Hallo Erwin,
Als accu's gebruik ik: ZIPPY Compact 500mAh 3S 35C Lipo Pack (EU warehouse). De ruimte in de Stuntmaster is niet heel groot, maar een iets grotere (600 MaH) zal vast nog wel passen. Een 800 MaH wordt denk ik wel moeilijk, hoewel er nog wel de mogelijkheid is om meer ruimte te maken door schuim weg te snijden. Qua extra gewicht is een iets grotere accu niet zo erg, aangezien ik met mijn 500 MaH een klein beetje lood nodig heb om het zwaartepunt volgens tekening te krijgen.
Ik heb de vliegtijd niet echt gemeten met een stopwatch, maar voor mijn gevoel haal ik makkelijk de 5 minuten. Ik denk ook nog wel 6 of 7, maar ik vlieg dan niet de hele tijd volgas.
Qua uitslagen: in de bouwinstructies worden 2 typen uitslagen beschreven: normaal 3d en wat extremer. Ik gebruik de wat conservatievere uitslagen. Hoewel dat er vergeleken bij gewone vliegtuigen al vrij extreem uitziet. Hij is naar mijn idee al fel genoeg, maar het kon dus nog feller. Expo gebruik ik ook, met precies de instellingen die in de bouwinstructies beschreven zijn.
Qua bouw: In principe heb ik alles gebouwd volgens de instructies. Bij vooral de grote vlakken (vleugels in romp lijmen) is het wel belangrijk om niet te snelle CA lijm te gebruiken. De gel lijm van Bison is wel geschikt. Dan heb je nog wat tijd om te schuiven. Wel vreemd: een paar stukjes wilden niet plakken met CA lijm. Geen idee waarom niet. Ik heb toen maar epoxy gebruikt. Wel gelezen dat dat eigenlijk niet goed is, aangezien het alleen maar een oppervlakkige hechting zou geven. Maar ja, geen hechting met de juiste lijm of wel hechting met de verkeerde lijm: dan is de keuze snel gemaakt.
Ik heb wel die steunstangetjes voor de vleugels en staartvlak weggelaten. Aangezien de vleugel al heel sterk en stijf aanvoelt, leek me dat zinloos. Zeker gezien de constructie: aan de vleugel worden ze vastgeplakt. maar aan de romp zijde schuiven ze gewoon in een busje. Daar schuiven ze dus ook gewoon weer uit. Vastlijmen aan de romp zie ik niet zitten, volgens mij schiet dat zo weer los. Een andere reden waarom ik ze weggelaten heb: ik hou van laag vliegen, erg laag. Zo laag dat de vleugeltips soms af en toe de langste grassprietjes raken. Met van die lange stangen aan de onderkant heb ik meer kans dat ie ergens blijft haken.
Landingsgestel: nee, erg stevig lijkt het niet. Maar het landen op asfalt gaat prima. Het is wel een heel veerkrachtig landingsgestel, dus het vangt de klappen goed op. Het wordt wel zwaarder belast bij een landing in hoog gras. Daar rolt ie niet, dus het vliegtuig staat ineens stil en klapt soms over de kop. Maar tot nu toe zonder schade. Wederom denk ik door het lage gewicht. Daarmee valt de belasting van het landingsgestel ook wel mee.
Keuze voor de Eagle Tree: ik durf het bijna niet te zeggen

. Het was gewoon de eerste die ik tegenkwam. Ik was tot voor kort niet eens op de hoogte van dergelijke systemen. Wel van 1-as gyro, die gebruik ik ook in mijn heli. Maar 3-as gyro's kende ik niet. Ik kwam hem toevallig tegen toen ik naar filmpjes van de Stuntmaster zocht. Daar gebruikte iemand de Eagle Tree in een Stuntmaster. Ik heb er wel veel over gelezen op diverse fora en iedereen is erg enthousiast. Zowel over de stabiliserende effecten bij het vliegen in wind als over de vele instelmogelijkheden. Verder staat Eagle Tree er ook wel om bekend dat ze gewoon goede producten maken. Het instellen via de pc gaat erg mooi en makkelijk. Ik heb er inderdaad nog niet mee gevlogen, maar wel op het droge gekeken hoe het werkt. En dat ziet er fantastisch uit. Bijvoorbeeld het vliegtuig in een vreemde stand houden en dan 2D mode aanzetten: de roeren gaan direct in de stand die nodig is om terug te rollen/pitchen naar level flight. Daar aangekomen, staan de roeren weer mooi recht. Ook leuk: als je hem op de kop houdt, neemt ie de kortste rol terug naar level. Dus als je hem voorzichtig rolt over zijn rug, klappen de rolroeren ineens de andere kant op. Nu zal ik hem vooral in 3D mode gebruiken, en ook dat werkt mooi: vliegtuig op grond zetten, 3d mode met HH aan. Hij lockt nu in die richting. Vervolgens de staart naar links trekken, en direct slaat het richtingroer uit om hem terug te sturen. Daarna eens gas gegeven zonder verder te sturen. En na een korte bocht rijdt ie netjes in de richting waarin ie gelockt was. Leuk ook is dat je hem via de zender in 2D of 3D mode kunt zetten, of helemaal uit. En vooral ook dat je de gain traploos kunt instellen via de zender.
Groeten,
Pieter