Eznov neuron fbl systeem

Discussie in 'Flybarless' gestart door helihenk, 6 aug 2015.

  1. filo

    filo

    Lid geworden:
    28 feb 2015
    Berichten:
    44
    Zoals U kan zien zit de rescue op kanaal 8
    Dit is ingegeven als aux 3
    Deze zie ik ook veranderen op de dx9 bij activeren van de knop i = bind schakelaar
    aux 3 waarde veranderd op scherm dx9
    krijg de secondairy gain niet op gang ,reden onbekend .

    Dank ,
    filo
     
  2. helihenk

    helihenk

    Lid geworden:
    4 apr 2004
    Berichten:
    447
    Locatie:
    Etten-Leur
    Hoi,
    Welke firmware staat erop ??
    Waarom regel je de tail gain niet via de zender ?
    Bij mij staat de secundary gain in rust op -50 , als ik de switch omzet gaat die naar 50 .
    Deze waarde is meteen de snelheid waarop de rescue wordt uitgevoerd
    Kun je op jou zender de aux 3 gewoon niet via een schakelaar instellen ipv een governer menu ??
    En wat gebeurt er met het kanaal in de zender op de servo monitor ( of hoe het dan ook heet )
    Als hier al niks gebeurt hoef je niet in de neuron te gaan zoeken .
     
  3. Ralphie

    Ralphie

    Lid geworden:
    1 mei 2016
    Berichten:
    176
    Locatie:
    Rhoon
    Afgelopen zaterdag op de Global3D ook zo een Neuron gekocht. Mooie prijs gekregen omdat we meteen 3 hebben genomen.
    Thuisgekomen bleek dat in mijn verpakking geen USB kabel was. Dat is wel jammer, maar heb voorlopig de usb even mogen lenen van een ander.

    De Neuron inmiddels gebouwd op een Align 450Pro.
    Hopelijk vandaag emee vliegen om de staart gains goed te krijgen.
    Daarna de rescue proberen.

    Ik ben benieuwd.
     
    helihenk vindt dit leuk.
  4. helihenk

    helihenk

    Lid geworden:
    4 apr 2004
    Berichten:
    447
    Locatie:
    Etten-Leur
    Filo,
    Kwam in Dld op een forum iets vergelijkbaars tegen met spektrum .
    DSM2 of DSMX ingesteld ?
    DSM2 stuurt 1 kanaal minder weg volgens het verhaal op het forum .
     
  5. filo

    filo

    Lid geworden:
    28 feb 2015
    Berichten:
    44
    Nou Helihenk ,nog niet veel tijd gehad voor nazicht .Lang weekendje kust gehad :yes:
    Maar toen ik vanavond je laatste opmerking las !
    Heb ik mijn heli terug gebonden met zender en wat blijkt ! Die bind dus in dsmx 2 ipv dsmx ?????
    Zou dit mijn probleem kunnen zijn ?
    Laatste firmware staat erop
    En of ik effen vragen mag ,waar las U die info ?
    Effen de link doorsturen ,dan kan ik ook die story eens lezen .
    Waarom doe die dit want heb daar vroeger nooit problemen mee gehad .
    DX9 ingesteld op dsmx.
    Was me eigenlijk van geen kwaad bewust .
    Enige verklaring hiervoor ?

    Dank ,

    filo
     
  6. Klex

    Klex

    Lid geworden:
    27 mei 2006
    Berichten:
    98
    Locatie:
    Wuustwezel (B)
    Hallo Filo,

    Gevonden op heli freak:

    There are 3 bind protocol with neuron

    Try each

    Bind sequence :

    Power on neuron
    Sat light is off
    Wait 30 seconds
    Sat light bliking for 30 seconds ( first bind for dsmx )
    Sat light is off
    Wait 5 seconds
    Sat light bliking for 30 seconds ( second bind for dsm2 11bits )
    Sat light is off
    Wait 5 seconds
    Sat light bliking for 30 seconds ( third bind for dsm2 10bits )

    Wat ook helpt tijdens het binden is zeker een meter of 3 tussen Neuron en zender houden.
     
    Ralphie en helihenk vinden dit leuk.
  7. filo

    filo

    Lid geworden:
    28 feb 2015
    Berichten:
    44
    En ja hoor dat is hem :beer:
    Had daar bij het instellen eigenlijk niet goed op gelet :confused:.Door de gewoonte :hammer:!zender zei iets en dan doe je maar voort .
    Stond dus wel degelijk op dsm2 ipv dsmx .Dank daarvoor ,nu kan ik verder instellen .
    Grts ,

    Den filo
    Hou U van verder verloop op de hoogte.
     
    Klex en helihenk vinden dit leuk.
  8. Ralphie

    Ralphie

    Lid geworden:
    1 mei 2016
    Berichten:
    176
    Locatie:
    Rhoon
    Kwam erachter dat hij bij mij ook op DSM2 stond. Opnieuw gebonden en nu netjes op DSMX.
    De gain kanaal heb ik gisteren gebruikt om de gain waarde te vinden welke past bij mijn headspeed. Dat is 80%.
    Deze heb ik nu via de software vastgezet bij preset 1 (van 3).
    De gain kan je instellen als Rescue. Deze ingesteld.
    Morgen avond eens in het echie proberen met bail out.
    Ben benieuwd.
     
    Klex vindt dit leuk.
  9. Ralphie

    Ralphie

    Lid geworden:
    1 mei 2016
    Berichten:
    176
    Locatie:
    Rhoon
    Gisteren de bail out getest.
    Hij draait wel razend snel om, maar bij het pitch geven trek hij flink naar rechts.
    De kanaal waar ik de bailout heb ingesteld heb ik geprobeerd in te stellen, maar de duur van de pitchout bleef circa 4 seconden.
    Een paar keer vanaf inverted de bail out geprobeerd.
    Best geinig hoe snel hij hem rechtzet, maar dan trekt hij weer rechts weg bij het geven van de pitch.
    Wellicht dat ik de duur van het pitchgeven flink kan verkorten, maar dat kreeg ik nog niet voor mekaar.
     
  10. joeribar

    joeribar

    Lid geworden:
    29 mrt 2008
    Berichten:
    609
    Locatie:
    Ellikom
    Tis een kleine heli Ralph, dus even monteren gelijk een nitro dikke foam dun aluminium plaatje en harde 2 zijdige tape. Voor vibraties op te vangen en probleem opgelost ;-)

    Grtj Joeri
     
  11. filo

    filo

    Lid geworden:
    28 feb 2015
    Berichten:
    44
    Wat regelt men eigenlijk met de secondary gain.
    Op max gain gaat mijn elevator max nose down tesamen met pos pitch
    Op 20%blijft mijn swach bijna level maar met pos pitch
    Waar stelt men de pitch in afzonderlijk in ??

    Dank filo
     
  12. Richardcj

    Richardcj

    Lid geworden:
    18 jul 2004
    Berichten:
    1.970
    Locatie:
    onder de ruik van amsterdam
    Heren

    Wordt deze controller nog naar tevredenheid gebruikt?
    Het topic hier is bijna dood evenals op helyfreak!
    Wat zijn de conclusies van deze controlleer?(hype?)

    Graag de pos en neg. reacties.

    Mvg Richard
     
  13. helihenk

    helihenk

    Lid geworden:
    4 apr 2004
    Berichten:
    447
    Locatie:
    Etten-Leur
    Blijft een goed systeem wat te weinig aandacht krijgt .
    Helaas komt de jeti - integratie niet van de grond , zoals wel beloofd .
    Vliegt geweldig , rescue is goed .
    Ik ben vanwege de jeti integratie over gestapt naar brain 2 .
     
  14. Richardcj

    Richardcj

    Lid geworden:
    18 jul 2004
    Berichten:
    1.970
    Locatie:
    onder de ruik van amsterdam
    @helihenk

    Jij had toch meerdere in gebruik?
    te koop?

    Mvg Richard
     
  15. helihenk

    helihenk

    Lid geworden:
    4 apr 2004
    Berichten:
    447
    Locatie:
    Etten-Leur
    Klopt ,
    Ik had er 8 in gebruik .
    Heb er nu nog 2 liggen die ik niet meer gebruik .
    Interesse ? Via pb aub .
    Henk
     
  16. Ralphie

    Ralphie

    Lid geworden:
    1 mei 2016
    Berichten:
    176
    Locatie:
    Rhoon
    Mocht er iemand interesse hebben in de Eznov... ik heb er 1 te koop.
    Graag bericht via PB.
     
  17. Helikapoter

    Helikapoter

    Lid geworden:
    11 mrt 2006
    Berichten:
    278
    Locatie:
    West-Friesland
    Ik had er een van Henk overgenomen en ben wat het vliegen betreft aangenaam verrast hoe goed dit systeem werkt, en de fijne vlieg eigenschappen (stukken beter dan de Beast naar mijn mening)
    Gelijk overmoedig hierdoor geworden en een beetje schade hierdoor opgelopen ( eigen schuld)
    Het enige punt van kritiek is dat de stekker verbindingen recht-op staan en dit met "dikke" Align stekkers slecht is weg te werken.
    Ook contact zoeken met de fabrikant is niet te doen , ze reageren nergens op ( mail)
    Als mn heli weer vliegklaar is gaan we het verder testen en instellen ,

    Arno:thumbsup:
     
    Ralphie vindt dit leuk.
  18. Richardcj

    Richardcj

    Lid geworden:
    18 jul 2004
    Berichten:
    1.970
    Locatie:
    onder de ruik van amsterdam
    Ik heb er een.....
    Ik wil er nog een,
    Iemand die er van af wilt?
    PB mij!!

    Mvg Richard
     
  19. Helikapoter

    Helikapoter

    Lid geworden:
    11 mrt 2006
    Berichten:
    278
    Locatie:
    West-Friesland
    Ik heb nu bij "world of heli " een Bluetooth moduul besteld wat geschikt zou moeten zijn om via je mobiel of tablet ( android) de Eznov neuron te programeren .
    Wel zo handig op het vliegveld :)

    Gr,Arno
     

Deel Deze Pagina