Leapfrog 3D on tour.. Vervolg

Ziet er zeker ok uit voor het formaat van 2x2 cm (buste zelf is iets groter maar dan nog) Laaghoogte is 0.2 en materiaal ABS (nozzle 0.35)

@ Robert, wat is het probleem? Ik heb dezelfde machine en ook problemen daarmee gehad. Misschien kan ik helpen? (mijn problemen zijn destijds goed opgelost in overleg met Leapfrog)
 
Paar dingen om op te letten:
- Het voedings slangetje goed rechtophouden als je hem er het laatste stukje doorheen drukt (de nippel) daar blijft ie soms bij mij ook hangen als ik er ee nandere draad in druk
- Daarna tegen het raderwieltje aandrukken en dan via de pc op "extrude" drukken om hem er doorheen te trekken

Dat zou moeten werken. Anders kan het zijn dat het geleidewieltje er te strak tegenaan zit, veel meer kan er bij die dingen niet tegenwerken
 
Om even verder over 3D-printers te praten :
Mijn kameraad heeft er ook 1 staan, geen Leapfrog trouwens.
Inelkgeval heeft hij wat problemen met het PLA spul, dat het niet goed smelt ofzo, of dat het klontert ( iets met tempratuur te maken ).
Aan de andere kant dat ABS spul is weer giftig, en stinkt.
PLA = biologies afbreekbaar.

Beide dampen zijn niet geweldig. Je moet niet met PLA gaan printen omdat je denkt dat het 'gezonder is'.

Het antwoord mbt. het PLA printen, als je bv. een J-Head gebruikt, kun je een 'fanshroud' printen die ervoor zorgt dat de bovenkant van de kop wordt gekoeld met een fan.

PLA smelt sneller en heeft de neiging dan in het bovenste stuk van de kop al te smelten, en dan verderop te verstoppen. Dat, of het smelt niet genoeg. Dit is dus op te lossen door het 1e stukje van de kop te koelen.

Dat is ook de reden waarom het J-Head in de laatste uitvoeringen bovenaan ribbels heeft; om de koeling te verbeteren. Hetzelfde zie je ook bij de iteraties van de Budaschnozzle; deze is ook van glad naar 'geribbeld' gegaan.

Met die aanpassingen is PLA gewoon goed te printen.

In mijn kameraad zijn ding gaan spagetti slierten, je hebt ze ook met balletjes, of met poeder ( stoffig ).

Die slierten heet filament en is gewoon dun kunstof draad. Dat smelt je en vervolgens trek je er lijntjes mee. Duurdere printers kunnen 'pellets' in; balletjes van dezelfde kunstof. Die printers smelten en 'extruden' dit zelf tot het eerder genoemde filament.

Je kunt ook zelf een extruder bouwen daarvoor, scheelt in de kosten van het filament. Je koopt dan pellets (goedkoper) en maakt daar zelf filament van.

Als laatste zijn er ook printers die werken met een vloeistofbad en bv. uv-licht. Deze geven de fijnste resultaten, en het printen ziet er ook stoer uit, zijn beter in 'bridging', etc, maar ook fors duurder. De goedkoopste kit komt al op ca. 3500 euro.

De leapfrog is een variatie op het algemeen heersende thema; een filamentprinter. Wel met een grote build-size, maar verder een vrij 'normale' printer.
 
leapfrog eerste test dag

vandaag printer geinstalleerd en een klein onderdeel geprint

een houder voor aa batterij .fijn maar mooi geprint

morgen verder testen
 
Leapfrog 3D not on tour?

*blaast even het virtuele stof van het topic af*

Heren,

Zijn er nu al plannen gemaakt voor de Leapfrog en wanneer hij naar wie gaat? Het is zonde als zo'n mooi initiatief doodbloedt simpelweg doordat niemand tijd heeft/neemt om er wat van/mee te maken!
 
Is er ooit nog iets van dit project terechtkomen? Ik kan me niet herinneren ooit gelezen te hebben dat iemand van het forum er mee bezig is geweest. Zelfs op vragen als dit wordt niet meer gereageerd (zie mijn voorganger)
 
jammer . . . . ik denk dat het forum beheer op vakantie is :) Op de startpagina staat ook nog steeds de introductiedag pylon racen van 3 mei ! dat is al even voorbij. . .

Cheers,

Bart
 
Wat is het hier stil, Ik heb deze printer (van de tour) niet in mijn bezit of in bezit gehad maar ik heb zelf wel een dual extruder.

Mijn ervaring kan ik wel kort samenvatten (en uitgebreider als het gewenst is)

Positief
+ Mooie afwerking
+ Kogelomloop geleiding/aandrijving van de Zas (geeft mooie strakke en accurate Hoogte)
+ 2 extruders
+ Word geleverd met een versie van repetier host waar eigenlijk alle instellingen al voor je gedaan zijn

Verbeter punten
- Heb veel problemen gehad met de eerste die ik ontvangen heb, daar was zoveel mee mis dat ze (positief) hem vlot vervangen voor me hebben. Dus hoewel dat een slechte eerste indruk gaf hebben ze het netjes opgelost.
-Hij is bij lange na niet zo "ready to fly" als gesuggereerd word. Zowel in instellingen als mechanisch moest er nog aardig wat gesleuteld worden.
-De grote kop belemmerd het zicht op het werkstuk (is een detail maar ik vind het zelf wel leuk om het printen te zien dus is het jammer dat er zo'n grote kop de hele tijd voor hangt)

Ik heb een paar maanden geleden dit toestel gekocht, met de verwachting dat het kant en klaar printen zou zijn. Dat is helaas niet het geval gebleken maar ik moet er wel bij zeggen dat ik niet verwacht dat dat bij andere printers wel zo zal zijn. De prints komen er netjes van af, mooi strak en hij print mooi vlot.

Een paar foto's van het toestel zonder zijkappen:

Printer:
14610850982_60c555f16d_k.jpg

14424754410_22d19eca7a_k.jpg


Extruder:
14424778928_fab2acb38a_k.jpg

14424813369_3d4d68c559_k.jpg


Filament:
14631396613_f089082fa1_k.jpg

14424813629_86163d2db5_k.jpg


Ik ga hem zelf overigens verkopen, niet omdat hij slecht print ofzo, ik vind het gewoon leuk om er zelf een te maken.
 
Back
Top