Hulp gevraagd

Discussie in 'Algemeen auto's' gestart door Cainnech, 27 nov 2019.

 1. Cainnech

  Cainnech

  Lid geworden:
  27 nov 2019
  Berichten:
  1
  Locatie:
  Gent
  Hallo iedereen,
  Ik ben niet echt een modelbouwer, ook al spreekt het me wel aan, maar de tijd ontbreekt me ervoor.

  Elk jaar organiseren we in mijn buurt een zogenaamd buurtspektakel. Een evenement waarop de hele buurt is uitgenodigd en bij uitbreiding het hele dorp. Dit jaar willen we een lichtspektakel doen in het nabijgelegen bos.
  Hierbij willen we graag een aantal dingen laten voorbijvliegen tussen de bomen op een veilige afstand van het publiek.
  Ik zou dus een dolly over een staalkabel willen laten rijden met daaronder een decorstuk aan. Het geheel zal zo'n 6kg wegen.

  Ik weet ongeveer wat ik moet bouwen en wat ik nodig heb en heb al een aantal tekeningen, alleen het electro-gedeelte, daar ben ik niet zo in thuis. Maar het principe is gelijkaardig aan dat van een RC auto, alleen rijdt de dolly hier over een staalkabel en rijdt die enkel vooruit en achteruit.

  Dus ik ben op zoek naar iemand die me wat kan helpen met de electronica, dwz de remote controller, de sturing van de motor en eventueel de overbrenging van de motor op de wieltjes.

  Ik heb geen groot budget, maar ik kan gerust wel wat opzijzetten voor een bereidwillige medemens die kan helpen, dus die hoeft het niet voor niets te doen.

  Is hier zo iemand aanwezig met wat ervaring die me hiermee kan helpen in December?
   
 2. Roelof

  Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

  Lid geworden:
  20 aug 2003
  Berichten:
  27.708
  Locatie:
  Sassenheim
  Wat je nodig zult hebben is een zender/ontvanger set een ESC, een motor en een accu.

  Als zenderset kan je rond kijken naar een GT2 model, deze worden voor 20 tot 30 euro onder div merken aangeboden.
  Een ESC (electronic speed control) is nodig om een motor te regelen. Hij moet wel een vooruit en een achteruit ondersteunen zodat je heen en weer kunt, veel standaard auto ESC's kunnen dit wel. De ESC is ook in staat om de ontvanger te voeden vanuit de aandrijf accu.

  Als motor moet je denk ik kijken naar een zgn geared motor. Dit zijn motoren met opgebouwde vertragingskasten en komen in diverse spanningen, meest gunstige is om voor een 6v te gaan die ook wel wat meer spanning aan kunnen. Deze motoren zijn veela brushed en dien je ook een brushed ESC te nemen zoals een Hobbywing Quickrun.
  Even bekijken welke snelheid je nodig hebt en dat dmv het wiel en een eventuele aandrijving terug rekenen naar een toerental wat nodig is, deze geared motoren komen met div. vertragingen.

  Als accu gewoon een standaard auto accu van 7.2v (NiMh) of 7.4v (LiPo) met een bijpassende lader.

  Dit is allemaal redelijk plug and play, kan niet missen als je de manuals volgt. Je zult hooguit een andere connector aan accu of ESC moeten zetten en wat draden aan de motor solderen.
   

Deel Deze Pagina