MPX Royal Evo

Discussie in 'Model elektronica' gestart door Huibert, 3 jul 2019.

  1. Huibert

    Huibert

    Lid geworden:
    5 sep 2005
    Berichten:
    2.601
    Locatie:
    IJsselstein
    Ben bezig mijn zwever, Sunny Bird Lenger, in te richten maar krijg niet alles goed voor elkaar. De standaard functies werken nu maar bij het creëren van de butterfly loop ik muurvast, heb de flaps op de gasknuppel gezet maar krijg dus de rolroeren niet gekoppeld. Instellen van vliegstanden ben ik nog maar niet mee begonnen.
    Wie zou mij willen helpen alles goed in te stellen.
     
  2. Hans N.

    Hans N.

    Lid geworden:
    9 feb 2003
    Berichten:
    1.010
    Locatie:
    Sassenheim
    Als het over de oude Royal EVO gaat,, destijds had je manual gemaakt door gebruikers. Kwam van RC-Groups.com
    Stonden diverse voorbeelden in, ook voor 4-klappen-zwevers.
    Flink doorzoeken op dat forum.
     
  3. Huibert

    Huibert

    Lid geworden:
    5 sep 2005
    Berichten:
    2.601
    Locatie:
    IJsselstein
    Volgens mij die van Drula en die heb ik. Helaas lukt het mij daarmee ook niet.
     
  4. Hans N.

    Hans N.

    Lid geworden:
    9 feb 2003
    Berichten:
    1.010
    Locatie:
    Sassenheim
  5. Huibert

    Huibert

    Lid geworden:
    5 sep 2005
    Berichten:
    2.601
    Locatie:
    IJsselstein
    Wanneer ik thuis ben zal ik alles even rustig bekijken, voor nu alvast bedankt
     
  6. max z

    max z Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators

    Lid geworden:
    4 dec 2009
    Berichten:
    1.478
    Locatie:
    Boskoop
    Ik wil je wel helpen. Ik heb zelf 2 Royal's in gebruik (Pro en SX), en ik heb alle mogelijkheden redelijk intensief bestudeerd. Eerst maar een vraag, is je menu tekst Duits of Engels?
     
  7. max z

    max z Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators

    Lid geworden:
    4 dec 2009
    Berichten:
    1.478
    Locatie:
    Boskoop
    Ik ga er even van uit dat het menu in het Duits is, dat gebruik ik en daarvan ken ik de namen uit mijn hoofd. Je hoeft geen nieuwe mixers samen te stellen, je kunt de standaard mixers Quer+ ( voor beide rolroeren) en Flap+ ( voor de flaps) gebruiken. Zorg dat de mixers echt standaard zijn, en dat je er geen delen van veranderd hebt in menu Setup > Mischer def.
    Zorg dat voor de rolroeren de servo's in de juiste volgorde aangesloten zijn, het laagste kanaalnummer in de linker vleugel, het hogere nummer in de rechter vleugel. Hetzelfde voor de Flap servo's.
    Stel nu de waarde van het Quer aandeel in zowel mixer Quer+ als in mixer Flap+ in op een positieve waarde (menu Mixer > Quer+ en Mixer > Flap+), en check dat alle kleppen in de goede richting lopen als rolroer. Zoniet, keer dan de richting van de betreffende servo om met menu Servo > Abgleich.
    Als alles nu ok is, zullen de kleppen ook in de goede richting bewegen als Flaps of bij Butterfly. Zet het aandeel Quer in Flap+ weer op 0%.
    Nu komt er iets waarom het bij jou misschien fout ging. Als je met de gasknuppel de Butterfly stand wilt bedienen moet je daar "Spoiler" aan koppelen, NIET "Flap". Het "Spoiler" aandeel in Quer+ en Flap+ zorgt namelijk met de hele knuppelweg voor een halve servo uitslag, dus van de neutraalstand tot helemaal naar beneden of helemaal naar boven. Stel dus nu de waarde van de aandelen "Spoiler" in Quer+ en Flap+ in totdat ze in de goede richting werken, en de gewenste uitslag hebben.
    Je kunt ook de aandelen "Flap" een waarde geven. Meestal wordt Flap aan één van de schuiven toegewezen, je kunt dan alle vier de kleppen tegelijk iets omhoog (thermiek vliegen) of iets naar beneden (speed vliegen) zetten.

    Tot zover, hopelijk werkt het nu wel zoals gewenst.

    Groet,
    Max.
     
  8. Huibert

    Huibert

    Lid geworden:
    5 sep 2005
    Berichten:
    2.601
    Locatie:
    IJsselstein
    Tot zover dank, heb gisteren eerst alle mixers er uit gegooid omdat ik hier wel wat rommel had zitten. Afgelopen jaar was bij mij met updaten iets fout gelopen waarna Corrien alle software heeft moeten vervangen, hierna waren alle mixers veranderd. Deze zijn nu weer gelijk aan zoals ze in de handleiding staan.
    Ga het vanavond maar weer opnieuw proberen zoals jij voorsteld, meld het resultaat hier weer. Menu heb ik nu trouwens op engels en flaps wil ik niet op schuif maar via vliegstanden maar dat gaat als laatste.
     
  9. max z

    max z Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators

    Lid geworden:
    4 dec 2009
    Berichten:
    1.478
    Locatie:
    Boskoop
    Als je de schuiven verder niet gebruikt, kun je toch het beste "Flap" en "Spoiler" daaraan toewijzen. Het bedienen via vliegstanden ( ik neem aan dat dat hetzelfde is als Flight Phases of Flugphasen) gaat namelijk via de Fixed Value instellingen, welke afhankelijk zijn van de vliegstand (menu Control > Flap of >Spoiler). Bij "Off" is dan de betreffende schuif actief, en kun je die gebruiken om de juiste waarde in te vliegen. Die waarde lees je dan uit na de landing in de servo monitor, schakel je de vliegstand in waarbij je die waarde wilt hebben, en verander je Fixed Value "Off" in die betreffende %waarde. Dat herhaal je voor de andere vliegstanden.

    Iets anders; ik hoop dat je bij het herstellen van de mixers goed de aandeel-types ingesteld hebt, met name het type waar een 2 in voorkomt zoals bij Ailerons. Als je dat weglaat krijg je problemen met de draairichtingen.

    Zie ook de bijlage in de handleiding: HIER op pagina 108 (is wel de Royal SX, maar zou in principe hetzelfde moeten zijn).



    Edit: Sorry, ik vergat dat je Butterfly juist op de gasknuppel wilt hebben. Het bovenstaande is dan alleen geldig voor Flap
     
    Laatst bewerkt: 6 jul 2019
  10. Huibert

    Huibert

    Lid geworden:
    5 sep 2005
    Berichten:
    2.601
    Locatie:
    IJsselstein
    Hoera, met de geboden hulp is het nu helemaal gelukt. Alleen de vliegstanden(flightphasen) ben ik nog niet mee begonnen, eerst lekker vliegen.
     
    max z vindt dit leuk.
  11. max z

    max z Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators

    Lid geworden:
    4 dec 2009
    Berichten:
    1.478
    Locatie:
    Boskoop
    Gelukt met de vliegstanden voor Flap?
     
  12. Huibert

    Huibert

    Lid geworden:
    5 sep 2005
    Berichten:
    2.601
    Locatie:
    IJsselstein
    Ben helaas nog niet aan vliegen toegekomen maar als je een simpele instructie voor mij hebt hou ik me aanbevolen :thumbsup:
     
  13. max z

    max z Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators

    Lid geworden:
    4 dec 2009
    Berichten:
    1.478
    Locatie:
    Boskoop
    Ik denk niet dat ik het nog simpeler kan vertellen dan wat ik in post #9 geschreven heb.
    In het kort:
    - de zender in de juiste vliegstand brengen (terzijde, ik gebruik liever het woord "vluchtfase")
    - "Flap" aan schuif E of F toewijzen
    - in menu Control (knuppelsymbool) "Flap" aanklikken
    - parameter "Fixed Value" aanklikken
    - de waarde van Fixed Value op 0% laten staan als je de schuif actief wilt houden voor de bediening van de Flaps
    - de waarde van Fixed Value op het percentage zetten wat je voor deze vliegstand wilt hebben als je dat met de vliegstand schakelaar wilt bedienen.
    - een andere vliegstand kiezen en het bovenstaande herhalen, evenals voor de overige vliegstanden (4).

    het toewijzen en schakelen van vliegstanden is in hoofdstuk 12.10 van het handboek beschreven.
     

Deel Deze Pagina