Maverick uit de container

Discussie in 'Bouwverslagen - Auto's' gestart door ShadesInBlack, 14 apr 2022.

 1. ShadesInBlack

  ShadesInBlack

  Lid geworden:
  21 mrt 2006
  Berichten:
  3.358
  Locatie:
  Gavere/België
  Even terug, temidden Coronatijden, kwam mijn vriendin terug van een rit naar het containerpark met volgens haar iets wat me misschien kon interesseren.
  En dat was wel zo, ik zou ze graag elke week sturen nu.

  [​IMG]

  Deze 1/10 4x4. Genaamd Maverick duidelijk. Na even opzoeken is dat zowat een dochter van HPI met eerder budget modellen. Nadien heb ik gemerkt bij kennissen en collega's dat dit chassis en onderdelen onder heel veel namen en merken verkocht wordt. Ideaal dus voor eventuele vervangonderdelen.
  Het is een eerder laag segment, instap model. Zowel brushless als brushed verkrijgbaar, zowel onroad, buggy als monstertruck, mits aangepaste vertanding enz.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Autootje leek nauwelijks gebruikt maar wel alsof het eens gaan zwemmen was in de zee om zich daarna af te drogen aan een straathond.

  Maar goed, leuk tussendoortje. Alles wat ontroest, soepel gemaakt, schoongemaakt enz.

  [​IMG]

  Alles opnieuw gebruikt, behalve de ontvanger, die eigen is aan de zender die er bij hoort wellicht, ik kon er niets mee. Ik heb een oudere 27Mhz ontvanger/zender gebruikt, because why not.

  [​IMG]

  Ik had nog een bumper van een axial yeti denk ik, die wel aangepast kon worden. De originele bumper vond ik maar niets en ook niet erg functioneel.

  Op deze manier kon ik als body een kever nemen van mijn eigen thermoform mal (elk 1/10 chassis krijgt van mij deze kever :) ).

  [​IMG]

  En zo werd het een beetje baja buggy/rally achtig ding met oversized spoiler, die ik er zeker op wilde laten.
  En zelfs slechts brushed, maar wel met 2S LiPo, rijdt deze eigenlijk heel leuk. Brushless zou natuurlijk heel wat anders zijn, kon ik nadien ook checken in heel vergelijkbaar chassis maar brushless van een collega van mij. Maar het blijft een eerder licht, niet erg heavy duty, eerder dunwandig chassis. Geen idee hoe lang het zou volhouden.

  Maar kijk, mag verder blijven zoals hij gevonden is, geen centen aan uitgegeven, en hij rijdt, ideaal voor bezoekende kinderen hier, die eens willen proberen....
   
  RenéH vindt dit leuk.
 2. Roelof

  Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

  Lid geworden:
  20 aug 2003
  Berichten:
  29.523
  Locatie:
  Sassenheim
  Als ik het goed heb heeft de Conrad onder de naam Reely een dezelfde model.
   
 3. ShadesInBlack

  ShadesInBlack

  Lid geworden:
  21 mrt 2006
  Berichten:
  3.358
  Locatie:
  Gavere/België
  Dat kan gerust. Denk dat ik al een stuk of 5 merken tegenkwam. Himoto bv. Andere ontsnappen me nu even. Vaak ander tubchassis en wielen of zo, of andere vorm van alu radioplaat, maar de rest hetzelfde.
   

Deel Deze Pagina