Nitro rc

Discussie in 'Brandstof auto's' gestart door Kyoshogx12, 29 okt 2019.

  1. Kyoshogx12

    Kyoshogx12

    Lid geworden:
    29 okt 2019
    Berichten:
    5
    Locatie:
    Apeldoorn
    Ik heb er weinig verstand van ik ben pas net mee begonnen. Maar mijn nitro slaat uit als ik vol gas geeft en probeer het wel met afstellen maar krijg het niet voor mekaar.
     
  2. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    27.485
    Locatie:
    Sassenheim
    Het helpt als je ons wat meer info geeft:
    - welk merk/type auto?
    - is de auto nieuw of 2e hands?
    - indien nieuw, heb je de motor ingelopen?
    - Welk merk en type brandstof gebruik je?

    Als je naam gelijk is aan de motor lijkt het mij om een Pure Ten Alpha 2 of 3 te geen welke hoogstwaarschijnlijk niet nieuw is. En dan is er de vraag of de motor wel nog in goede conditie is.

    Als de gloeiplug al wat gebruik erop heeft zitten kan je beter eerst een verse gloeiplug plaatsen. Een eventuele basis afstelling kan je uit de manual halen, manuals zijn op de support pagina van Kyosho te vinden mocht je geen manual hebben.
     
  3. Kyoshogx12

    Kyoshogx12

    Lid geworden:
    29 okt 2019
    Berichten:
    5
    Locatie:
    Apeldoorn
    Ja het is al best oud maar ik had hem nooit gebruikt want had er nooit tijd voor en ja ik heb hem ingereden als ik het goed gedaan heb weet ik niet maar in ieder geval 3 tankjes leeg gereden. Half gas doet die het wel goed alleen als ik vol gas geef valt die uit.
     
  4. Kyoshogx12

    Kyoshogx12

    Lid geworden:
    29 okt 2019
    Berichten:
    5
    Locatie:
    Apeldoorn
    Oh ja en Model technics 16% gebruik ik als brandstof
     
  5. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    27.485
    Locatie:
    Sassenheim
    Begin dan eerst met een verse gloeiplug, dat kan een hoop schelen.

    Staat ook in 1 van de stickies:
    https://www.modelbouwforum.nl/threads/de-zin-en-onzin-rondom-nitromotoren.52474/
    puntje 9
     
  6. Kyoshogx12

    Kyoshogx12

    Lid geworden:
    29 okt 2019
    Berichten:
    5
    Locatie:
    Apeldoorn
    Maar een gloeiplug is die niet alleen voor het starten?
     
  7. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    27.485
    Locatie:
    Sassenheim
    Nee, de gloeiplug moet bij de start van een spanning voorzien worden om te gloeien. De ionen die van de gloeidraad vrij komen helpen als een katalysator mee aan de onstreking om de ontbranding op gang te helpen en eenmaal lopend zal iedere ontbranding de plug weer doen opgloeien en dus een soort van pulserend blijven gloeien.
    Een denkfout dat veel gemaakt wordt is dat wanneer de plug gloeit dat die dan goed is. Als de draad verbrand is of een pikzwarte aanslag heeft komen die ionen niet goed vrij en zal de ontsteking slecht werken.

    Het lijkt simpele materie maar het is veel ingewikkelder en dus belangrijk voor een goede loop van de motor..
     
  8. Kyoshogx12

    Kyoshogx12

    Lid geworden:
    29 okt 2019
    Berichten:
    5
    Locatie:
    Apeldoorn
    Oké dank je wel dan ga ik die kopen en vervangen.
     
  9. Ernst Grundmann

    Ernst Grundmann Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2002
    Berichten:
    11.611
    Locatie:
    Woerden

Deel Deze Pagina