Gimbal board

Discussie in 'Multicopters electronica' gestart door ronald123456789, 18 apr 2015.

  1. ronald123456789

    ronald123456789

    Lid geworden:
    27 jul 2010
    Berichten:
    128
    Locatie:
    groningen
    Ik heb een rctimer gimbal op me flamewheel 550 zitten hier heb ik een hobbyking control board zitten gimbal werkt prima maar wil hem eigenlijk kennen bedienen met me zender. Heeft iemand een idee of dit mogelijk is met dit type board.

    Zou hem eventueel op me naza v2 willen aansluiten.

    2-Axis Brushless Camera Gimbal Stabilization Control Board w/IMU

    [​IMG]

    Gr ronald
     
  2. Schiksie

    Schiksie

    Lid geworden:
    26 jul 2012
    Berichten:
    3.206
    Locatie:
    Elst( Gelderland)
  3. Dirk W

    Dirk W

    Lid geworden:
    16 dec 2004
    Berichten:
    344
    Locatie:
    Beveren-Waas belgiƫ
  4. Schiksie

    Schiksie

    Lid geworden:
    26 jul 2012
    Berichten:
    3.206
    Locatie:
    Elst( Gelderland)
  5. ronald123456789

    ronald123456789

    Lid geworden:
    27 jul 2010
    Berichten:
    128
    Locatie:
    groningen
    ja heb het gezien en ook aangesloten alleen als ik de gimbal aanzet zonder deze aan te sluiten op de naza werkt hij gewoon.
    Zet ik dan de boel uit en sluit ik de gimbal aan op de naza werkt de gimbal niet meer???
     
  6. Schiksie

    Schiksie

    Lid geworden:
    26 jul 2012
    Berichten:
    3.206
    Locatie:
    Elst( Gelderland)
    Ik heb zelf nog niet veel ervaring met het aansluiten va nde gimbal op een Naza, ik sluit ze zelf altijd direct op de ontvanger aan. Werkt dat bij jou wel ?
     
  7. ronald123456789

    ronald123456789

    Lid geworden:
    27 jul 2010
    Berichten:
    128
    Locatie:
    groningen
    Geen idee of dat werkt ik heb geen kanalen meer vrij in me ontvanger ( werkt zeker alleen met een sbus ontvanger.)

    Gr ronald
     
  8. Qwerc

    Qwerc

    Lid geworden:
    20 nov 2014
    Berichten:
    247
    Locatie:
    Dordrecht
    Gimbal.jpg

    NAZA V2 GimBal aansluiten op NAZA -F1 en F2 resp Roll en Pitch van je GimBal (A1 , A2 zie boven)
    Slechts twee draadjes dus en voor de zekerheid een "min" ( dus eigenlijk 3 draadjes)
     
    Laatst bewerkt: 12 mei 2015
  9. ronald123456789

    ronald123456789

    Lid geworden:
    27 jul 2010
    Berichten:
    128
    Locatie:
    groningen
    Maar kan ik de servo motoren zo in de f1 en f2 poort doen ?
     
  10. Qwerc

    Qwerc

    Lid geworden:
    20 nov 2014
    Berichten:
    247
    Locatie:
    Dordrecht
    Nee de twee motoren van je Gimbal moet je aansluiten op je Controller, links op het plaatje.
    Mptor Pitch en Motor Roll
    Je hoeft de controller van je Gimbal alleen aan je NAZA aan te sluiten als je hem ook wil besturen.
    Dus omhoog - beneden en Horizontale as. (Roll)
     
  11. ronald123456789

    ronald123456789

    Lid geworden:
    27 jul 2010
    Berichten:
    128
    Locatie:
    groningen
    Ja je bedoelt de A1 en A2 en grd dat aansluiten op de naza f1 en f2. Alleen heb ik daar een vraag over als ik op de grd en A1 me multimeter zet meet ik 4.9 volt is dit goed ??

    Gr ronald
     
  12. Qwerc

    Qwerc

    Lid geworden:
    20 nov 2014
    Berichten:
    247
    Locatie:
    Dordrecht
    Das een lang verhaal, ik heb het nooit gemeten maar.. A1 is een input.
    En die wordt waarschijnlijk hoog gehouden door een pull up weerstand.
    Dus ja dat zal goed zijn.
    Op A1 en A2 komen van uit de NAZA pulsen, en deze schakelen naar de gnd (min)
    Vraag me af waarom je dit gemeten hebt, maar goed het klopt dus wel.
    Gewoon aansluiten en GO
     
    Laatst bewerkt: 13 mei 2015
  13. ronald123456789

    ronald123456789

    Lid geworden:
    27 jul 2010
    Berichten:
    128
    Locatie:
    groningen
    Ja ik heb eigelijk geen idee waarom ik dit hebt gemeten ik wil niks stuk maken (heb al een keer een gopro gesloopt) en ben sinds dien beetje voorzichtig met dingen aansluiten..

    Gr ronald
     

Deel Deze Pagina