Merken en uitvoeringen...

Discussie in 'Tanks / Rupsvoertuigen' gestart door picklewars, 13 dec 2019.

 1. picklewars

  picklewars

  Lid geworden:
  1 aug 2009
  Berichten:
  79
  Locatie:
  Breda
  Al een aantal jaren van plan om een rc tank te kopen, maar tot nu toe nog niet van gekomen door allerlei andere rc projecten.
  Nu maar weer verdiept in de verschillende merken : Heng Long, Torro, Mato en natuurlijk Tamiya.
  Aan de ene kant trekt het me wel weer eens een Tamiya kit te bouwen. Goede kwaliteit, maar ik vind ze wel erg "plastic" voor de tamelijk hoge prijs. Aan de andere kant vraag ik me af wat voor kwaliteit je voor een goedkoper merk krijgt en wat het op de lange duur doet. En komen alle RTR tanks misschien uit dezelfde chinese fabriek ? Dan nog de vraag of het ik beter een standaard versie neem of een top-of-the-range. Dus is het waard om meer te betalen voor een hoop aan metal upgrades ?? Voor zover ik kan zien is het vooral gietijzer, daar heb ik dan weer een minder "metaal gevoel" bij....
   
 2. Jan de Boeff

  Jan de Boeff

  Lid geworden:
  6 sep 2012
  Berichten:
  1.201
  Locatie:
  Rotterdam
  op zich is de kwaliteit van de goedkope (chinese) merken best wel redelijk, en ook hier heb je gradaties tussen goedkope RTR versies en de wat meer uitgebreide versie met metal parts en recoil, de prijs gaat dan ook meteen omhoog.
  het totaalplaatje zal gezien de prijs niet zo heel veel meer uit elkaar liggen.
  mijn advies zou de Taigen pro serie zijn, deze hebben al veel metal parts (tracks, idler- road- and drive-wheels) metal upperhull en recoil bv.
   

Deel Deze Pagina