NIEUWE LADER KAPOT??RobbePower twin 1000W

Discussie in 'Accu & laad techniek' gestart door jjdehaan, 28 jan 2013.

  1. jjdehaan

    jjdehaan

    Lid geworden:
    20 okt 2008
    Berichten:
    1.651
    Locatie:
    Oostvoorne,Zuid-Holland
    HEB ik weer

    is vandaag de nieuwe lader binnen gekomen een Robbe Power Peak twin 1000W is ie Fuck.ing kapot ofzo grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

    Ik kan alles instellen naar de handleiding en ook gedaan
    In Memory menu heb je pos 0t/m19

    Pos 1 ingesteld naar mijn waardes
    regel 1 lipo 6S 5000
    regel 2 STORE MODE START
    regel3 charge enz enz enz

    Nu moet je volgens mij in regel 2 de STORE MODE start kunnen veranderen
    in laden/ontladen e.d. maar deze blijft alleen maar in STORE MODE staan
    als ik enter drukt gaat ie inderdaad de STORE functie uitvoeren maar dat WIL IK NIET ik wil LADEN en SNEL ook met me power setupje

    IEMAND EEN IEDEE???????? alvoren ik gek word na 4 uur proberen en dit ding regelrecht de VUIL BAK IN GOOOI

    Greetz Jeroen
    sent PM dan kunnen we bellen indien hulp er word geboden
     
  2. rcpilot

    rcpilot

    Lid geworden:
    27 dec 2004
    Berichten:
    116
    Locatie:
    Nieuwerkerk
    Beste Jeroen,

    Bij charge, moet je naar de ingestelde laadstroom gaan, dan enter vasthouden, hij verspringt dan, nog een keer enter indrukken en hij zou moeten gaan laden.

    mvg,

    Cor
     
  3. jjdehaan

    jjdehaan

    Lid geworden:
    20 okt 2008
    Berichten:
    1.651
    Locatie:
    Oostvoorne,Zuid-Holland
    Hallo Cor

    HIJ blijft in store modus staan

    de laadstroom kan ik gewoon instellen en alle andere dingenook maar in regel 2 waar dus STORE MODE START staat deze moet je veranderen in CHARGE maar dat gaat dus niet

    alle andere instellingen kan ik gewoon instellen
     
  4. rcpilot

    rcpilot

    Lid geworden:
    27 dec 2004
    Berichten:
    116
    Locatie:
    Nieuwerkerk
    Laatst bewerkt door een moderator: 13 nov 2015
  5. jjdehaan

    jjdehaan

    Lid geworden:
    20 okt 2008
    Berichten:
    1.651
    Locatie:
    Oostvoorne,Zuid-Holland
    haahahah DUIDELIJK

    Typisch weer een Robbe lader met zijn instellingen

    PROBLEM SOLVED

    whahaha thanks MATE
    hij staat idd nu te laden:eek::p:D:D:D:D

    Gr
    Jeroen
     
  6. rcpilot

    rcpilot

    Lid geworden:
    27 dec 2004
    Berichten:
    116
    Locatie:
    Nieuwerkerk
    Blij dat ik kon helpen, zat ook met dit probleem.
    Store mode laad maar tot 60%, voor als je lipo's een poosje niet gebruikt.

    Mvg,
    Cor
     
  7. jjdehaan

    jjdehaan

    Lid geworden:
    20 okt 2008
    Berichten:
    1.651
    Locatie:
    Oostvoorne,Zuid-Holland
    die instelling van store weet ik

    Maar ik wist niet dat je op charge op enter moest drukken ja omde laad amp in te stellen maar niet om hem daadwerkelijk aan het laden te krijgen

    Nogmaals dank
    (en dat na 4uur tobben ppfffftt)

    Jeroen
     
  8. Jonkje

    Jonkje

    Lid geworden:
    29 jun 2009
    Berichten:
    4.303
    Locatie:
    Heerenveen
    Stresskip :D

    Je lijkt mij wel haha ;)
     
  9. jjdehaan

    jjdehaan

    Lid geworden:
    20 okt 2008
    Berichten:
    1.651
    Locatie:
    Oostvoorne,Zuid-Holland
    grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ik heet ook de haan he;)
    jij met je stress kip ppffft ik word oud
    Stomme techniek maar er valt een last van me af zeg


    Greetz
    de stresskip;)
     
  10. fgroen

    fgroen

    Lid geworden:
    12 aug 2008
    Berichten:
    222
    Locatie:
    den Haag
    Dankjewel voor dit topic!

    Heb zojuist de Robbe lader binnen gekregen en zat met hetzelfde probleem te tobben. De gebruiksaanwijzing is uitermate onduidelijk hierover, in zowel Engels, Duits als Frans.

    Ik was al aan het overwegen om er meteen maar een andere firmware in te blazen. (letterlijk, ik heb hier de lader met een USB kabel aan mijn PC hangen)

    Het is mij nu ook duidelijk. De boys bij Robbe moeten duidelijk nog iets aan de manual doen... :teacher:
     
  11. Jet ranger

    Jet ranger

    Lid geworden:
    11 okt 2007
    Berichten:
    208
    Locatie:
    Kapellen (België)
    En tevreden over deze lader?
     
  12. Arnout Janssen

    Arnout Janssen

    Lid geworden:
    30 dec 2003
    Berichten:
    533
    Locatie:
    Venlo
    Fw1.04

    Volgens mij heb je de lader met de eerste 1.01 software gekocht. Met de 1.04 versie gaat het laden een heel stuk eenvoudiger en sneller. ;)
     
  13. Dickie

    Dickie Guest

  14. fgroen

    fgroen

    Lid geworden:
    12 aug 2008
    Berichten:
    222
    Locatie:
    den Haag
    Schitterende lader. Werkt erg goed, accu's mooi gebalanceerd. Bovendien een enorm powerhouse. Beetje een uitdaging om er een paasende voeding bij te krijgen... Ik heb uiteindelijk de E-fuel 1200W (24V, max. 60A) voeding erbij genomen.
     
  15. Jet ranger

    Jet ranger

    Lid geworden:
    11 okt 2007
    Berichten:
    208
    Locatie:
    Kapellen (België)

    Ik heb de turnigy power supply 1080watt max 18v. Ik wil 2x7s 5000m kunnen laden zonder een andere power supply te kopen. Kom ik hier in combinatie met de lader een eind mee?
     
  16. ron van sommeren

    ron van sommeren Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 aug 2002
    Berichten:
    29.412
    Locatie:
    halverwege Tiel & Nijmegen, tussen Maas & Waal
    Om benodigd laadvermogen te berekenen moet je ook weten met welke stroom of binnen welke tijd je het pakket vol wilt laden (vermogen = stroom × spanning of capaciteit × spanning/tijd).

    E.e.a. is makkelijk met deze twee handige tools bij keuze van nieuwe lader en geschikte power-supply/voeding.
    The Script Asylum
    -> RC calculations [​IMG]
    -> electrical
    -> Charger calculator
    en voor bepalen van lader
    -> Lithium battery chargers
    (zeer handige, leerzame en nuttige site voor e-volk, loop maar eens door de diverse menu-itmes, toevoegen aan favorieten?)
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 17 nov 2015
  17. marcelvdwart

    marcelvdwart

    Lid geworden:
    12 sep 2009
    Berichten:
    323
    Locatie:
    Rosmalen, NB
    Ik heb het Robbe Alternatief namelijk de Fusion Emperor L712B Pro. ook een zeer fijne lader.
    En ja het menu kan iets beter, ook bij mij is store mode fixed (Je kan wel bepalen met hoeveel C charge/discharge deze kan storen)
    regel daarboven, die is het belangrijkst..
     
  18. H.B.Busking

    H.B.Busking Forum veteraan

    Lid geworden:
    17 aug 2004
    Berichten:
    9.154
    Locatie:
    Odoorn, Drenthe
    Ja, die update. Die wil bij mij eerst echt niet lukken. Draai nog een XP. Driver is versie 7
    Heb ik een driver van hetzelfde gevonden voor XP, maar die wilde ook niet. Aller er van af en erop + herstarten.
    Nakkesnada! Alles lijkt contact te maken. Draai je de update... is het ERROR! Middag en avond verpest.
    Uiteindelijk is het wel gelukt. Lader een tijdje aan de USB laten staan.
    Manuals exact gevolgd. En tijdens het uploden van de nieuwe versie naar de lader via de Utility, de lader aan de voeding gehangen. Stond versie 1.04 er op!

    Weet iemand een truckje om met deze lader LifePo4 te laden.
    Er zit een LiFe instelling op, laadstroom 7v maar de afslag zit bij vol op 3.3v. En LifePO4 heeft 3,6/3,65v nodig...

    Gr.Bas
     
    Laatst bewerkt: 7 apr 2013
  19. Johan Burgmeijer

    Johan Burgmeijer

    Lid geworden:
    23 sep 2012
    Berichten:
    2
    Locatie:
    Zuid-Holland
    Voor het updaten moet pas stroom op een bepaald moment op de lader zetten. Dit staat in het duits in de handleiding dan gaat het goed.
     
  20. Johan Burgmeijer

    Johan Burgmeijer

    Lid geworden:
    23 sep 2012
    Berichten:
    2
    Locatie:
    Zuid-Holland
    Maar mijn lader zet ik dus in store mode en als ik hierna meet met mijn robbe tester en die geeft verschillende waardes. Meestal 70% maar ook bijv. 40%! Hoe kan dit?
     

Deel Deze Pagina