lineaire servo

Discussie in 'Duikboten' gestart door raalst, 7 okt 2007.

  1. raalst

    raalst

    Lid geworden:
    16 mei 2005
    Berichten:
    1.060
    Locatie:
    onder water
    allemaal,

    Ik heb een nieuw soort servo gevonden die het armpje heen en weer schuift, ipv
    ronddraait.
    volgens mij spaart dat ruimte.
    armpje beweegt 2 cm, max kracht 15N (1,5 kilo). stroomvrbruik als een normale servo.

    helaas is het ding niet direct inzetbaar voor R/C, daarvoor moet de fabrikant er
    aanpassingen aan plegen.
    Dat doet íe alleen als er iemand een grote stapel afneemt. Dus kan je beter een
    leverancier vinden dan individueel het ding proberen te kopen.

    vraag aan U dus : zou U dit dingetje kopen als het uiteindelijk 70 euro zou kosten ?

    [​IMG]
     
  2. robert14

    robert14 Forum veteraan

    Lid geworden:
    26 mrt 2006
    Berichten:
    5.709
    Locatie:
    Warffum
    uhh, ik denk het niet, bij www.bidproduct.com heb je al voor 3 dollar een servo met 1.6kg
     
  3. Mustang64

    Mustang64

    Lid geworden:
    7 dec 2006
    Berichten:
    1.145
    Locatie:
    Capelle a/d IJssel
    Ik vind het aardig aan de prijs, maar je zal het maar nodig hebben... :roll:

    Groeten,

    Joris
     
  4. Adam

    Adam

    Lid geworden:
    12 sep 2003
    Berichten:
    3.478
    Locatie:
    Monster
    Maar geen lineair servo :nooo:

    Op zich zou het voor sommige functies handig zijn als er nog lineair servo's zouden zijn, maar € 70,= vind ik een beetje teveel van het goede. :cry:
     
  5. vir niks ni bang ni boot

    vir niks ni bang ni boot In Memoriam

    Lid geworden:
    14 jan 2005
    Berichten:
    222
    Locatie:
    pingjum-friesland
    hoi
    voor een paar euro's kan je een standaard servo ombouwen naar een liniair en met meer uitslag.
    groeten fred
     
  6. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.562
    Locatie:
    As,België
    hallo

    lekker prijsje

    en ik heb er nog een paar van liggen (die oude dan)
    is een goede servo om je voorste duikroeren van een type XXI uit te kunnen plooien

    en ik denk dat er eigenlijk nog lineare servo's te vinden zijn in winkels hun oude stock

    groeten raf
     
  7. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.562
    Locatie:
    As,België
    hallo

    wat wel interesant zou zijn is een servo met een holle as

    dan kon je meteen de roer stang door de servo heen steken en kon je zo je diepte roeren aansturen

    en had je een enorme plaats winst

    groeten raf
     
  8. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.612
    Locatie:
    Groningen
    die electronica is zelf wel te maken. 70 euro is veeel te veel........ Ik denk dat standaard servo electronica er direct op past. Wat kost zo'n kastje zonder electro?
     
  9. raalst

    raalst

    Lid geworden:
    16 mei 2005
    Berichten:
    1.060
    Locatie:
    onder water
    het interface is 2 draden naar de motor en 3 naar een potmeter, alleen is de potmeter 2K,
    niet de 5K die je in servo circuits aantreft.
    gaat volgens mij niet goed, maar dat moet ik nog testen.

    Prijs : die 70 euro is wat er denk ik uit gaat komen als een leverancier het wil leveren,
    zo niet dat publiceer ik de boel wel, kan iedereen zelf aan de slag.
    maar dat zal nog meer kosten (shipping ...)
     
  10. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.612
    Locatie:
    Groningen
    mmh, jammer. de weerstand van de potmeter maakt vaak niets uit, dan kan je de eventuele weerstanden op de print wel aanpassen. Het gaat om de verhouding tussen het rechter deel en het linker deel, dus niet de weerstand opzich. de weerstand opzich moet overeenkomen met de weerstanden op de print ivm de gevoeligheid zegmaar. Ben wel benieuwd wat het kost. Het hoeft maar enkele euro's te kosten.......
     
  11. Zo te lezen is de interesse voor liniear servo`s er nog steeds.
    Ik ben er zelf ook èèn.

    Zelf vind ik het jammer dat voor jaren geleden Robbe cq Futaba er mee zijn gestopt om liniear servo`s op de markt te leveren.
    Heb zelf nog twee oude liniear servo`s maar daar zit te veel speling in ,en onderdelen zijn niet meer te krijgen.
    Liniear servo`s zijn goed bruikbaar vooral in kleine ruimten,zoals wij met model onderzeers.
    Met draaiservo`s moet je altijd een dubbele kwiklink gebruiken om bij een rechte slag geen wriking te krijgen,
    daarom is een liniear servo de oplossing.

    Op modelbouw beurzen waar Robbe cq Futaba was vertegenwoordigd,heb ik het wel eens aangekaart over de liniear servo.
    Men zij dat door de tegenvallende belangstelling met de productie word gestopt.

    Dus als er iemand een adres vind waar nog nieuwe liniearservo`s te koop zijn,trek dan aan de Bel,ding dong.
    Maar zoals ik al zij ,jammer dat ze niet meer verkocht worden..

    Harry.
     
  12. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.612
    Locatie:
    Groningen
    Mijn vader moet nog ergens zo'n rode Multiplex hebben liggen. Hebben we nog mee gevlogen zelfs :)
     
  13. Lex Verkuijl

    Lex Verkuijl

    Lid geworden:
    30 okt 2004
    Berichten:
    4.347
    Locatie:
    Lelystad
    Anders zijn hier ombouwsetjes te krijgen. 15 Dollar, misschien dat Fred deze ook wel bedoelde.
     
  14. raalst

    raalst

    Lid geworden:
    16 mei 2005
    Berichten:
    1.060
    Locatie:
    onder water
    Lex, dat is natuurlijk een goed alternatief. wel wat groot, misschien.

    tadango, ik snap je vraag niet : in het blokje op de foto zit geen servo electronica, alleen een motor en
    schuifpot. waar wil je de prijs nu van weten ?
    een iets groter/krachtiger/duurder model heeft zelf de servo electronica aan boord en kan zo in
    de ontvanger worden gestoken. Die is echter nog onderweg, dus nog geen plaatje van.
     
  15. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.612
    Locatie:
    Groningen
    Nee maar je koopt een servo van 10 euro en neemt dat printje gewoon :) Op het printje sluit je 1 motor en 1 potmeter aan. Als het kastje dus niet al te duur is heb je redelijk goedkoop een liniare servo......
     
  16. Dirk

    Dirk Forum veteraan

    Lid geworden:
    30 aug 2002
    Berichten:
    5.033
    Locatie:
    Baarn
    Becker in Duitsland levert ook nog steeds lineare servo's
    Met "normale" steckers en standaard RC compatible
    • Ing. Horst Becker
      Fernwirk- und Meßtechnik
      Im Markwäldchen 1
      D-64839 Münster
      Tel. 06071-35565
      Fax. 06071-62540

    Helaas heeft hij nog steeds geen website of e-mail adres ......
     
  17. Joop.O.H.

    Joop.O.H.

    Lid geworden:
    22 jul 2004
    Berichten:
    829
    Locatie:
    Hengelo
    Als altenatief voor liniareservo's gebruik ik schanier van schakelkastje die ik besteld heb bij Conrad.

    Zie foto hieronder.

    [​IMG]

    Gr.Joop
     
  18. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.562
    Locatie:
    As,België
    hallo joop

    en heb je daar ook een bestel nummer van ????

    groeten raf
     
  19. Joop.O.H.

    Joop.O.H.

    Lid geworden:
    22 jul 2004
    Berichten:
    829
    Locatie:
    Hengelo
    Hallo Raf

    Je moet op de Conrad site"schanierpen"op de zoekfunctie invoeren en dan krijg je drie soorten,in of uitwendige draad van 3 mm.

    De bestel nummers zijn;521078,521019 en 521043 en staan in de nieuwe catalogus niet meer vermeld,maar zijn wel leverbaar.

    Suxes

    Gr.Joop
     
  20. Commander Clumsy

    Commander Clumsy

    Lid geworden:
    20 feb 2007
    Berichten:
    1.488
    Locatie:
    Proud on brushless sprouts
    Hij is dan ook in het lineare servo-tijdperk blijven steken :D
     

Deel Deze Pagina