Oproep Gebruik affiliate codes

Discussie in 'MBF Nieuws' gestart door Burp, 5 okt 2017.

 1. Justapoke

  Justapoke

  Lid geworden:
  9 dec 2012
  Berichten:
  576
  Het is een doorn in hun oog omdat ze spullen goedkoper aanbieden? Dat noemt men doorgaans gewoon concurrentie.
  Overigens heeft Hobbyking jaren lang een affiliate programma EN een buddycode systeem gehad. Sinds de nieuwe website is dit echter gestopt.
  Grappig dat dit hier ook nooit iemand opgevallen is.

  Met Youtube moet je echt veel hits hebben volgens mij indien je daar wat aan wil verdienen. Ook geen wonder dat er dus massaal affiliate links gebruikt worden.
  Kijk maar eens naar de grote RC kanalen met veel subscribers, en zie wat een sloot aan links er in een discription onder een video worden gepost. Plak eens .info achter een goo.gl of bit.ly link en je kan een indruk krijgen hoeveel hits ze genereren.

  Maar hoe je het ook wendt of keert, gebruikers zitten ondertussen wel op reviews en videos e.d. over onze geliefde rc spullen te wachten. Dat vind iedereen prachtig om te lezen en te zien. In het maken zit snel veel tijd, dus zo raar is het niet indien men daar iets voor terug krijgt. Ga je dus alles compleet verbieden, dan denk ik dat op termijn ook dit forum een stuk minder traffic gaat genereren. Met als resultaat ook minder reclame inkomsten...

  Het gevaar zit natuurlijk wel in het feit dat men dingen lukraak aan gaan prijzen, en zaken mooier voorstellen als ze zijn. Maar dit soort figuren vallen op den duur toch door de mand, zeker op een forum want men kan daar publiek ter verantwoording worden geroepen. Het is dus eigenlijk zelfgenererend of hoe noem je zoiets.. Bij Youtube heb je het probleem dat kritiek gewoon door de eigenaar verwijderd kan worden.

  Jammer dus dat er b.v. een aantal posts van mij verwijderd zijn, er stond toch waardevolle informatie in voor andere gebruikers. Dat ik daar een grijpstuiver voor terug kreeg (zoveel traffic genereer je hier nu ook weer niet) is echt geen ramp. De (ondoordachte) reactie van de moderators is voornamelijk omdat men hun eigen inkomsten in gevaar zien komen hierdoor.

  Dit forum valt nog al onder invloed van "commerciele of financiele zaken" want wij als gebruikers mogen niet eens een winkelbespreking houden. Alles om de adverteerders te vriend te houden.

  Als vervolgens de gebruikers die hier daadwerkelijk de problemen op lossen (zonder ons immers geen forum) er een klein graantje van mee kunnen pikken, en dat terug kunnen stoppen in hun hobby... dan is dat weer meteen verboden.

  Misschien moet MBF zich eens wat meer in de affiliate mogelijkheden gaan verdiepen, daar zelf een graantje van mee pikken en bijvoorbeeld wat gebruikers voor het forum zelf te laten reviewen ofzo, of iets als producten van de maand o.i.d. en dit soort dingen in de highlights zetten.

  Zo maar wat gedachten, zoals ik al eerder aangaf staat het internet bol van affiliate, Tweakers.net doet het al jaren via hun Pricewatch, sites als Kieskeurig, BOL.com en weet ik veel wat nog meer allemaal.. het hangt allemaal van affiliate aan elkaar.
   
  Laatst bewerkt: 6 okt 2017
 2. prop-er

  prop-er

  Lid geworden:
  18 sep 2004
  Berichten:
  4.844
  Locatie:
  Moordrecht
  Je vergeet mij.
   
 3. Justapoke

  Justapoke

  Lid geworden:
  9 dec 2012
  Berichten:
  576
 4. Baggeraar

  Baggeraar

  Lid geworden:
  31 jan 2010
  Berichten:
  15.521
  Locatie:
  H&NF
  Over het algemeen zitten hier goedwillende modelbouwers en niet mensen die weer ergens een kans zien om geld te verdienen.
  Die mensen weten helemaal niet wat er kan en gebeurt, laat staan dat ze er over gaan "klagen".

  Jouw bericht 23 slaat ook weer nergens op.
  Zonder tekst/uitleg een link plaatsen.
  Je verplicht anderen dus weer op die link te klikken (en dat doet de domme mens want die "wil alles zien en weten") en jij hebt je kliks weer.


  en hoeveel is dat dan?
   
 5. Baggeraar

  Baggeraar

  Lid geworden:
  31 jan 2010
  Berichten:
  15.521
  Locatie:
  H&NF
  Nee.
  Ik heb je zeer bewust niet genoemd.
  Je verwijst naar "een eigen site" (?, kan ik niet zien want flash is nodig en daarvan vindt mijn imac met safari het niet de moeite om dat te openen en kan ik dus niet eens zien), waar je iets gratis aanbiedt.
  Dat is heel wat anders dan naar een ander RC-forum verwijzen om vervolgens reclame te gaan maken voor iets waarvoor jij dus geld ontvangt.
   
 6. brutus

  brutus Forum veteraan

  Lid geworden:
  18 nov 2008
  Berichten:
  22.563
  Locatie:
  Oldeberkoop
  Nu ben ik natuurlijk nogal dom.... Véél dommer dan jij.

  Maar ZOU het zo kunnen zijn... hééél mischien.... dat winkelbesprekingen uitsluitend verboden zijn, omdat lang niet alle winkeliers ook forum gebruikers danwel adverteerders zijn, en vanwege die redenen het principe "hoor en wederhoor" niet gegarandeerd kan worden?

  En dat het beheer daarom gezegd heeft: of de besproken winkelier nu adverteerder is of niet: gelijke monikken gelijke kappen, ALLE winkelbesprekingen zijn verboden, óók de positieve....

  Want DAT is volgens mij de werkelijke reden achter het verbod....

  Vergeef me mijn sarcasme, het dient alleen maar om het sarcastische "alles om de adverteerder te vriend te houden" te neutraliseren....

  Voor wat het waard is: ik ben ooit ook op de vingers getikt omdat ik zelfgemaakte spulletjes verkocht (totale opbrengst van het hele project mischien 75 euro, totale investering ver in de 200) omdat het commerciëel zou zijn.
  Ik vond het niet leuk, maar zo zijn wel de regels: ik verkocht geen tweedehands ding eenmalig, ik maakte dingetjes "in serie". En dat mag niet. Punt! Balen voor mij, maar (achteraf gezien) wél terecht.
   
 7. HeliKoper

  HeliKoper

  Lid geworden:
  19 okt 2006
  Berichten:
  1.414
  Locatie:
  Guinea-Fowl-City
  Nu begrijp ik ook waarom "iemand die regelmatig review-video's plaatst" met droge ogen durft te beweren dat hij aan de video's vrijwel niks verdient. Het geld zit in de links.

  Niks mis met geld verdienen, maar het corrumpeert natuurlijk wel. Je bijt zelden in de hand die je uitbetaalt.
   
  mig 3 vindt dit leuk.
 8. Justapoke

  Justapoke

  Lid geworden:
  9 dec 2012
  Berichten:
  576
  Je denkt dat ik geen goedwillende modelbouwer ben?

  Voor mij is het niet "weer ergens een kans zien om geld te verdienen" maar meer een experiment. Info en links plaatsen deed ik toch al zolang ik op het forum zit. Wat code er achter plakken is dan snel gedaan.

  Anders zou ik hier niet eens reageren. De lieden die hier enkel posten om links te posten zal je hier denk ik niet zien.

  Geen humor? Ik heb helemaal niks aan die klik. Verkorte links zijn al zo oud als het internet, dat je nu opeens denkt dat er meteen iets achter zit..

  Dat hangt er van af. Als jij b.v. op een link van mij klikt naar een product van 1 euro, en daadwerkelijk het product koopt krijg ik 4% van die 1 Euro.
  Indien je niks koopt krijg ik niks, indien je voordat je de bestelling afrond op iemand anders link klikt (en die kans is nog al groot tegenwoordig) krijg ik ook niks. En die 4 cent krijg ik pas weer na een maand, jij kan immers misschien de order cancelen, terugsturen of reclameren etc. Na die wachtperiode krijg ik dus pas die 4 cent op mijn balans, en dit gebruik ik dan vervolgens weer als korting voor een eigen bestelling.
   
  Laatst bewerkt: 6 okt 2017
 9. Justapoke

  Justapoke

  Lid geworden:
  9 dec 2012
  Berichten:
  576
  En dan zijn er ook nog de grote jongens die hun viewers met droge ogen vragen om geld te sturen via patreon.. en mensen doen dat nog ook :D
   
 10. Roelof

  Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

  Lid geworden:
  20 aug 2003
  Berichten:
  28.229
  Locatie:
  Sassenheim
  Goedkope loonlanden met een lage economie en minder regels rondom gezondheid en veiligheid kan niemand mee concureren, maar dat is een andere discussie. Het verbiedt niemand om een link te plaatsen met het doel iemand te helpen of een product onder de aandacht te brengen. Het gevaar zit in winkeliers die graag naar hun eigen winkel linken en meer doen dan nodig is of in dit geval dat men er voor betaalt wordt.


  Nou ja.... Bangood kent dus voor deze dienst vanuit de users ook het geven van kortingen en gratis samples. Als je alle beetjes bij elkaar telt maakt dat je hobby wel weer een stukje goedkoper. En ik geloof graag dat veel van dit soort "reviews" gewoon weer doorverkocht worden want anders zou het bij sommige mensen al aardig vol in huis zijn......
   
 11. mig 3

  mig 3

  Lid geworden:
  26 apr 2012
  Berichten:
  1.639
  Ik heb nog steeds niet op het linkje van post 23 geklikt.:stout:

  Ben wel nieuwsgierig.......

  :)
   
 12. HeliKoper

  HeliKoper

  Lid geworden:
  19 okt 2006
  Berichten:
  1.414
  Locatie:
  Guinea-Fowl-City
  Ik wel...was een levensveranderende ervaring :)
   
  mig 3 vindt dit leuk.
 13. Justapoke

  Justapoke

  Lid geworden:
  9 dec 2012
  Berichten:
  576
  Ik stel er toch mijn vraagtekens bij.

  Gisteren kreeg ik van beheer een bericht met naast de opmerking over affiliate links ik veel spullen van BG zat te "pluggen" en dat dat niet de bedoeling was: sponsoren betalen om reclame te maken.

  Ik post hier niet om banggood te pluggen, ik post hier over zaken die mijn interesse hebben. Dat o.a. Banggood momenteel gewoon één van de meest interessante aanbieders is, en daardoor vaak ter sprake komt daar kan ik verder ook niks aan doen.

  Ik zie geen enkele reden waarom deze draad op slot is gezet.

  Ik had dat betreffende review graag nog eens met een vervolg af gemaakt. Als ik enkel had gepost om te "pluggen" had ik wel direct met een compleet lulverhaal het afgemaakt. Het is gewoon een interessant vliegtuig voor mij, of het nou van jantje of pietje af komt maakt voor mij niet uit.

  Als ik het voor het geld doe ga ik wel van die speelgoed quadcopters e.d. "reviewen", daar zit volgens mij het geld.
   
  Laatst bewerkt: 6 okt 2017
 14. Justapoke

  Justapoke

  Lid geworden:
  9 dec 2012
  Berichten:
  576
  Zoals ik al eerder gepost heb: zet .info achter de link en je kan veilig kijken.
   
  ron van sommeren vindt dit leuk.
 15. Baggeraar

  Baggeraar

  Lid geworden:
  31 jan 2010
  Berichten:
  15.521
  Locatie:
  H&NF
  Houd nou toch op.
  (iets met wir haben es nicht gewust..........)
  Dat draadje over die mini woep staat bol van de onzinnige berichten van jou met kortingcodes en acties en aanbiedingen en nu nog goedkoper en nog beter en ik zou toch kiezen voor bla bla.
  3 links in 1 kort bericht, zonder uitleg, dus iedereen moet er op klikken om te zien waarover het gaat.
  Ik heb die koop-vliegrommel normaal niet in beeld, want dat is geen modelbouw dat is modelkoop en heeft niets te maken met handarbeid, vindingrijkheid en volhouden om toch iets te presteren.
  Door dit draadje ben ik maar eens gaan kijken waar het allemaal om ging en zag dus die forumvervuiling.
  Ik ben blij dat "het beheer" hier wat aan doet.
  Er zijn meerdere zaken die niet door de beugel kunnen, maar als er er net even wat anders tegenaan kijkt (en dat doet het beheer soms) laten ze het wel staan.
   
 16. Justapoke

  Justapoke

  Lid geworden:
  9 dec 2012
  Berichten:
  576
  Dat jij de waarde van die "mini woep" niet snapt daar kan ik ook niets aan doen.

  Schoenmaker blijf bij je leest, of bootjes in dit geval.
   
 17. Baggeraar

  Baggeraar

  Lid geworden:
  31 jan 2010
  Berichten:
  15.521
  Locatie:
  H&NF
  Is je goed recht.
  Stel ik maak jou helemaal zwart op een ander forum en andere forummers komen dan hier tegen anderen vertellen dat die justaprick een zak is en de boel belazert, vervolgens komen weer anderen die op hun beurt op een ander forum hetzelfde doen. Binnen de kortste keren verkoop je niets meer en ga je failliet.
  Alleen maar omdat er mogelijk één klant zelf een fout heeft gemaakt en een houten bouwmodel heeft besteld ipv een plastic rtr model. Het lag dan aan de klant en niet aan jouw winkel.
  Jij kan je dan niet op het eerste forum gaan verdedigen omdat je simpelweg niet weet waar er wat gepost wordt over jou.

  Ben je dan nog steeds VOOR eenzijdige winkelbesprekingen?
   
 18. Justapoke

  Justapoke

  Lid geworden:
  9 dec 2012
  Berichten:
  576
  justaprick? Ga fijn met je suffe bootjes varen!
   
 19. Baggeraar

  Baggeraar

  Lid geworden:
  31 jan 2010
  Berichten:
  15.521
  Locatie:
  H&NF
  popcorn en cola er bij?

  lastig hè, die automatische woordaanvulling.
   
 20. Burp

  Burp Administrator Moderator team Forum veteraan

  Lid geworden:
  30 jan 2005
  Berichten:
  14.212
  Locatie:
  Zaandam
  Het gaat allemaal niet om wat je kan omzeilen of niet. Als je daarmee bezig bent, ben je dus bewust bezig om de geldende regels te omzeilen. Als er dan tegen wordt opgetreden is het opeens huilen. Doelbewust met drank op rijden kan ook. Zolang je niet gepakt wordt kom je ermee weg maar is het daarom maar toegestaan?

  De regels zijn niet altijd kneppelhard en een leidraad om te modereren.

  Heb je ze wel gelezen?

  Nogmaals, het is niet toegestaan, welke reden er ook wordt bedacht. <-- punt

  Dat het "overal" gebeurd hebben we niets mee te maken. Hier is het een technisch forum. En missen we wel eens wat? Zeker. Elke link controleren is geen doen. Maar als we dan controleren en handhaven moet je je verlies maar accepteren. Gegokt en verloren noem ik dat dan. Bewust de regels omzeilen kan minder prettige gevolgen hebben. Maar ik hoop dat iedereen zijn gezonde verstand gebruikt en de regels naleeft zoals uitgelegd.
   
  ron van sommeren vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina