zul je nergens vinden. Dat zijn ze domweg vergeten te vermelden. Bij het bakken heb je een soortgelijk probleem, want is een kraanvogelei nu lekkerder als je de dooier heel laat of als je 'm stuk maakt. Mischien is een geklutst kraanvogelei wel het lekkerst. Wie zal het zeggen? Ook hier laten kookboeken je in de steek, je zult zelfs vergeefs zoeken naar het woord 'kraanvogel'.

De allereerste vraag, die ik echter heb bij het opbikken van zo'n ei is: hoe kom je op het idee? Waarom in vredesnaam een kraanvogelei? De hele MBF-Berg ligt bezaaid met struisvogeleieren en je ziet ook dagelijks jongens- en meisjes-struisvogels bezig met het bouwen van nestjes en het vervolgens al dan niet uitbroeden van eieren. En dan kom jij op het idee om eens een kraanvogelei te gaan nuttigen?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Back
Top