Display Turnigy Accucell 8150 lader geeft vreemde tekens

Discussie in 'Accu & laad techniek' gestart door jannus, 22 apr 2021.

  1. jannus

    jannus

    Lid geworden:
    25 nov 2009
    Berichten:
    258
    Mijn Turnigy Accucell 8150 lader geeft na inschakelen of tijdens het laden soms vreemde tekens. Kan dan niet verder en moet opnieuw proberen. Gedemonteerd maar zie niks bijzonders. Wat zou het kunnen zijn.
    IMG_20210422_104310319.jpg IMG_20210422_153646966.jpg
     
  2. N.P.S.

    N.P.S. Forum veteraan

    Lid geworden:
    17 jun 2007
    Berichten:
    8.668
    Dit wijst meestal op een slechte verbinding tussen de printplaat en het display. Soms bestaat die verbinding uit een rubber stripje dat aan beide uiteinden van het display tussen de printplaat en het display zit. Zo'n rubber strip bestaat uit vele van elkaar geïsoleerde, geleidende rubberen kolommen die de printplaat en de display verbinden. Even losmaken, de rubber strips en de contacten op de printplaat en het display goed schoonmaken en weer monteren. Let op! er zijn ook andere manieren om het display met de printplaat te verbinden. Het kan bij voorbeeld ook een al dan niet gesoldeerde bandkabel zijn.
     
  3. jannus

    jannus

    Lid geworden:
    25 nov 2009
    Berichten:
    258
    Het is een bandkabel met stekkerverbinding. Heb ik paar keer losgemaakt en weer vastgezet. Kijken of dat helpt. Contactspray lijkt mij niet goed voor dit doel. Mee eens?
     
    Laatst bewerkt: 22 apr 2021
  4. hmeijdam

    hmeijdam

    Lid geworden:
    29 jan 2010
    Berichten:
    1.703
    Locatie:
    Barneveld
    Kan ook nog zijn dat de microprocessor in de lader crasht. Maar dan zou hij ook niet meer moeten reageren op de stop knop. Dat laatste kun je slechts waarnemen als hij normaal gezien piepjes geeft als je een knopje indrukt. Als de processor is gecrasht krijg je die piepjes die je normaal hoort niet meer te horen.

    In het display zelf zit ook een microprocessortje verstopt onder een grote ronde klodder plastic op de onderkant. Die is weer gevoelig voor vervuiling van de voedingsspanning, de slechte kabel heb je al naar gekeken, maar soms zijn ook de solderingen van de connectors aan het display zelf niet goed. Opnieuw laten vloeien met de soldeerbout kan dan verbetering geven.

    Tot slot kun je voor je hem in de kliko zou willen gooien nog de gok wagen er een nieuw display in te solderen. Die zijn op ebay als 16x2 LCD display voor een habbekrats te koop.
     
  5. jannus

    jannus

    Lid geworden:
    25 nov 2009
    Berichten:
    258
    Prima plan. Gaan we doen. Momenteel werkt ie weer zoals het moet dus afwachten tot het probleem zich weer voordoet. Heb op voorhand maar wel de display besteld. Levertijd 1,5 maand :rolleyes:
     
    Laatst bewerkt: 23 apr 2021
  6. Taildragger

    Taildragger

    Lid geworden:
    7 sep 2011
    Berichten:
    180
    Locatie:
    Tilburg
  7. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.653
    Locatie:
    Groningen
    Dit heeft niets met het display of de kabel te maken. Dit lijkt me een CPU probleem, slecht geheugen of kapot kristal oid.
     

Deel Deze Pagina