Multicopter Café

Discussie in 'Multicopters' gestart door markjuhh, 9 dec 2013.

  1. markjuhh

    markjuhh Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 jan 2009
    Berichten:
    7.294
    Locatie:
    Gilze
    Met een Naza is het dus een robot :D
     
  2. Richard86

    Richard86

    Lid geworden:
    1 jun 2013
    Berichten:
    1.318
    Locatie:
    duiven
    +1 :D
     
  3. Psygho (Emil)

    Psygho (Emil) Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 jan 2004
    Berichten:
    15.656
    Locatie:
    Prov. Drenthe.
  4. MulticopterX

    MulticopterX

    Lid geworden:
    22 apr 2014
    Berichten:
    239
    Locatie:
    Zeeland
    Dat staat op wikipedia over een robot. In principe is een quadcopter dus ook een robot. Je kan hem meerdere verschillende taken uit laten voeren. Bijvoorbeeld van het ene naar het andere punt laten vliegen of terug te laten keren naar waar hij is opgestegen. Het ligt dus ook aan de flight controller die je hebt. Als de flight controller meerdere functies heeft waarbij de quadcopter automatisch een taak uit uitvoert kan je het een robot noemen.
     
  5. chrisdv

    chrisdv

    Lid geworden:
    15 jan 2010
    Berichten:
    1.807
    Locatie:
    zuidwest friesland
    Of muziek maken met een aantal :)
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 13 nov 2015
  6. World Citizen

    World Citizen

    Lid geworden:
    10 apr 2013
    Berichten:
    886




    Ik ga deze toch aanvullen als je het niet erg vind.





    Aansluiten "Spektrum Sataliet op Naze32"

    LET OP: DIT GELD ENKEL VOOR EEN SPEKTRUM DIE OP 3.3V WERKT... ZOEK ALTIJD EERST JE VOLTAGE VAN JE SATALIET OP!!!!!

    1- Verbind je sateliet met je ontvanger en Bind deze met je zender zodat hij werkt.

    2- Sluit nu je satelliet aan op je Naze32
    ALS je de originele kabel hebt kun je het volgende schema aanhouden
    __ Oranje = VCC = 3.3V aansluiting
    __ Zwart = Ground = Pin Ground
    __ Grijs = Signaal = PIN 4 (DUS NIET 1)
    [​IMG]

    3-
    Nu sluit je de FC aan op je computer en open je Baseflight.
    Je gaat naar het tabblad CLI.
    En typed het onderstaande in (IS ANDERS ALS BIJ Stef Stuntpiloot)

    1- Aan zetten "serial RX"
    Code:
    feature SERIALRX
    2- Spektrum profiel selecteren
    Code:
    set serialrx_type=1
    3- Output volgorde instellen
    (Respectievelijk Throttle/Aileron/Elevator/Rudder/AUX1/AUX2/AUX3/AUX4)
    Code:
    map taer1234
    4- Je gaat nu in baseflight naar het tabblad "Reciever". Je zou hier nu de bewegingen die je met je zender maakt terug moeten kunnen zien in de balkjes. Hij zou het dus nu moeten doen.

    5- Stel je eindpunten opnieuw in of kijk even na of ze allemaal nog goed staan.

    6- Kijk na of al je schakelaars nog doen wat ze moeten doen in Baseflight onder het tabblad "Auxiliary Configuration".

    7- Doe een test op de grond zonder props of alles nog goed reageert, en doe een rangecheck zodat je zeker weten goed bereik hebt!

    8- VLIEGUHHHHHH
     
  7. markjuhh

    markjuhh Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 jan 2009
    Berichten:
    7.294
    Locatie:
    Gilze
    Wat voor range kan je verwachten met alleen de satteliet?
    Parkfly of toch full range?
     
  8. World Citizen

    World Citizen

    Lid geworden:
    10 apr 2013
    Berichten:
    886
    Ik zou het niet weten, maar dat is natuurlijk iets wat ik wel ga proberen :)

    Het is natuurlijk super clean. En dan ook je ESC's met enkel een signal wire aasluiten... Dan heb je helemaal geen JST connectors meer nodig :)
     
  9. stef stuntpiloot

    stef stuntpiloot Forum veteraan

    Lid geworden:
    26 dec 2010
    Berichten:
    2.631
    Locatie:
    Zwollle
    Die van mij is fullrange volgens de rangetest procedure. Mooie aanvulling World Citizen, Ik had het allemaal al uigezocht maar als iemand anders het zelfde wil doen met een sat reciever is het eenvoudiger en overzichtelijker te vinden.

    Het schijnt overigens dat set serialrx_type=1 voor DSMX is en set serialrx_type=0 voor DSM2
     
  10. stef stuntpiloot

    stef stuntpiloot Forum veteraan

    Lid geworden:
    26 dec 2010
    Berichten:
    2.631
    Locatie:
    Zwollle
    To enable SerialRX use CLI and type:
    "feature SERIALRX"
    and then choose the type of receiver by typing one of the following lines
    "set serialrx_type=0" for Spektrum 10bit (1024)
    "set serialrx_type=1" for Spektrum 11bit (2048)
    "set serialrx_type=2" for Futaba SBUS mode
    "set serialrx_type=3" for Graupner SUMD
    "set serialrx_type=4" for msp

    Van Deze site gehaald
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 14 nov 2015
  11. BorisB

    BorisB Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 mei 2012
    Berichten:
    8.188
    Locatie:
    Brabant
    Hetzelfde range je mist enkel wat intelligente features zoals failsafe en mogelijkheid tot binden.
     
  12. markjuhh

    markjuhh Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 jan 2009
    Berichten:
    7.294
    Locatie:
    Gilze
    Das mooi, dan zal ik eens wat sattelieten aan gaan schaffen :D
     
  13. BorisB

    BorisB Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 mei 2012
    Berichten:
    8.188
    Locatie:
    Brabant
    Het scheelt ook in de bekabeling :).
     
  14. Chow

    Chow Forum veteraan

    Lid geworden:
    21 mrt 2011
    Berichten:
    10.456
    Locatie:
    Paramaribo
    Ik heb de 380 op ppm met een dsm2 lemon RX. Heb je ook maar 1 kabel. Ga nu overstappen op een Taranis. Met s.bus dus ook 1 kabel..
     
  15. markjuhh

    markjuhh Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 jan 2009
    Berichten:
    7.294
    Locatie:
    Gilze
    Hoe is je range met die Lemon satteliet?
     
  16. Chow

    Chow Forum veteraan

    Lid geworden:
    21 mrt 2011
    Berichten:
    10.456
    Locatie:
    Paramaribo
    Nee, heb die alleen LOS gevlogen nog en ik sta op het punt alles op accst te zetten.. Dus weet niet wat de lemon maximaal doet..
     
  17. edo

    edo

    Lid geworden:
    16 dec 2008
    Berichten:
    961
    Locatie:
    BE, Antwerpen
    Blijft de multicopter dan niet uit zichzelf horizontaal?
    Daar is ook de nodige software, sensoren en microcontroller voor nodig.
    Al geef ik toe dat het niet erg spannend is om te zien...

    Groeten,
     
  18. DannyMetall

    DannyMetall

    Lid geworden:
    14 jul 2013
    Berichten:
    4.068
    Locatie:
    Z-Limburg
    Ja klopt in de Self - leveling modus blijft ie zelf horizontaal hoveren/vliegen,
    en met een GPS - module erbij blijft ie zelfs nog op zijn plaats hangen
    maar je moet em nog besturen ..,


    dit lijkt meer op ROBOT gedrag // WAYPOINT vliegen
    helemaal uit zich zelf opstijgen dan naar A en B etc vliegen en dan landen


    vindt een ROBOT pas een ROBOT als ie zelfstandig is
    B.V zoals die nieuwe Grasmachines die zich zelf van de lader afkoppelen
    je gras maaien en dan weer naar hun lader terug rijden
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 13 nov 2015
  19. markjuhh

    markjuhh Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 jan 2009
    Berichten:
    7.294
    Locatie:
    Gilze
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 13 nov 2015
  20. stef stuntpiloot

    stef stuntpiloot Forum veteraan

    Lid geworden:
    26 dec 2010
    Berichten:
    2.631
    Locatie:
    Zwollle
    Dit zijn nou robots.... die iets kunstigs doen met een set projectoren. ziet er tof uit, vooral als ze met 2 robots tegelijk bezig gaan. Camera word ook gestuurd door een robotarm



    Zit flink wat tijd in!
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 13 nov 2015

Deel Deze Pagina