Nieuwe zenders FRSKY X9D X12D X16D

Discussie in 'Model elektronica' gestart door tfcw2000, 18 nov 2012.

  1. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.780
    Locatie:
    Groningen
    Via flight modes en dan gvars is dat prima mogelijk. Zal morgen eens wat knutselen.....
     
  2. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.780
    Locatie:
    Groningen
    Toch anders: gedaan[​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  3. Frater

    Frater

    Lid geworden:
    22 jun 2014
    Berichten:
    654
    Locatie:
    Heeze/Amsterdam/Helmond
    Als je meer wilt moet je dat ook schrijven.

    Een uitbreiding op het voorstaande kan het volgende zijn.

    Ik denk dat je de wielkasten wil sluiten na het uitklappen. Een replace line voor de wielkasten met 5 seconde vertraging laten sluiten op de actie landingsgestel uit zou het moeten doen.

    De wielkasten hebben dan 2 mixer lines.
    Het landingsgestel 1.

    Dit doe ik uit mijn hoofd, dus het zou eventueel niet kunnen kloppen.

    Ik denk dat je dit wil:

    Landingsgestel uit:

    Direct: wielkasten open
    Na 2 seconden: landingsgestel uit
    Na 5 seconden wielkasten dicht

    Landingsgestel in:

    Direct: wielkasten open
    Na 2 seconden landingsgestel dicht
    Na 5 seconden wielkasten dicht.


    @Tadango...
    Het zal aan mij liggen, maar ik vind het wat omzichtig om zoiets met curves te doen. 3 mixer lines zouden het moeten doen.
    Onder voorbehoud dat ik mijne niet vergis

    Ik ben voorlopig niet in de buurt van mijn zender, dus kan niks laten zien. Misschien morgen
     
    Laatst bewerkt: 5 feb 2017
  4. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.780
    Locatie:
    Groningen
    Daarom ook geen gvars gebruikt maar simpelweg 2 curves....
     
  5. toostbeek

    toostbeek

    Lid geworden:
    6 dec 2014
    Berichten:
    1.160
    Met custom switch gaat het toch prima zoals in mijn filmpje
     
  6. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.780
    Locatie:
    Groningen
    Werkt ook maar qua timing / vertragingen kan je met de custom curves veel meer. Dat vindt ik ook duidelijker omdat je in een grafiek ziet wat wanneer welke kant ok gaat.
     
  7. G J Broekhuizen

    G J Broekhuizen

    Lid geworden:
    12 jul 2004
    Berichten:
    1.394
    Locatie:
    Elburg




    Dit met 1 schakelaar . nu doe ik het met twee
     
  8. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.780
    Locatie:
    Groningen
    Zie mijn oplossing, die doet exact dit.
     
  9. Frater

    Frater

    Lid geworden:
    22 jun 2014
    Berichten:
    654
    Locatie:
    Heeze/Amsterdam/Helmond
    upload_2017-2-5_23-33-58.png

    Beetje laat, maar ik kon niet eerder.
    Volgens mij ben je er al uit.
    Ik heb de andere oplossingen niet goed bekeken, maar het lijkt me sterk als het nog simpeler kan.
    Let wel... zonder logical switches... enkel deze 3 mix regels.

    Het werkt in ieder geval zoals in het filmpje.

    @Tadango Ik vind je benadering heel interessant. Wel eens eerder gelezen, maar me niet in verdiept. Dit is de 1e keer dat ik die daadwerkelijk in een zender zet. Je gebruikt de curve in combinatie met "slow" om een tijdscurve te maken.
    Hij werkt en is ook robuust (landingsgestel meteen intrekken nadat wielkast dicht gaat), de mijne overigens ook.

    Het is wel zo dat je "slow" zelf niet meer kunt gebruiken (moet weer in de curve). Het landingsgestel zal uit zichzelf al langzaam open gaan, maar de deuren zijn misschien servo's.

    Zelf zou ik voor mijn methode kiezen. In hoeverre ik daarin objectief ben...
    Ik hou die methode zeker in gedachte.
     
    Laatst bewerkt: 6 feb 2017
  10. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.780
    Locatie:
    Groningen
    @Frater, Als je in de curves schuine lijnen maakt kan je de servo vertragen. Je kan zelfs in meerdere stappen vertragen wil je het super schaal doen ;) Gear snelheid gaat uit zichzelf en heb je geen invloed op. Het grote voordeel hiervan is dat je meerdere stappen kan maken (geen toepssing voor nog) en meerdere niveau's kan gebruiken. Ook vindt ik dat het in "grafiek" vorm makkelijker te begrijpen is, vooral een jaar laler :) Jouw oplossing is alleen mooi simpel al is deze wat lastiger te begrijpen (vindt ik...)

    Btw, in mijn voorbeeld gaat de gear niet direct in of uit maar pas later. Dat is veel nodig, zeker met lucht.
     
  11. eclipse86

    eclipse86

    Lid geworden:
    29 aug 2005
    Berichten:
    4.433
    Locatie:
    Ieper,west vlaanderen
    hier nog eens een klein vraagje/ ik heb ekele smart port mini lipo voltage sensors aangeschaft om wat data te krijgen over de accu. nu volg ik de instructievideo's online, maar de ene programmeert in logical switches en de andere in special functions.... echter beiden kunnen in de lijst cells of cell selecteren, maar deze staan bij mij gewoon niet in de lijst.... waar zit ergens de fout??
    groeten Chris
     
  12. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.780
    Locatie:
    Groningen
    Ik denk dat je naar oude video's kijkt voor OpenTX 2.1 edg. De sensor staat wel in je telemetry scherm?
     
  13. eclipse86

    eclipse86

    Lid geworden:
    29 aug 2005
    Berichten:
    4.433
    Locatie:
    Ieper,west vlaanderen
    er komt in mijn startscherm van het model een 2de accu bij ja... maar in mn telemetry scherm komt er niets, ik heb op pagina 11 discover new sensors gedaan daar staat hij wel tussen, ik denk dat ik ergens die a2 moet activeren ergens??
    dit heb ik nu

    [​IMG]

    en wat wil ik uiteindelijk, dat is dat hij een alarm geeft wanneer het tijd is om te landen met een 6cell....(later in andere toestellen ook de 2 3 en 4cellen)
     
    Laatst bewerkt: 25 feb 2017
  14. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.780
    Locatie:
    Groningen
    Dor je wel Discover new sensors?
     
  15. eclipse86

    eclipse86

    Lid geworden:
    29 aug 2005
    Berichten:
    4.433
    Locatie:
    Ieper,west vlaanderen
    jup heb ik gedaan
     
  16. eclipse86

    eclipse86

    Lid geworden:
    29 aug 2005
    Berichten:
    4.433
    Locatie:
    Ieper,west vlaanderen
    als ik nu onder logical switches en special functions kijk staat de cels maar nog geen cell er ook bij, dus nu denk ik gewoon de filmpjes volgen waarcshijnlijk
     
  17. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.780
    Locatie:
    Groningen
  18. awap

    awap

    Lid geworden:
    24 mrt 2005
    Berichten:
    40
    Locatie:
    Zelhem
    Cell moet de zender zelf even berekenen.
    Helpt dit je verder?
    upload_2017-2-25_23-15-25.png
     
  19. eclipse86

    eclipse86

    Lid geworden:
    29 aug 2005
    Berichten:
    4.433
    Locatie:
    Ieper,west vlaanderen
    oke ga ik vanmiddag eens uitzoekn!
     
  20. wim62

    wim62

    Lid geworden:
    7 apr 2012
    Berichten:
    438
    Locatie:
    Arnhem
    Hoi frsky gebruikers,
    Sinds een aantal weken ben ik in bezit van een frsky taranis x9plus met een paar X4rsb ontvangers .
    Op het begin werkte alles naar behoren alleen kreeg ik de telemetrie niet lekker aan het werken .

    Na op verschillende forums te hebben gekeken en gelezen ,hebt ik de zender aan de pc gehangen , om her en der wat te veranderen .
    Nou dat had ik beter niet kunnen doen , want nu wel hij ook niet meer binden met de reciever .
    En met mijn stomme kop hebt ik van tevoren geen backup van gemaakt stom stom .
    Maar nu mijn vraag , Hoe kan ik de zender weer in de staat krijgen zoals ik hem gekocht hebt oftewel fabrieks-instelling .
    Dit is wat er nu opzit :
    Taranis Bootloader- 2.1.6
    FW : opettx-taranis-plus
    vers:2.1.6
    Date:2015-12-29
    EEPR :217

    Productie datum 03-12-2016
    het betreft een EU LTB versie .

    Ik hoop dat iemand mij kan helpen .

    [​IMG]


    [​IMG]


    [​IMG]

    Ik hebt al verschillende firmware geprobeerd in zowel de zender als op de receivers maar ik krijgt ze niet gebonden .

    M.V.G
    Wim
     

Deel Deze Pagina