newbie; zei:
Dit deksel krijg ik niet "voorzichtig" open.
Moet men dit draaien of gewoon met een schroevendraaier eruit halen.???
Hmmm.... Da's niet zo slim van de vorige eigenaar. Af en toe is het toch wel eens handig om bij je roerkoning en de aansturing daarvan te kunnen, al is het maar om nieuw vet in de koker van de roerkoning te doen.

"Normaal" druk je dat ronde deksel dicht, verder niets. Er zit een rubber ring in die alle water buiten houdt. Hoeft niet gelijmd te worden. Nu is het maar de vraag welke lijm de vorige eigenaar gebruikt heeft om de zaak vast te lijmen. Als dat secondenlijm is, kan je proberen om de zaak een aantal uren nat te houden door er een natte doek of tissue op te leggen. Die moet dan wel nat blijven! (De meeste soorten secondenlijm kunnen niet zo goed tegen water)
Als hij er plasticlijm voor heeft gebruikt ben je de sigaar; dat spul lost het plastic deels op en "smelt" weer aaneen.
Als hij er Stabilit o.i.d. voor heeft gebruikt: dat kan je door mechanische kracht over het algemeen wel loswrikken (Schroevendraaier onder de lipjes en voorzichtig wrikken)
De opmerking van de vorige eigenaar dat servo's "levenslang meegaan" klopt. Het is alleen de vraag: wat voor leven. Als dat het leven van een ééndagsvlieg is, heb je een probleem: dat duurt maar één dag.
Servo's gaan geen (mensen)leven lang mee. Ook Hitec servo's niet.
Het zijn mechanische/elektronische dingen en die slijten. Zeer zeker in een zeilmodel, waar ze best klappen krijgen. In mijn Seawind zit nu, na 10 jaar, de 2e set servo's. De eerste set heb ik na 6 jaar moeten vervangen; de tandwielen van de schootservo hadden wat minder tandjes. De roerservo heb ik toen gelijk maar meegenomen, en na opening vertoonde ook die tandwieltjes behoorlijke sporen van slijtage.
Het "loosgat" zou ik openmaken en voorlopig even met goed plakband aftapen. Altijd makkelijk als je water aan boord krijgt.
Ik zie hier 4 snoeren uitkomen.
heb maar 2 servo's.
2 snoeren met 3 draden (voor de servo's)
en 2 snoeren met maar 2 draden (man + vrouwtje)(vermoedelijk gaan die naar de aan/uit knop ??)(zal tss de ontvanger en de batterij in staan )
De twee snoeren met alleen + en - gaan naar de aan/uit schakelaar. Aan de ene kant steek je die in je ontvanger, de andere kant in je accupack.
ps :moet ik nog ergens op letten voordat ik met deze boot voor de eerste keer ga zeilen. (behalve dat ze natuurlijk waterdicht moet zijn

)
a) ga de eerste keer varen met een rustig briesje. Dan heb je alle tijd en gelegenheid om je Seawind te leren kennen. Ze is een snelle zeiler die behoorlijk wat wind kan hebben.
b) Niet meteen een uur achter elkaar zeilen, ook niet als het goed gaat. Als je lekkage hebt, staan je servo's voor je het weet met de voetjes in het water en dan zijn ze vaak overleden. Tien minuten zeilen en op de kant. Boot open, inspectie. Geen water? Mooi, dan de handel weer dicht en een kwartiertje zeilen. Weer inspectie. Als je haar een paar keer (aan de wind)goed op haar kant heb gekregen weer inspectie.
c) neem wat gereedschap mee: tangetje, schroevendraaierset, secondenlijm, extra draad voor de verstaging en een ouwe injectiespuit en tissues om eventueel lekwater uit je model te zuigen.
Als alles werkt zoals jij wilt, kan je met de Seawind heel wat leuke uren aan de waterkant doorbrengen. Ze is een uitstekende, snelle zeiler die tot windkracht 4 kan hebben. Daarboven gaat ze (voor de wind) duiken. Ik heb het meerdere keren gehad dat ik alleen nog maar de mast zag en de romp compleet onder water voer...

Geen probleem, mijn SW is perfect waterdicht...