NK Seizoen 2012 (voortgang)

Discussie in 'Electro onroad' gestart door Rob Janssen, 9 jul 2012.

 1. Tazman

  Tazman

  Lid geworden:
  22 mrt 2009
  Berichten:
  2.567
  Locatie:
  Lelystad
  @Robert...Het is zeker een goede optie en regel voor volgend jaar om de motoren in te nemen.
  Dat staat absoluut niet in twijfel:)
  En idd als je gaat rouleren met motoren kun je idd het "gezeik" krijgen van dat de vorige gebruiker er idd niet goed voor zorgt.
  Helemaal als ze verzegeld zijn.
  Ik neem aan dat de mensen hun motoren aan het eind van het seizoen dan wel in eigendom krijgen?
  Gaat er dan ook komen dat je deze motor het seizoen er op weer mag gebruiken of zal je dan om weer fris te beginnen een nieuwe aan moeten schaffen?
  Dit is dan weer een nadeel voor de budget gevoelige rijders onder ons.
  Ik weet het allemaal vragen voor een niet TC NK rijder(rij Pro10 en gelukkig hebben wij hier geen last van), maar het schept wel voor iedereen duidelijke regels.

  mvg Roy
   
 2. Rob Janssen

  Rob Janssen

  Lid geworden:
  5 feb 2006
  Berichten:
  581
  Locatie:
  Apeldoorn
  Als je motoren gaat inleveren etc. moet iedereen wel een nieuwe motor gaan aanleveren inderdaad (persoonlijk geen voorstander van). Want je kunt het niet toestaan dat de ene een nieuwe motor inlevert, en iemand anders een afgedankte motor. Het inleveren heeft zo ook z'n nadelen. En vraag me af of je juist niet nog meer gezeur krijgt als iemand een dag een "mindere" motor krijgt. Nu ben je zelf verantwoordelijk voor je motor, en als je hem gaat inleveren is het makkelijk wijzen naar iemand anders natuurlijk.
   
 3. Tazman

  Tazman

  Lid geworden:
  22 mrt 2009
  Berichten:
  2.567
  Locatie:
  Lelystad
  Erhmm Rob??
  Spreek je je zelf nu niet iets tegen?
  In post 57 zeg je dat het een goed idee is(dmv quote van Vasco) en je laatste post ga je hier weer tegen in?
  Correct me if i am wrong;)

  mvg Roy
   
 4. Rob Janssen

  Rob Janssen

  Lid geworden:
  5 feb 2006
  Berichten:
  581
  Locatie:
  Apeldoorn
  Het idee van het inleveren opzich vind ik een heel goed idee ! Ik ben alleen dan weer niet zo voorstander van dat iedereen nieuwe motoren moet aanschaffen... Vandaar de tegenstrijd ;) !
   
 5. vasco

  vasco

  Lid geworden:
  21 feb 2004
  Berichten:
  491
  Locatie:
  woerden
  Zelf een motor aanleveren in gesealde verpakking zonder gebruikerssporen op de motor lijkt me een prima optie. Wanneer de NOMAC zelf de motoren inkoopt en aan de rijders aanbied, bied dit ook de mogelijkheid om alle motoren alvorens het aanbieden te testen met de nodige apparatuur, ook dit komt het 'gezeur' niet ten goede wanneer toevallig een NOMAC gerelateerd persoon, of vriendjes van, hard gaan..

  Een nieuwe motor per NK seizoen lijkt me zelfs voor de budget rijder geen probleem. Het seizoen starten met een oude motor en klagen dat de rest harder gaat lijkt anders onvermijdelijk. Gezien in de stock klasse door de huidige snelheid de kleinste details gaan tellen zal er geïnvesteerd moeten worden wil je het verschil kunnen maken. De 'budget' rijder kan dan ook niet verwachten met minimale uitgaven net zo hard te gaan als de kop van het veld. Vergeet niet dat het een Nederlands kampioenschap is, en geen clubrace. Daarnaast is de pro-stock klasse geen hobby/instap klasse (meer), internationaal wordt deze klasse in alle landen op zeer competitief niveau beoefend wat naar mijn idee positief is.

  Wanneer de NOMAC een goede deal kan sluiten met een motor leverancier kunnen de deelnemers voor een mooie prijs de motor aanschaffen en na het seizoen weer verkopen wat op zijn beurt het kopen van een nieuwe motor minder belastend voor de portemonnee maakt.
   
 6. Rob Janssen

  Rob Janssen

  Lid geworden:
  5 feb 2006
  Berichten:
  581
  Locatie:
  Apeldoorn
  Ik zal eens gaan informeren wat er evt. via de Nomac mogelijk zou zijn ! En of dit bijvoorbeeld uberhaupt een leuke deal kan opleveren !!
   
 7. Matthijs NED 469

  Matthijs NED 469

  Lid geworden:
  5 dec 2004
  Berichten:
  1.584
  Locatie:
  nederland
  idee om even rechtstreeks contact op te nemen met Toni (tonisport) om aan te sluiten bij de ETS motorplannen voor volgend jaar? En meteen gebruik te maken van de massa-inkoop-voordelen, eventueel via The Border die via/voor Toni in NL verkoopt?
   

Deel Deze Pagina