Botter zei:
@ Roel: Leuke humor hebben ze daar aan de andere kant van het veluwemeer :lol: :lol: Kon er wel om laggen trouwens :lol:
Altijd tot je dienst... Belangrijkste is inderdaad meten. Goed en nauwkeurig meten. Klein beginnen, passen, vijlen, passen, vijlen, meten, passen, vijlen, meten, passen....enz enz.
Als je uiteindelijk de gaten naar je zin hebt en je zet de straalbuis er in om te lijmen, en je weet zeker dat hij goed zit:
Tip 'm aan weerskanten even vast met een paar drupjes secondenlijm en ga dan pas lijmen met 2-componentenlijm of Stabilet of zo. Dan kan de handel rustig en onbeweeglijk drogen.
Als je aan de achterkant van de boegschroefopeningen zo'n mooie vloeiende overgang in de romp wilt hebben, moet je daar (aan de binnenzijde en vóór het plaatsen van de boegschroef!!) een paar plaatjes ABS plakken, zodat de scheepshuid daar dikker is dan elders. Op die manier kan je die overgang mooi vloeiend schuren, zonder dat je bang hoeft te zijn dat er lekkage optreedt.
Testen op waterdichtheid: Zet je romp op een droge ondergrond (bijvoorbeeld stoeptegels) met het achterschip omhoog en giet water in het voorschip. Niet te weinig: de boegschroef mag een behoorlijk stuk onder water staan! Als er lekkage is, zie je water op de tegels verschijnen. Eventueel een kleurstofje aan het water toevoegen (beetje waterverf of zo) om de plaats van het lek exact te bepalen. Die markeren, water uit de boot gieten of zuigen, na droging het lek dichten en de operatie herhalen.
Succes...