Flybarless Informatie

Discussie in 'Flybarless' gestart door DannyvG, 15 jul 2011.

  1. flipcros

    flipcros

    Lid geworden:
    17 okt 2012
    Berichten:
    8
    :help:Om het gemakkelijk te laten zien (volgens mij hé)
    zet je heli op tafel en houdt hem tegen aan z'n landingsgestel met je handen en laat hem dan gecontroleerd op toeren komen.
    Beweeg dan daarna de rechterstick (bij mode 2) en dan zie je het zelf wat er juist allemaal gebeurt...
    Ben zelf ook nog maar een leek maar zo zie je de theorie in de praktijk.
     
  2. DannyvG

    DannyvG

    Lid geworden:
    24 feb 2011
    Berichten:
    1.774
    Locatie:
    Breda
    NOOIT binnen de heli met bladen optoeren en zeker niet vasthouden.
    je kunt het net zo goed zien als de motor niet draait.
     
  3. jjdehaan

    jjdehaan

    Lid geworden:
    20 okt 2008
    Berichten:
    1.665
    Locatie:
    Oostvoorne,Zuid-Holland
    :rolleyes:moet je eens proberen met een 700size heli.

    Dan moet je je eigen opgeven bij funiest home video,dan zal ik zeker kijken;)
     
  4. Student

    Student Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 jan 2008
    Berichten:
    14.006
    Locatie:
    Rotterdam
    hmm.

    kun je meteen de muur rood oververven.

    tip:
    ABSOLUUT nooit een heli aan zijn landingsgestel op de grond houden...
    Zowieso een heli nooit vastbinden, kan hij niet tegen nl.

    Het enigste voordeel dat je hebt als je dat soort dingen doet, is dat je zeker weet dat het misgaat. en waarschijnlijk op korte termijn

    Een 600 is sterk genoeg om gewoon om te gaan als hij bij die actie halfgas draait, met alleen een handje om hem tegen te houden...
    en doorgaans is je arm niet lang genoeg om de rondspetterende onderdelen te missen
     
  5. gevaho

    gevaho

    Lid geworden:
    4 jan 2009
    Berichten:
    1.546
    Locatie:
    Den Bosch
    Ik denk dat je dan eerder in de film 'Face's of Death' komt als bij de funnie filmpjes ;)

    Ik toer mijn 600 wel eens op in de huiskamer maar dan wel zonder blades :p. Moet je mijn vriendin dan eens de kamer uit zien sprinten..!!!!!
     
  6. Student

    Student Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 jan 2008
    Berichten:
    14.006
    Locatie:
    Rotterdam
    Als ik mijn 600 op zou toeren in de woonkamer, zou het mistig worden :D
    Na twee tellen zou je elkaar niet meer kunnen zien, laat staan de motor afzetten
     
  7. Chopstick

    Chopstick

    Lid geworden:
    8 okt 2007
    Berichten:
    1.099
    Locatie:
    Heesch
    Dit is een redelijk oud draadje. Voor een sticky is het misschien wel de moeite om de meer recente FBL-systemen in post 1 toe te voegen.
    Brain, Skookum, Spartan en er zijn ook nog wel een stelletje meer, duur en goedkoop.
     
  8. Sven75

    Sven75

    Lid geworden:
    10 apr 2013
    Berichten:
    4.196
    Locatie:
    Deventer
    Om niet meteen een nieuw topic te openen,

    ik ben echt nog wat onbekend op het gebied van FBL systemen.

    Dus even heel simpel m'n eerste vraag:

    Ik ben nog aan het kijken naar of een BeastX of MSH Brain fbl unit voor m'n zomer projectje.
    Ik vlieg met een Devo10 zender en heb nu ook een losse ontvanger daarbij gekocht.

    Hoe sluit ik dit bijvoorbeeld aan?
    Ik zag bij de MSH en Beast X dat het bijv. compatible is met Spectrum / Futuba.
    Leuk, maar hoe werkt dat? ... en hoe doe ik dit met m'n walkera ontvanger?
     
  9. Student

    Student Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 jan 2008
    Berichten:
    14.006
    Locatie:
    Rotterdam
    Dat wisselt per systeem.

    Het lijkt raar, maar meestal hoort er zo'n dom boekje bij te zitten
    Daar hoort de manier van aansluiten in te staan.

    Ga er iig van uit dat de servo's etc gewoon aangesloten kunnen worden ;-)
     
  10. Sven75

    Sven75

    Lid geworden:
    10 apr 2013
    Berichten:
    4.196
    Locatie:
    Deventer
    dus of je een walkera ontvanger hebt / of spectrum of whatever, dat zou niet uit mogen maken?
     
  11. Student

    Student Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 jan 2008
    Berichten:
    14.006
    Locatie:
    Rotterdam
    Nope.

    Veel modules hebben draadjes meegeleverd, om de ontvanger door te koppelen met de unit. En de servo's gaan in de unit.
    Heb je spectrum, kun je bij sommige rechtstreeks satelieten in de unit doen, waardoor de ontvanger overbodig wordt.

    Even inlezen voor je iets koopt, doorgaans ben je er zo achter
     
  12. gevaho

    gevaho

    Lid geworden:
    4 jan 2009
    Berichten:
    1.546
    Locatie:
    Den Bosch
    bij alles systemen zitten de benodigde kabels bij.....

    Voordeel van spektrum je kan direct een sateliet aan je controler hangen, bij de beastx dmv een adapter kabel en bij de brain kan ie r direct in.

    Om jou devo systeem aan te sluiten heb je de bijgeleverde kabels nodig.

    Ik heb futaba S bus voordeel daarvan is dat er maar 1 kabel tussen de ontvanger en de fbl unit zit.

    ff het te koop forum in de gaten houden, beastx komt regelmatig voorbij.

    Verder is bij Rigidheli de MSH Brain in de aanbieding....ook het overwegen waard, kost wat meer maar wel een heel fijn systeem.
     
  13. Sven75

    Sven75

    Lid geworden:
    10 apr 2013
    Berichten:
    4.196
    Locatie:
    Deventer
    Oke dank heren. Duidelijk zo.

    Ja gerard, punie wees me er al op. Zag nml al een 2e hands beastx in de verkoop hoek staan. Maar de MSH lijkt me ook wel wat
     
  14. gevaho

    gevaho

    Lid geworden:
    4 jan 2009
    Berichten:
    1.546
    Locatie:
    Den Bosch
    ik heb ze alletwee , brain op de 6hv en de beast x op de warp.

    De beast x is maar wat beginners vriendelijk, erg makkelijk in setup.

    De brain stel je in met je laptop/pc of via bluetooth met android....

    Ik persoonlijk vind de brain fijner vliegen, meer tuning mogelijkheden, interne governor en self level functie. Het is een iets complexere unit en ook in setup wat ingewikkelder....maar met een basic setup heb je heli al voor 95% goed vliegen en de overige 5% laat zich makkelijke tunen als je je wat verdiept in de werking.
    Ook daar komt de software je tegemoet, bij elke functie zitten verklarende tekst ballonnen die je op weg helpen!!!

    Download ff de software, je kan deze in demo mode draaien heb je meteen een idee wat te verwachten.

    Brain software
     
  15. Sven75

    Sven75

    Lid geworden:
    10 apr 2013
    Berichten:
    4.196
    Locatie:
    Deventer
    uhm .. is ie er ook voor de mac ? :)

    Rigid heeft er inderdaad een goede aanbieding mee, en als ik zo ook de verhalen lees op Helifreak en van jullie, dan zou dat ook een uitstekende optie zijn.
     
  16. DannyvG

    DannyvG

    Lid geworden:
    24 feb 2011
    Berichten:
    1.774
    Locatie:
    Breda
    is dat wel de nieuwe versie met polarity protection bij rigidheli? anders moet je goed opletten als je de boel aansluit. gaat bij mij tot nog toe goed maar als je het een keer verkeerd aansluit is de brain kapot.
     
  17. chrisdv

    chrisdv

    Lid geworden:
    15 jan 2010
    Berichten:
    1.807
    Locatie:
    zuidwest friesland
    Die software is er enkel voor android en windows. Bij een v1 moet je er extra goed om denken dat je de kabel van de esc, bec of accu goed aansluit. Daarmee een foutje maken en bijvoorbeeld bruin en oranje verkeerd om betekent dat ie waarschijnlijk direct stuk is. Ikon idem How To tell The difference Between V1 and V2? - HeliFreak
     
  18. Sven75

    Sven75

    Lid geworden:
    10 apr 2013
    Berichten:
    4.196
    Locatie:
    Deventer
    oke thnx voor de tips.

    Tegen die tijd dat ik al 't materiaal heb zal ik waarschijnlijk wel een bouwverslagje starten.
    Gezien het ook m'n eerste grotere size heli word zijn tips en adviezen altijd welkom.
     
  19. lowbug

    lowbug

    Lid geworden:
    2 aug 2018
    Berichten:
    40
    Locatie:
    oudenaarde
    ik lees nergens het verschil tussen as symmetrische bladen en gewone -paddel bladen hier?
    en is het te herkennen aan ''de halve ronding v d bladen waar de rotorbladen aan bevestigd worden?
    kortom,hoe kan je ze herkennen als je er geen gegevens van hebt?

    alvast bedankt
     
  20. Student

    Student Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 jan 2008
    Berichten:
    14.006
    Locatie:
    Rotterdam
    op dit forum is het de gewoonte (en regel) om een vraag op 1 plek te stellen.
    zo voorkomen we versnippering van informatie, en hoeven raadgevers niet 10 topics bij te houden.
    ik heb een reactie gegeven op je topic, het is handig daar deze vraag verder te behandelen.
     

Deel Deze Pagina