Nederlands Kampioen F5K 2020

Discussie in 'F5K' gestart door bgo, 20 jul 2020.

 1. bgo

  bgo

  Lid geworden:
  10 okt 2008
  Berichten:
  432
  Locatie:
  Almelo
  Het Nederlands kampioenschap F5K 2020.

  Eind 2019 hebben we vanuit Nederland de F5K regels naar de FAI gebracht en sindsdien gaat het hard. Internationaal is er veel belangstelling voor de klasse en vele “Manufacturers” hebben nieuwe modellen ontwikkeld of zijn bezig de laatste hand aan nieuwe modellen te leggen.

  Dit jaar is er voor gekozen om de klasse zoveel mogelijk te promoten. Het oorspronkelijk plan was om door het jaar heen enkele wedstrijden te vliegen. Hoe anders heeft het kunnen lopen. Sedert Corona ons land beheerst zijn alle draaiboeken overhoop gegooid. Inmiddels kunnen we weer wat positiever naar voren kijken. Bijna iedere klasse heeft een plan klaar om in de tweede helft van het jaar een aantal kampioenschapswedstrijden te vliegen.

  De F5K klasse is op dit moment nog geen officiële wedstrijdklasse. Wel kan er gestreden worden om de F5K kampioen van Nederland. Zeg maar het officieuze F5K kampioenschap.

  In overleg met de KnVVL is er daarom besloten om dit jaar maximaal 3 F5K wedstrijden te vliegen welke meetellen voor het kampioenschap. Hierbij hanteren we 1 schrapper, waardoor de beste twee meetellen voor het kampioenschap.

  De eerste competitiewedstrijd meetellend voor het NK F5K 2020 is tijdens het F5K promotieweekend. Tijdens dit weekend vliegen we twee wedstrijden. De wedstrijd op zondag 9 augustus telt mee voor het Nederlands Kampioenschap. Voor meer details over deze wedstrijd verwijs ik jullie graag naar het draadje over het promotieweekend. Deze tref je hier aan: https://www.modelbouwforum.nl/threads/f5k-promotion-weekend.272029/

  De tweede wedstrijd zal worden gehouden in het weekend van 26 of 27 september. De derde op 17 of 18 oktober. De exacte locatie zal nog bepaald worden.

  De voorgestelde data voor de wedstrijddagen zijn dus:

  Zondag 9 augustus 2020 Locatie: Hoornsterzwaag

  Zaterdag 26 of zondag 27 september Locatie: nader te bepalen (waarschijnlijk Losser)

  Zaterdag 17 of zondag 18 oktober Locatie: nader te bepalen

  Het zou leuk zijn om te weten wie geïnteresseerd is om mee te doen!

  Nadere informatie volgt zo spoedig mogelijk en we hopen natuurlijk op een leuk deelnemersveld!


  Groeten,


  Brian
   
  l shems en Justus vinden dit leuk.
 2. specialpainter.nl

  specialpainter.nl

  Lid geworden:
  24 mrt 2012
  Berichten:
  2.190
  Locatie:
  Elst gld.
  Ik kom morgen zeker kijken, wellicht zelfs vliegen als ik iets te vliegen kan regelen;) ditmaal een beetje te mooi weer Brian, niet gelijk al je krediet verspelen bij de weergoden!
   
 3. bgo

  bgo

  Lid geworden:
  10 okt 2008
  Berichten:
  432
  Locatie:
  Almelo
  Na de eerste F5K wedstrijd in Hoornsterzwaag is de tussenstand in de “open” competitie als volgt:

  [​IMG]

  Voor de strijd om de beste F5K piloot van Nederland betekent dit:

  [​IMG]

  Binnenkort staat de tweede wedstrijd gepland op het veld in Losser. Hopelijk zien we daar weer een aantal nieuwe namen verschijnen. We proberen uiteindelijk 3 wedstrijden te vliegen in 2020. Hiervan tellen er 2 mee. Dus alles ligt nog open en je kunt aan het einde van het jaar nog steeds tot beste F5K piloot van 2020 gehuldigd worden
   

Deel Deze Pagina