Dji wookong M ARF

Discussie in 'Multicopters' gestart door rwijnhov, 24 jan 2012.

  1. EJS

    EJS

    Lid geworden:
    4 okt 2011
    Berichten:
    339
    Locatie:
    Noord-Holland
    Bedankt voor de tips en foto's, zal daar eens rustig naar kijken. Maar op dit frame ga ik waarschijnlijk geen fpv zetten, dat wil ik pas doen als ik het F550 frame ga kopen. Daar wil ik dan ook een camera mount onderhangen met een gopro
     
  2. rwijnhov

    rwijnhov

    Lid geworden:
    3 nov 2008
    Berichten:
    1.460
    Locatie:
    St.Anthonis
    Dit frame is perfect voor fpv mooi klein en wendbaar en super stabiel. Gopro past perfect voor op de lip.
     
  3. iVolo

    iVolo

    Lid geworden:
    25 jul 2011
    Berichten:
    832
    Locatie:
    Brecht - België
    Zie je de schroeven nog met een GoPro?
     
  4. ramsus42

    ramsus42

    Lid geworden:
    1 jan 2003
    Berichten:
    2.752
    Locatie:
    nijmegen
    Ja, wel met de originele lens.
     
  5. rwijnhov

    rwijnhov

    Lid geworden:
    3 nov 2008
    Berichten:
    1.460
    Locatie:
    St.Anthonis
    Met de originele lens op 1080p niet op 720p wel.
     
  6. EJS

    EJS

    Lid geworden:
    4 okt 2011
    Berichten:
    339
    Locatie:
    Noord-Holland
    Na de tips van rwijnhov, heb ik de quadcopter nog een keer opnieuw opgebouwd. Ik heb voor de foto even mijn JVC camera er op gezet, maar die gaat vervangen worden voor een GoPro. Maar daar wacht ik nog even mee tot dat ik het F550 frame van WooKong heb ;)

    Hier even een paar foto's hoe hij er nu bij staat:
    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Laatst bewerkt: 4 feb 2012
  7. Middel47

    Middel47

    Lid geworden:
    29 dec 2011
    Berichten:
    38
    Hoe werkt dat nou met evt aansturen via een laptop? Doen jullie dat zelf of vliegen julliemet een zender?
     
  8. Digitech

    Digitech

    Lid geworden:
    16 mrt 2011
    Berichten:
    635
    Locatie:
    Heerlen
    Hoi

    in de shop staan alle links naar dij toe
    we zijn inmiddels een manual aan het maken die zeer simpel is.
    de bedoeling is dat we deze online zetten .
    in principe kan je hem dan helemaal binnen 2 uurtjes opbouwen en vliegen.
    ons record is 30 minuten :)
    manual is met veel foto,s en simpele voordelen.
    we zetten ook de settings online , zodat je in principe direct kan vliegen.
    deze zal misschien dit weekend al online zijn.
    de manual is gebaseerd op de settings van de graupners mx-16 en mx-20

    ben net terug van neurenberg en heb alle leuke goodies mogen zien.

    komen 3 nieuwe frames.

    een 330 mini quad binnen 2 weken
    een 850 hexa frame

    en meer professionele frames en gimbals.

    tevens zal de naza binnenkort een upgrade krijgen zodat hij ook met GPS gevlogen kan worden.
     
  9. rwijnhov

    rwijnhov

    Lid geworden:
    3 nov 2008
    Berichten:
    1.460
    Locatie:
    St.Anthonis
    Als de naza inderdaad een upgrade naar gps gaat krijgen, dan zullen veel wookong bezitters zich aardig bezeken voelen. Dan is het vershil tussen een wookong en een naza wel heel klein. Terwijl de wooking facor 2 duurder is aangenomen dat de gps voor de naza ook rond de 200 euro zal kosten.
     
  10. streetbiker1977

    streetbiker1977

    Lid geworden:
    9 apr 2010
    Berichten:
    1.436
    Misschien gaan ze de GPS functie beperken tot position hold.
    Benieuwd hoeveel de Naza met gps gaat kosten...
     
  11. Freddie1

    Freddie1

    Lid geworden:
    19 sep 2010
    Berichten:
    847
    Locatie:
    't Harde
    DroidworxNL heb jij mijn pb. Ontvangen?

    Mvg. Freddie
     
  12. Digitech

    Digitech

    Lid geworden:
    16 mrt 2011
    Berichten:
    635
    Locatie:
    Heerlen

    de naza krijgt alleen een pos hold
    geen waypoints , geen click en go
    en ook geen datalink

    alleen een gps

    en ben maar niet bang er komen nog leuke updates voor de wookong.
    ik had een hele lijst met wannabees bij me en dit doorgesproken met de engineers en de ceo van Dji.

    onder andere een schakelaar voor RTH en niet zoals nu via je je failsafe.
     
  13. vinnygogo

    vinnygogo Forum veteraan

    Lid geworden:
    11 jun 2006
    Berichten:
    5.056
    Locatie:
    bilthoven
    krijgt de naza gps wel rth failsafe of ook niet?
     
  14. rwijnhov

    rwijnhov

    Lid geworden:
    3 nov 2008
    Berichten:
    1.460
    Locatie:
    St.Anthonis
    Droidworx,
    De wookong heeft RTH gewoon op de schakelaar zitten hoor. De bedoeling is dat je de 3 fases op een 3 standen schakelaar zet. Dan middels dual rate op een andere schakelaar kun je gewoon rth in schakelen. Dus je zet hem eerst in gps modus dan schakel je de dual rate in en gaat hij netjes naar rth. Mocht je dat dan weer willen onderbreken schakel je gewoon met je 3 standen naar ATT mode en heb je alle controle weer terug.
     
  15. rwijnhov

    rwijnhov

    Lid geworden:
    3 nov 2008
    Berichten:
    1.460
    Locatie:
    St.Anthonis
    Ik heb trouwens ook een betere plek voor de gps gevonden. Op de paal duurde het bij altijd bijna 2 minuten voordat ik een fix had en met transport was het ook niet alles. Dus nu heb ik he boven op mijn rechterachterarm gemonteerd een cm of 3 van de motor af. En nu fixed die binnen de minuut en altijd goede ontvangst. Waar je verder heel goed op moet letten is dat je ook het CG van je Z as bepaald en dan de hoogte tot aan je imu en gps. Ik had dit in het begin niet helemaal goed en toes was mijn gps hold in een vak van 1 bij 1m nu is mijn gps hold van 10cm bij 10cm.
     
  16. EJS

    EJS

    Lid geworden:
    4 okt 2011
    Berichten:
    339
    Locatie:
    Noord-Holland
    Zou je daar eens wat foto's van willen posten ?
     
  17. teletubbie

    teletubbie

    Lid geworden:
    29 jun 2011
    Berichten:
    256
    Locatie:
    Amsterdam
  18. EJS

    EJS

    Lid geworden:
    4 okt 2011
    Berichten:
    339
    Locatie:
    Noord-Holland
    Dat ziet er al goed uit, ben benieuwd naar het prijskaartje ;)
     
  19. Nodri

    Nodri

    Lid geworden:
    16 jan 2009
    Berichten:
    534
    Locatie:
    Nabij Franeker en Harlingen
    Wat ik me nu afvraag, er zijn zoveel mensen bezig met open-source en flight controllers enz enz. Wat zet Dji nu zo apart van de concurentie?? Bijna iedereen die een Dji uitpakt en op zijn Multi rotor plakt is laaiend enthousiast!!

    Is dit nu hardware of software?? als het hardware is dan zal de prijs wel zo blijven maar als het software is dan zal misschien de prijs wel gaan dalen als ze de ontwikkelingskosten eruit hebben!?!!?!

    Ik ben benieuwd wanneer iemand een Dji Naza openmaakt en de software gaat of wil gaan modificeren.

    Al met al ben ik toch wel zeer onder de indruk hoor van het systeem alleen houdt de prijs mij toch wel tegen.
     
  20. Corné

    Corné

    Lid geworden:
    1 sep 2003
    Berichten:
    1.412
    Locatie:
    Made
    Wat mij opvalt, is dat bij deze controller veel mensen juist het originele frame gebruiken. Natuurlijk is dan de afstelling al a fabriek goed.....

    Dat is wat mij betreft het grote probleem aan mijn ardupilot. Die vliegt ook vast goed met de std software als ik een ardupilot quad frame koop.
    Maar jah ben eigenwijs en bouw mijn eigen samenraapsel.....

    Wat betreft de prijs vind ik hem ook te duur, gezien de functies die nu ondersteund worden. Van de andere kant, al dat multi waypoint vliegen is leuk, maar wanneer gebruik je het nu echt? Ik merk aan mezelf dat ik liever een stabiele multicopter heb om wat leuke filmpjes te genereren.....FPV is wel iets wat ik wil, om de filmpjes nog mooier te kunnen maken. En functies als ALT-HOLD en Position Hold, zijn zeker erg handig.....wat dat betreft denk ik dat de DJI een zeer goede keus zou zijn, als ik nog moest beginnen met heel het multicopter gebeuren.

    Als ik zie wat ik nu al uitgegeven heb bij elkaar, en je blijft experimenteren. Dan had ik al met al denk ik net zo goed gelijk iets kant en klaar kunnen kopen.. Maar jah toen was dit allemaal nog niet zo ver.....
     

Deel Deze Pagina